Travel Plan

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Δοµινικανή Δηµοκρατία: Ο Κολόμβος μαγεύτηκε, εσείς;


Το νησί που ο Χριστόφορος Κολόµβος µαγεµένος από τη φυσική οµορφιά του, περιέγραψε ως “η ωραιότερη γη” που έχουν δει τα ανθρώπινα µάτια. Στην Καραϊβική θάλασσα, κάπου µεταξύ Κούβας και Πουέρτο Ρίκο, είναι το δεύτερο µεγαλύτερο νησί της περιοχής µετά την Κούβα.


Η Δοµινικανή Δηµοκρατία καταλαµβάνει τα δύο τρίτα του νησιού - το υπόλοιπο ανήκει στην Αϊτή. Από την ανακάλυψη του, το 1492 και µετά, πολλοί έχουν συµµεριστεί την άποψη του Κολόµβου. Καταλαµβάνει τα δύο τρίτα από το ανατολικό τµήµα του νησιού Ισπανιόλα. Η επίσηµη γλώσσα του κράτους είναι η ισπανική, ενώ οι κάτοικοι µιλούν επίσης την αγγλική και µια γαλλική διάλεκτο, η οποία οµιλείται στα σύνορα µε την Αϊτή. Η Παλαιά Πόλη του Σάντο Ντοµίνγκο ανακηρύχθηκε Μνηµείο Παγκόσµιας Πολιτιστικής Κληρονοµιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ το 1990. Άλλα σηµαντικά µνηµεία στην πρωτεύουσα της Δοµινικανής Δηµοκρατίας είναι οι ναοί του Αγίου Φραγκίσκου και του Αγίου Νικολάου, ο καθεδρικός Ναός της Σάντα Μαρίας λα Μενόρ του 16ου αιώνα, το Εθνικό Πάνθεον, η Πλατεία Πολιτισµού, το Πανεπιστήµιο του 1538 και πλήθος άλλων. Μουσικοχορευτικές και καρναβαλικές εκδηλώσεις αφθονούν στη χώρα. Το Εθνικό Φεστιβάλ του εθνικού είδους µουσικής, που είναι η µερένγκε, διεξάγεται κάθε χρόνο, στα τέλη Ιουλίου µε αρχές Αυγούστου. Ο επίγειος παράδεισος που είναι η Δοµινικάνα, µε τα καταπράσινα βουνά και τις κακτώδεις ερήµους, τα τροπικά δάση και τις παρθένες παραλίες σήµερα περιµένει να “ανακαλυφθεί” και από εσάς - ο “δικός” σας παράδεισος.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan
Pin It button on image hover