Travel Plan

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Γνωρίζουμε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μέσα από τις 5 αισθήσεις μας!

Γνωρίζουμε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μέσα από τις 5 αισθήσεις μας!
Λίγο πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης διοργανώνει Camp για παιδιά 4-8 ετών με θέμα "Γνωρίζουμε το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μέσα από τις 5 αισθήσεις μας!". Οι μικροί φίλοι του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία για...
διαδραστικές ξεναγήσεις, προβολές, αφηγήσεις, ζωγραφική και χειροτεχνία, κατασκευές και ομαδικά παιχνίδια για μία εβδομάδα στο χώρο του Μουσείου.

Πώς ακουγόταν η λύρα του Απόλλωνα;
Γιατί τα κυκλαδικά ειδώλια έχουν μόνο μύτη;
Ποιά φαγητά άρεσαν στους αρχαίους Αθηναίους και στους θεούς τους;
Πόσα χρώματα έχει το αγαλματάκι μιας Ταναγραίας;
Πόσο κοφτερό είναι ένα εργαλείο 5.000 ετών;


Τα παιδιά θα αναζητήσουν τις απαντήσεις χρησιμοποιώντας κάθε μέρα μία από τις πέντε αισθήσεις. Με  γρίφους, παιχνίδια εξερεύνησης και εικαστικές δραστηριότητες θα ανακαλύψουν τις μόνιμες συλλογές του μουσείου, καθώς και τη σύγχρονη τέχνη, μέσα από την έκθεση για το Βραβείο ΔΕΣΤΕ.

Ημέρα 1η / όραση
Περιηγούμαστε στο μουσείο και το βλέπουμε με άλλα μάτια: χρησιμοποιούμε τη σκιά και το φως, αυτοσχέδια τηλεσκόπια, χρωματιστά γυαλιά και επιλέγουμε τα αγαπημένα μας εκθέματα.

Ημέρα 2η / αφή
Γνωρίζουμε τις μορφές και τα υλικά του Κυκλαδικού Πολιτισμού. Αγγίζουμε τα αντίγραφα και κατασκευάζουμε προϊστορικά αντικείμενα από  σημερινά υλικά.

Ημέρα 3η / ακοή
Αφηγούμαστε αρχαίους μύθους, μαθαίνουμε για τη μουσική των θεών και των ανθρώπων και δημιουργούμε δικούς μας ήχους και μουσικά όργανα.

Ημέρα 4η / γεύση
Ανακαλύπτουμε την καθημερινή ζωή μέσα από τις συνήθειες και το φαγητό των αρχαίων Αθηναίων και οργανώνουμε ένα συμπόσιο.

Ημέρα 5η / όσφρηση
Επισκεπτόμαστε τον κήπο του μουσείου, φανταζόμαστε μυρωδιές από τη σύγχρονη και την αρχαία εποχή,  φυτεύουμε μέσα σε γλαστράκια και φτιάχνουμε τα δικά μας αρωματοδοχεία.

Πότε: Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013- Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013, 10.00-13.00  (με διάλειμμα για ελαφρύ γεύμα)
Ηλικίες: 4-8 ετών. Το πρόγραμμα απευθύνεται και σε αγγλόφωνα παιδιά
Συμμετοχή: 80€, 65€ αδέρφια στο ίδιο εργαστήριο
Υπεύθυνες εργαστηρίων: Κατερίνα Σταμίδη, Ιωάννα Ζαχαροπούλου
Πληροφορίες / Κρατήσεις θέσεων: 2107294220 (Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-13.00)

Πηγή: http://www.talcmag.gr
Pin It button on image hover