Travel Plan

Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2013

Όταν οι ανά τον κόσμο νομοθέτες δημιουργούν

 Φλωρεντία

O CEO κ. Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!

Τα ταξίδι σε μια ξένη χώρα σημαίνει ταυτόχρονα και την μετακίνηση μας μέσα σε ένα διαφορετικό νομοθετικό πλαίσιο που εξαρτάται άμεσα από τον πολιτισμό, τις συνήθεις, τα ήθη και την θρησκεία κάθε λαού. Μια πράξη που μπορεί να φαίνεται απόλυτα φυσιολογική στην χώρα μας, μπορεί σε μια άλλη χώρα να σας επιφέρει από ένα μικρό χρηματικό πρόστιμο μέχρι και την ποινή της φυλάκισης που φυσικά όταν βρίσκεστε σε...
μία ξένη χώρα δεν είναι ποτέ μια εύκολη υπόθεση. 

Ολλανδία: Απαγορεύεται η χρήση και η κατοχή ναρκωτικών. Παρόλο που η Ολλανδία έχει αποκτήσει την φήμη για την ανεκτικότητα της ως προς το θέμα των ναρκωτικών η πραγματικότητα διαφέρει. Ο νόμος λοιπόν αναφέρει πως επιτρέπεται η χρήση «μαλακών» ναρκωτικών και σε συγκεκριμένους χώρους. Σε κάθε άλλη περίπτωση η κατοχή και η χρήση ναρκωτικών διώκεται με ποινή φυλάκισης. 

Βενετία: Μπορεί τα περιστέρια στην πλατεία του Αγ. Μάρκου να φαίνονται συμπαθέστατα (και αρκετά επίσης) αλλά ωστόσο μην δοκιμάσετε να τα ταΐσετε καθώς σύμφωνα με τον νόμο κάτι τέτοιο είναι παράνομο. Σε περίπτωση επ’ αυτοφώρου σύλληψης να ξέρετε ότι υπάρχει πρόστιμο. 
Ιαπωνία: Αν βρεθείτε στην Ιαπωνία και νιώσετε κρυωμένοι τότε προσέξτε αρκετά πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε φαρμακευτικό σκεύασμα. Και αυτό γιατί η χρήση κάποιων διάσημων ρινικών σκευασμάτων που περιέχουν  την ουσία ψευδο-εφεδρίνη είναι απαγορευμένη. Η ποινή σε αντίθετη περίπτωση είναι χρηματικό πρόστιμο. 

Βαρκελώνη: Μπορεί η διάσημη παραλία Barceloneta να σας προκαλεί για μια βουτιά στα νερά της Μεσογείου, ωστόσο πρέπει να είσαστε αρκετά προσεκτικοί καθώς σύμφωνα με τον νόμο απαγορεύεται να κυκλοφορείτε με το μαγιώ, το bikini ή χωρίς μπλούζα εκτός της παραλίας. Σε περίπτωση που παραβείτε τον νόμο υπάρχει χρηματικό πρόστιμο. 

Σιγκαπούρη: Υπάρχουν φορές που το μάσημα της τσίχλας μπορείς να γίνει μια ενοχλητική συνήθεια αλλά ο νομοθέτης στην Σιγκαπούρη έχει πάει ένα βήμα παραπέρα. Έτσι λοιπόν το μάσημα της τσίχλας στο μέσα μαζικής μεταφοράς της πόλης (Mass Rapid Transit – MRT) απαγορεύεται και σε αντίθετη περίπτωση τιμωρείται με πρόστιμο. 

Ταϊλάνδη: 
 Όταν έρθει η στιγμή να βρεθείτε στην Ταϊλάνδη να γνωρίζετε πως η εισαγωγή στην χώρα πάνω από 200 τσιγάρων τιμωρείται με μεγάλο χρηματικό πρόστιμο και κατάσχεση.

Ιταλία (Φλωρεντία): Η Φλωρεντία μπορεί να είναι μια πολύ όμορφη πόλη αλλά έχει και έναν ιδιαίτερο νόμο που πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες. Σύμφωνα με αυτόν τον νόμο απαγορεύεται να κάθεστε ή να τρώτε στα σκαλιά και στις αυλές των εκκλησιών και των δημόσιων κτιρίων. Για τους παραβάτες προβλέπεται ένα αρκετά σημαντικό χρηματικό πρόστιμο.

Σαουδική Αραβία: Όταν βρεθείτε στην Σαουδική Αραβία πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή στις φωτογραφίες σας αφού σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία απαγορεύεται η φωτογράφιση κρατικών κτιρίων, των παλατιών και των στρατιωτικών εγκαταστάσεων. Η ποινή για τους παραβάτες είναι σύλληψη και κράτηση. 

Μπαρμπέιντος: Αν ετοιμάζετε τις βαλίτσες σας για τα ολόλευκες παραλίες της Καραϊβικής προσέξτε μην πάρετε militaire  ρούχα μαζί σας καθώς η νομοθεσία των Μπαρμπέιντος απαγορεύει σε οποιονδήποτε, ακόμα και στα παιδιά, να φορά ρούχα τύπου παραλλαγής. Οι παραβάτες τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο.

Νιγηρία: Στην Νιγηρία είναι παράνομη η κατοχή μεταλλικού νερού με την ποινή να προβλέπει χρηματικό πρόστιμο και κατάσχεση.

Νησιά Φίτζι: Σύμφωνα με την νομοθεσία των τροπικών νησιών Φίτζι απαγορεύεται να κάνετε ηλιοθεραπεία topless. Οι παραβάτες τιμωρούνται με χρηματικό πρόστιμο.

Μαλδίβες: Αν βρεθείτε στον τροπικό παράδεισο των Μαλδίβων πρέπει να γνωρίζεται πως για τους επισκέπτες απαγορεύεται η δημόσια εκδήλωση θρησκευτικών παραδόσεων πέρα από αυτών της Ισλαμικής θρησκείας. Οι παραβάτες τιμωρούνται με σύλληψη και κράτηση.
Ολλανδία

Παραβάτης στη Βενετία

 
 Σαουδική Αραβία


Pin It button on image hover