Travel Plan

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Τα 9 πιο high tech ξενοδοχεία του κόσμου


 
O CEO κ. Δασκαλάκης Γεώργιος &
η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!


Robots που αποθηκεύουν τις βαλίτσες σας, iphones που ανοίγουν την πόρτα του δωματίου σας και ασανσέρ που διαλέγουν μόνα τους την μουσική υπόκρουση ανάλογα με τον...

αριθμό των ατόμων είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά των πιο hi-tech ξενοδοχείων στο κόσμο. Πάμε να τα γνωρίσουμε!

Yotel New York: Το robot που φροντίζει τις αποσκευές σας
Αφού κάνετε το check-in σας στην ρεσεψιόν του Yotel New York είναι η ώρα για τον Yobot να αναλάβει δράση. Ποιος είναι ο Yobot; Μα το robot που έχει κάνει γνωστό το Yotel New York σε ολόκληρο τον κόσμο φροντίζοντας να μεταφέρει μόνο του τις αποσκευές σας στο δωμάτιο. Ωστόσο η τεχνολογία στο Yotel δεν περιορίζεται στο ξεχωριστό αυτό robot. Έτσι τα κρεβάτια στα δωμάτια «εξαφανίζονται» μηχανικά για να έχετε περισσότερο χώρο ενώ ο κλιματισμός ενεργοποιείτε από αισθητήρα κίνησης. Η τεχνολογία βρίσκει εφαρμογή και στο DohYΟ, το εστιατόριο του ξενοδοχείου, με τα τραπέζια να ανεβοκατεβαίνουν στο επιθυμητό ύψος με το πάτημα ενός διακόπτη.

Hotel Blow Up Hall 50 50, Πολωνία: Ανοίξτε το δωμάτιο με το iphone
Σε αυτό το ξενοδοχείο στο Πόζναν της Πολωνίας τα δωμάτια δεν έχουν αριθμούς! Και το επόμενο, λογικό ερώτημα είναι πως βρίσκετε το δωμάτιο σας. Την απάντηση έρχεται να δώσει μια ειδική εφαρμογή που έχει αναπτύξει το ξενοδοχείο, με το δωμάτιο να αναγνωρίζει το iphone σας, ξεκλειδώνοντας την πόρτα. Φυσικά και η τεχνολογία κάνει παντού αισθητή την παρουσία της δίνοντας ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα όπως ο ψηφιακός πίνακας στο lobby.

QT Sydney: Ένα ασανσέρ με μουσικές ανησυχίες
Σίγουρα αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος για να επιλέξετε το QT Sydney για την διαμονή σας ωστόσο είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα τεχνολογική εξέλιξη που μπορεί να δώσει μια διαφορετική νότα – στην κυριολεξία στο ταξίδι σας. Έτσι λοιπόν το ασανσέρ του ξενοδοχείου μέσω διαφόρων παραμέτρων υπολογίζει τα άτομα που βρίσκονται μέσα σε αυτό και επιλέγει τα κατάλληλα μουσικά κομμάτια. Αν λοιπόν είσαστε μόνοι στο ασανσέρ είναι πολύ πιθανόν να ακούσετε το “Are you lonesome tonight” του Elvis ενώ αν βρίσκεστε με το ταίρι σας το “Just the two of us” του Bill Withers είναι μια πιθανή επιλογή.

theWit, Σικάγο: Εδώ η θερμοκρασία ρυθμίζεται από το σώμα σας
Αν κάποια στιγμή βρεθείτε σε κάποιο από τα δωμάτια του ξενοδοχείου theWit στο Σικάγο θα συνειδητοποιήσετε πως το σώμα σας έχει μια «μαγική» ιδιότητα… να ρυθμίζει την θερμοκρασία του κλιματισμού. Έτσι λοιπόν, ο κλιματισμός στα δωμάτια αυξομειώνει την θερμοκρασία ανάλογα με την θερμοκρασία του σώματος του επισκέπτη μέσω ειδικών αισθητήρων. Επίσης, ανάμεσα στις high tech υπηρεσίες του ξενοδοχείου ξεχωρίζει η δυνατότητα που δίνει στους επισκέπτες να χρησιμοποιούν το room service στέλνοντας τα αιτήματα στα smartphones του προσωπικού ανάλογα με το ποιος βρίσκεται πιο κοντά στο δωμάτιο.

Hong Kong Peninsula Hotel: Ξενοδοχείο με δικό του ερευνητικό κέντρο
Οι άνθρωποι της αλυσίδας The Peninsula μπορούν να υπερηφανεύονται πως εργάζονται για την μοναδική αλυσίδα ξενοδοχείων που έχουν το δικό τους κέντρο έρευνας και εξέλιξης της τεχνολογίας. Τα δωμάτια του ξενοδοχείου Honk Kong Peninsula είναι εξοπλισμένα με custom made tablets που έχουν δημιουργηθεί στο εν λόγω κέντρο ειδικά για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο και είναι ήδη φορτωμένα με οδηγούς της πόλης του Hong Kong για να είσαστε ενήμεροι για το τι συμβαίνει κάθε λεπτό στην ασιατική μεγαλούπολη. Τέλος, τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με εντοιχισμένες touch οθόνες μέσω από τις οποίες μπορεί εύκολα ο επισκέπτης να ελέγξει όλες τις λειτουργίες του δωματίου, να παραγγείλει ότι επιθυμεί από το room service ή απλά να ενεργοποιήσει ηλεκτρονικά το «Μην ενοχλείτε».

Ushuaïa Ibiza Beach Hotel: Εδώ το δαχτυλικό σου αποτύπωμα αρκεί
Καθώς κάνετε check-in στην ρεσεψιόν του Ushuaïa Ibiza Beach Hotel θα σας ζητηθεί όπως συνηθίζεται η πιστωτική σας κάρτα, αλλά θα σας ζητηθεί και να σκανάρουν και το δαχτυλικό σας αποτύπωμα. Όχι δεν πρόκειται για κάποιου είδους ηλεκτρονικό φακέλωμα αλλά για τον τρόπο που βρήκαν οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου για να κάνουν πιο εύκολη και διασκεδαστική την ζωή των επισκεπτών. Έτσι λοιπόν αν είσαστε στο bar ή στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μπορείτε απλά να σκανάρετε το δάχτυλο σας και ο λογαριασμός αυτόματα θα χρεωθεί στο δωμάτιο σας. Επιπλέον, το δαχτυλικό σας αποτύπωμα είναι και ο τρόπος για να κάνετε login στην προσωπική σας σελίδα στο facebook χρησιμοποιώντας τα Facebook Totems που βρίσκονται διάσπαρτα στο ξενοδοχείο! 

Hotel 1,000, Σιάτλ: Ο απόλυτος ιδιωτικός χώρος
Τα δωμάτια του Hotel 1000 είναι ειδικά εξοπλισμένα με ανιχνευτές υπερύθρων που φροντίζουν να αντιλαμβάνονται την ανθρώπινη παρουσία μέσω της θερμοκρασίας του σώματος και ενημερώνοντας το προσωπικό ότι το δωμάτιο δεν είναι άδειο. Έτσι αποφεύγονται απρόσμενες επισκέψεις από το προσωπικό που θέλει να καθαρίσει κ.λπ. καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που από την κούραση της ημέρα το Do not Disturb δεν μπαίνει πότε στην πόρτα. Ένα ακόμα high tec χαρακτηριστικό είναι το virtual γήπεδο golf που βρίσκεται στο lobby του ξενοδοχείου προκαλώντας ακόμα και τους πιο έμπειρους golfers.

W Hotel Sentosa Cove, Singapore: Η χαρά των social media
Η επαφή του επισκέπτη με την τεχνολογία ξεκινάει από την είσοδο κιόλας στο lobby όπου βλέπει την φωτογραφία του να αποκτάει μια καλλιτεχνική άποψη μέσω ψηφιακών φίλτρων. Από εκεί και πέρα το ξενοδοχείο είναι γεμάτο tablets σε κάθε γωνιά για να είσαστε πάντα on line. Τέλος στο bar του ξενοδοχείου, το Woobar, τα τραπέζια είναι εξοπλισμένα με εντυπωσιακές touch screens ενώ ένα καθρέπτης αναλαμβάνει τον ρόλο του φωτογράφου, βγάζοντας σας φωτογραφίες και αναλαμβάνοντας να τις ανεβάσει αυτόματα στο προφιλ σας στο facebook.

The Magdalen Chapter, Ην. Βασίλειο: Τα πάντα ελέγχονται μέσω iPad
Οι υπεύθυνοι του Magdalen Chapter στο Έξετερ έχουν αποφασίσει να εξαφανίσουν εντελώς το χαρτί ως υλικό από το ξενοδοχείο. Για τον σκοπό αυτό, το check-in στην ρεσεψιόν γίνεται αποκλειστικά σε iPads και αμέσως μετά οι καλεσμένοι παίρνουν από ένα iPad για όλη την διάρκεια της παραμονής τους στο ξενοδοχείο. Το menu του room service, όπως και η wine list είναι φυσικά φορτωμένες στο tablet ενώ ειδικά media hubs φροντίζουν να κρατούν συνδεδεμένες όλες τις ηλεκτρονικές σας συσκευές όπως laptop, smartphones και tablets.


Hotel Blow Up Hall 50 50


QT Sydney


theWit


Hong Kong Peninsula


Ushuaïa Ibiza Beach


Hotel 1,000


W Hotel Sentosa Cove


The Magdalen Chapter


Yotel New York
Pin It button on image hover