Travel Plan

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Manga, Anime και Parkour στο «Run Thessaloniki 2013», στη πλατεία Αριστοτέλους



Η κουλτούρα του manga, anime και parkour κατακτά το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση «RuN Thessaloniki 2013» διοργανώνεται από τη Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 και την Ιαπωνική Πρεσβεία, στην Πλατεία Αριστοτέλους το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013,  ώρα 12:00 με 16:00.  Την ίδια μέρα, στις 18:00 στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου θα γίνει ομιλία από τους Mangatellers και...
εκπρόσωπους από την Parkour Ακαδημία Θεσσαλονίκης και την Ιαπωνική Πρεσβεία.  

Η Θεσσαλονίκη θεωρείται μία από τις πόλεις με την μεγαλύτερη κοινότητα manga, anime & parkour στην Ελλάδα. Πολυάριθμες ομάδες νέων  με κέντρο την Θεσσαλονίκη οργανώνουν συγκεντρώσεις, events και festivals, προωθώντας το νέο αυτό είδος κουλτούρας και ψυχαγωγίας.

 Η  ανάληψη από τη Θεσσαλονίκη του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2014  σε συνδυασμό με την δημιουργία του πρώτου ελληνικού manga oneshot που θα εκδοθεί και θα διανεμηθεί δωρεάν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης και τους Mangatellers, θεωρήθηκε κατάλληλη συγκυρία από τους διοργανωτές για να παρουσιάσουν μία εκδήλωση που θα ενώνει όλους αυτούς τους νέους σε ένα event .


Είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθεί μία τέτοια διοργάνωση στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει επίδειξη parkour θεάματος, στο οποίο οι traceurs θα εκτελέσουν χορογραφίες διάρκεια μισής ώρας. Οι traceurs είναι εκπαιδευμένοι αθλητές της Parkour ακαδημίας, η οποία εδρεύει στην Θεσσαλονίκη και είναι η μοναδική πανελλήνια ακαδημία στο είδος της. Με ενδυμασία της ακαδημίας θα εκτελέσουν διάφορες τεχνικές ώστε να δείξουν στον κόσμο  τι είναι το parkour.

Θα ακολουθήσει workshop από τους ίδιους τους traceurs  με δυνατότητα συμμετοχής του κοινού. Παράλληλα, γύρω από το χώρο που θα διεξάγεται η επίδειξη των traceurs θα υπάρχουν διαδραστικές εστίες όπου μέλη των συμμετεχόντων ομάδων στην εκδήλωση θα κάνουν επίδειξη στον τομέα τους.  Θα συμμετάσχουν η ομάδα  4Noise, υπεύθυνη για την μουσική ενορχήστρωση της εκδήλωσης, καθώς και για την ενδυμασία των traceurs ως χαρακτήρες του manga R.u.N και τα e-shop AnimeHouse   και  OtakuStore, που θα έχουν δικά τους stand  προωθώντας  την κουλτούρα του anime και manga.

Ο σκιτσογράφος των Mangatellers, Εμμανουήλ Λαγουβάρδος, θα έχει   δικό του  χώρο όπου θα εκθέτει τις δημιουργίες του    και stand ώστε να πραγματοποιεί  commissions για το κοινό.  Επίσης θα υπάρχει  διαμορφωμένος χώρος με πάγκο όπου ένας chef θα δημιουργήσει ιαπωνικά γεύματα.

Πηγή: http://news.travelling.gr
Pin It button on image hover