Travel Plan

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

San Gimignano: η μεσαιωνική Τοσκάνη!


O CEO κ. Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!


Ίσως η πιο κατάλληλη περίοδος για να επισκεφτείτε τη μαγευτική Τοσκάνη!  Στο τέλος του καλοκαιριού και ακριβώς όταν αρχίζουν οι καλύτερες διακοπές κατά πολλούς - αυτές του Σεπτέμβρη, πάμε μια... βόλτα στο San Gimignano, την πιο αναγνωρίσιμη πόλη της περιοχής.

Αν και μικρή η μεσαιωνική αυτή πόλη είν’ η πιο αναγνωρίσιμη της Τοσκάνης, χάρη στους χαρακτηριστικούς της πύργους.  Σήμερα σώζονται οι 14 από τους 72, που φιλοξενούσε αρχικά και οι οποίοι είναι ορατοί χιλιόμετρα μακριά από την πόλη. 

Προφυλαγμένη από τείχη, αρχικά ετρουσκικό χωριό, αποτέλεσε κατά την περίοδο του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης σημείο ανάπαυσης των καθολικών προσκυνητών στην πορεία τους προς τη Ρώμη.

Στενά καλντερίμια, επιβλητικές πλατείες και αιωνόβια κτίρια με έντονη τη μεσαιωνική ατμόσφαιρα.  Μην παραλείψετε μια βόλτα στη Piazza della Cisterna, την τριγωνική πλατεία που οφείλει το όνομά της στη δεξαμενή του 13ου αιώνα που «δεσπόζει» στο κέντρο της.  Περιτριγυρισμένη από πύργους, palazzi και αρχοντικά του 13ου και 14ου αιώνα, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί την καρδιά της ζωής του San Gimignano. 

Από τον ύψους 61 μ. Torre Grossa απολαύστε μια μοναδική θέα της πόλης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.  Ανάμεσα στο Δημαρχείο και το Μουσείο της πόλης, όπου αξίζει να αναφερθεί εκτίθενται αξιόλογοι πίνακες και ενδιαφέρουσες νωπογραφίες.

Το San Gimignano, στην καρδιά της περίφημης αμπελοοινικής ζώνης της Τοσκάνης (περίπου 60 χλμ νοτιοδυτικά της Φλωρεντίας) προσφέρει προφανώς εκλεκτά κρασιά – με διασημότερο το λευκό κρασί της, "Vernaccia di San Gimignano", τοπικής παραγωγής.  Απολαύστε ακόμη σπιτικά ζυμαρικά κάτω από υπέροχα ηλιοβασιλέματα με φόντο τις απέραντες καλλιέργειες.


Κλείστε τα εισιτήριά σας εδώ: http://www.travelplan.gr/ και απολαύστε τη από κοντά!

Pin It button on image hover