Travel Plan

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2013

Ταξιδεύοντας στην Ανδαλουσία: Μαδρίτη - Κόρδοβα - Σεβίλλη - Γρανάδα – Τολέδο…O CEO κ. Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!
 
  • 1η μέρα ΜΑΔΡΙΤΗ
Ελεύθερος χρόνος ώστε να τον αξιοποιήσετε για μια πρώτη γνωριμία με την “ Άλλη Μαδρίτη”!  Μπορείτε να επισκεφθείτε το διάσημο στάδιο S. Bernabeu, το... σταθμό Atocha, το μνημείο Debod, το φημισμένο Πάρκο Ρετίρο κ.α.
 
  • 2η μέρα ΚΟΡΔΟΒΑ 
Ξεκινώντας για τη γοητευτική Ανδαλουσία - με κατεύθυνση την πρωτεύουσα αυτής και μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Ισπανίας, τη Σεβίλλη, στη διαδρομή θα κάνουμε μια στάση στην Κόρδοβα, μια πόλη που ήταν κάποτε πρωτεύουσα του πιο δυνατού βασιλείου του Ισλάμ, πνευματικό και διοικητικό κέντρο, η πιο πολιτισμένη πρωτεύουσα στην Ευρώπη.  Περιπλανηθείτε στα γραφικά στενά της Εβραϊκής συνοικίας όπου βρίσκεται η ψυχή της παραδοσιακής Κόρδοβας με τα υπέροχα patios (τις αυλές).  Κάντε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης και θαυμάστε το Τζαμί Μεσκίτα, το σιωπηλό τέμενος σήμερα, με 850 ασπροκόκκινες κολόνες, αψίδες από μάρμαρο και ψιλοδουλεμένο ξύλο, μεγαλόπρεπο απομεινάρι του ισχυρού χαλιφάτου της Κόρδοβας και στην καρδιά του οποίου δεσπόζει ένας χριστιανικός ναός.
 
  • 3η μέρα ΣΕΒΙΛΛΗ
Γνωρίστε τη γοητεία της πόλης της Κάρμεν, χτισμένη στις όχθες του πολυτραγουδισμένου Γουαδαλκιβίρ.  Περιπλανηθείτε στο ιστορικό κέντρο της πόλης, την περίφημη Σάντα Κρουθ με τα γραφικά στενά, τα ανθοστόλιστα μπαλκόνια και τα πλέον καλαίσθητα patios σε όλη την Ισπανία.  Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στον Καθεδρικό Ναό της πόλης, τον 3ο σε μέγεθος παγκοσμίως, προτού συνεχίσετε για το Αλκάθαρ, το βασιλικό ανάκτορο στη Σεβίλλης που δημιουργήθηκε με την πρόθεση να ανταγωνιστεί σε ομορφιά την περίφημη Αλάμπρα.  Η ξενάγησή σας θα ολοκληρωθεί με μια επίσκεψη σε δύο από τις εντυπωσιακότερες πλατείες σε όλη την χώρα, την Πλατεία της Ισπανίας και την Πλατεία της Αμερικής.  Το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε φλαμένγκο, στην πατρίδα του και να αφεθείτε να σας παρασύρει στον έντονο και γεμάτο πάθος ρυθμό του.
 
  • 4η μέρα ΣΕΒΙΛΛΗ – ΓΡΑΝΑΔΑ
Ο γύρος της Ανδαλουσίας συνεχίζεται διασχίζοντας μοναδικά τοπία της Ισπανίας του νότου, με επόμενο προορισμό μας τη Γρανάδα, στους πρόποδες της ολόλευκης Sierra Nevada.
 
  • 5η μέρα ΓΡΑΝΑΔΑ
Στην Γρανάδα την παράσταση κλέβει η Αλάμπρα και η πληθωρική ομορφιά της!  Πρόκειται για ένα αριστούργημα τέχνης, εξαιρετικής λεπτομέρειας, από γύψο, μάρμαρο και τούβλο.  Το όνομα της, αραβικής προελεύσεως, σημαίνει “κόκκινο κάστρο”.  Ανάμεσα στις παλαιότερες συνοικίες της πόλης, χτισμένη σε έναν πέτρινο λόφο, στις εκβολές του ποταμού Darro, προστατευμένη από βουνά και περικυκλωμένη από δάσος, η Αλάμπρα σχεδιάστηκε αρχικά ως στρατιωτική περιοχή.  Από τα μέσα όμως του 13ου αιώνα μετατράπηκε σε βασιλική κατοικία.  Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στους υπέροχους κήπους του Generalife, ενός ανεξάρτητου παλατιού, δίπλα ακριβώς από την Αλάμπρα, που αποτελούσε τόπο χαλάρωσης των βασιλέων. 
 
  • 6η μέρα ΜΑΔΡΙΤH
Θα σας συστήναμε να ξεκινήσετε την περιήγησή σας στην ισπανική πρωτεύουσα απολαμβάνοντας τον τεράστιο πλούτο του Prado, της σημαντικότερης Πινακοθήκης στον κόσμο.  Πάνω από 10.000 έργα ανήκουν στη συλλογή του, μεταξύ των οποίων μπορείτε να απολαύσετε αριστουργήματα των Ελ Γκρέκο, Βελάθκεθ, Γκόγια δίπλα σε άλλους εξίσου σημαντικούς ζωγράφους.  Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Reina Sofia.  Στον ελεύθερο σας χρόνο, πρότασή μας να κάνετε μια προαιρετική εκδρομή στη Σεγκόβια, την πόλη της βασίλισσας Ισαμπέλ και παλιά πρωτεύουσα της Καστίλης.
 
  • 7η μέρα ΤΟΛΕΔΟ
Για το τέλος η “Πόλη των Τριών Πολιτισμών”, το Τολέδο, μία πόλη με σπουδαία ιστορική, καλλιτεχνική και πολιτιστική κληρονομιά.  Περιπλανηθείτε στα στενά δρομάκια της μεσαιωνικής πόλης και επισκεφθείτε τον Καθεδρικό Ναό, ένα μοναδικό κτίσμα μεγάλων καλλιτεχνών και μείγμα πολλών αρχιτεκτονικών στυλ καθώς και την εκκλησία του Αγίου Θωμά, όπου μπορείτε να θαυμάσετε το αριστουργηματικό έργο του Ελ Γκρέκο “Η Ταφή του Κόμητα Οργκάθ”.  Ακολουθεί επίσκεψη σε εργοστάσιο με «Damasquinad», τη γνωστή Τολεδανική τέχνη που προέρχεται απο την εποχή των Αράβων. 
Επιστροφή στην Μαδρίτη για μια τελευταία βόλτα για ψώνια στην κομψότερη συνοικία της πόλης, το Μπάριο Ντε Σαλαμάνκα, ένα καφέ στην ατμοσφαιρική Πλάθα Ντε Οριέντε με θέα το παλάτι ή απλώς μια περιπλάνηση στα στενά της παλιάς πόλης πριν καταλήξετε στην εντυπωσιακή Πλάθα Μαγιόρ για το απαραίτητο ρόφημα!

*Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά απευθυνθείτε στους εξειδικευμένους ταξιδιωτικούς μας συμβούλους: 210 3333300.


Σεβίλλη, η γοητευτική πόλη της Κάρμεν!
ΓρανάδαΤολέδο
Pin It button on image hover