Travel Plan

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Athens Plaython Festival 2013

κείμενο: Πελιώ Παπαδιά
Athens Plaython Festival 2013
Στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου  2013 ο πεζόδρομος της Αποστόλου Παύλου μετατρέπεται σε ένα μεγάλο παιχνιδότοπο για μικρούς και μεγάλους, καθώς το Athens Plaython για δεύτερη χρονιά φέρνει στην πόλη μια γιορτή παιχνιδιού με παιχνίδια πόλης, παιχνίδια συνεργατικά και... ανταγωνιστικά, που ενσωματώνουν υλικά βγαλμένα από τις αναμνήσεις μας με νέες τεχνολογίες, με παιχνίδια που μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητα μας και την πόλη μας. 



Μάλιστα, φέτος το φεστιβάλ συνεργάζεται με θέατρα δρόμου απο όλη την Ευρώπη, τα οποία θα φέρουν στην Αθήνα την ροκ όπερα “Dragon”. Στο πλαίσιο της παράστασης, Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες θα μας καλέσουν να παίξουμε παιχνίδια εμπνευσμένα απο τους ευρωπαϊκούς μύθους των δράκων και να συμμετέχουμε σε εντυπωσιακά εργαστήρια νέων τεχνολογιών.


Επίσης, για πρώτη φορά, στο πλαίσιο του φεστιβάλ διοργανώνεται το Athens Plaython Talks, δηλαδή μια σειρά ομιλιών με θεματικές που αφορούν το σχεδιασμό παιχνιδιών την εποχή των κοινωνικών και πολιτικών ανακατατάξεων, αλλά και τη σχέση της πόλης με την κοινότητα, τις νέες τεχνολογίες και φυσικά τα παιχνίδια. Επίσημος προσκεκλημένος ο γνωστός αμερικανός συγγραφέας του Well-Played Games, ακαδημαικός, game designer και πατέρας των New Games Movement Bernard De Koven. Σε μια ζωντανή συνέντευξη, ο DeKoven θα παίξει με το κοινό και θα μιλήσει για την έννοια της κοινότητας του παιχνιδιού και πώς αυτή μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μας. (Κλείστε θέση εδώ)



Tο παιχνίδι όμως συνεχίζεται και την επόμενη μέρα! Την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, το ανοιχτό σε όλους εργαστήριο παιχνιδιού ΠικΝικ με τον Bernie μάς περιμένει για να πειραματιστούμε, να παίξουμε αλλά και να συζητήσουμε για τα λεγόμενα «Νέα Παιχνίδια». To εργαστήριο Νέων Παιχνιδιών απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας και εμπειρίας με τον σχεδιασμό παιχνιδιών. (Κλείστε θέση εδώ)
Να είστε, λοιπόν, έτοιμοι να συμμετάσχετε σε παιχνιδοσυζητήσεις, να κυνηγήσετε δράκους φτιαγμένους απο laser, να γράψετε street art ποιήματα, να χτίσετε ανθρώπινους πύργους, να ψιθυρίσετε μυστικά τραγούδια και να τα βάλετε με αδυσώπητες πριγκίπισσες; Μέσα από το Athens Plaython, μικροί και μεγάλοι διεισδύστε στον ανατρεπτικό κόσμο του παιχνιδιού και δείτε από πρώτο χέρι πώς το παιχνίδι ως τρόπος ζωής και σκέψης μπορεί να γίνει μέσο δημιουργικότητας και αλλαγής, σε μια εποχή έντονων ανακατατάξεων και ανατροπών!
 
Η είσοδος για όλο το φεστιβαλ είναι δωρεάν. Για τα εργαστήρια και τις ομιλίες είναι απαραίτητο να κάνετε κράτηση. Μπείτε στο www.athensplaython.org και εξασφαλίστε εγκαίρως τη συμμετοχή σας! 
  • Δείτε τα παιχνίδια εδώ
  • Κάντε RSVP για τα  εργαστήρια εδώ
  • Κάντε RSVP για τις ομιλιες εδώ.
  •  
athensplaython.org logo
Athens Plaython Festival 2013

14 Σεπτεμβρίου:
Εργαστήρια στο Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15 10:00 π.μ. - 18:00 μ.μ.
Ομιλίες στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, Ηρακλειδών 66 και Θεσσαλονίκης 15:30 π.μ. - 20:00 μ.μ.
15 Σεπτεμβρίου:
Παιχνίδια επί της Αποστόλου Παύλου, 11:00 π.μ. - 19:00 μ.μ.
 
Social Media: 
 
Pin It button on image hover