Travel Plan

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Η ομορφιά του μεταλλευτικού χρώματος της Μήλου!



O CEO κ. Δασκαλάκης Γεώργιος &
η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!

Στην ανατολική πλευρά της Μήλου βρίσκεται το Παλιόρεμα,  ένας όρμος με πεντακάθαρα νερά και κιτρινωπά βότσαλα, χρωματισμένα από το θείο της περιοχής. Εκεί λειτούργησε το θειωρυχείο του Βίκτορα Μελά, η παλαιότερη ελληνική επιχείρηση εξαγωγής θείου.

Στο Παλιόρεμα ή Θειορυχεία - όπως αλλιώς είναι...
γνωστό, θα απολαύσετε το μπάνιο σας σε ένα από τα πιο ιδιαίτερα, κατά την άποψή μας, αξιοθέατα του νησιού, με την πλούσια μεταλλευτική ιστορία.  Με μια ιστορία με αφετηρία το 1890, τα Θειορυχεία λειτούργησαν έως το 1960, ενώ η επιχείρηση έκλεισε οριστικά το 1978. 

Στην όμορφη παραλία ακριβώς μπροστά έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τη δροσιά των νερών με μια μοναδική θέα, τα παλιά λατομεία εξαγωγής θείου και τα ερείπια από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.  Βαγόνια μεταφοράς στις ράγες του, σκουριασμένα εργαλεία, ερείπια γραφείων, δημιουργούν ένα απίστευτα γοητευτικό τοπίο.  Ακόμη και αν σας ξενίζει σαν ιδέα, είναι σίγουρο ότι όταν βρεθείτε εκεί, η εικόνα θα αποτυπωθεί στο μυαλό σας για πάντα!

Θα σας προτείναμε ακόμη μια επίσκεψη στο Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου, που τιμά προβάλοντας τη μεταλλευτική ιστορία καθώς και τη γεωλογική και φυσική κληρονομιά της Μήλου.

 Στο ισόγειο παρουσιάζεται η κοινωνική, οικονομική και τεχνολογική διάσταση της μεταλλευτικής ιστορίας του νησιού.   Ο πρώτος όροφος αφιερώνεται στο φυσικό και γεωλογικό του πλούτο και παρουσιάζονται τα ορυκτά που εξορύσσονταν στη Μήλο από τη νεολιθική εποχή μέχρι και τα σημερινά βιομηχανικά ορυκτά, καθώς και οι χρήσεις τους στην καθημερινή ζωή. Ακόμη στην αίθουσα προβολών θα έχετε τη δυνατότητα να «ταξιδέψετε» σε παλαιότερες εποχές μέσα από τις αφηγήσεις των παλαιών μεταλλωρύχων.

Επιπλέον το Μουσείο πραγματοποιεί οργανωμένους γεωλογικούς περιπάτους, ενώ στους χώρους του φιλοξενούνται εκπαιδευτικά προγράμματα και διοργανώνονται παιδαγωγικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες σε συνεργασία με εξειδικευμένους φορείς.  Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι κατά τη διάρκεια των 12 χρόνων λειτουργίας του, το Μουσείο έχει δεχθεί περισσότερους από135.000 επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει εξελιχθεί σε προσφιλή προορισμό εκπαιδευτικού τουρισμού.

Ανακαλύψτε και εσείς λοιπόν την ομορφιά του μεταλλευτικού χρώματος της Μήλου!  Αξίζει τον κόπο.

*Κλείστε τα ακτοπλοϊκά σας εισιτήρια απευθείας: http://www.travelplan.gr/el/Ferries

 

 




Pin It button on image hover