Travel Plan

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Με παραδοσιακές βαυαρικές στολές το πλήρωμα καμπίνας της Lufthansa κατά τη διάρκεια του Oktoberfest

Oktoberfest  



Από Μόναχο προς Νέα Υόρκη, Σικάγο και Τόκιο- Εμπειρία “Oktoberfest εν πτήσει” στις διηπειρωτικές πτήσεις που αναχωρούν από Γερμανία.

Oktoberfest2


Για μια ακόμη χρονιά, το πλήρωμα καμπίνας της Lufthansa που θα αναχωρεί από το Μόναχο κατά την περίοδο του ετήσιου φεστιβάλ μπύρας Oktoberfest, θα φορά εντός αεροσκάφους παραδοσιακές βαυαρικές στολές, προσθέτοντας φολκλόρ χρώμα σε επιλεγμένες διηπειρωτικές πτήσεις που εξυπηρετούνται από το Μόναχο. Οι πτήσεις της Lufthansa με το χαρακτηριστικό “Oktoberfest πλήρωμα” αποτελούν μακρόχρονη παράδοση που έχει, στη διάρκεια των ετών, αποδειχθεί ιδιαίτερα αγαπητή στους επιβάτες. Φέτος, το 14μελές πλήρωμα, που θα αποτελείται από 10 γυναίκες και δύο άνδρες ιπτάμενους συνοδούς, θα συμμετέχει σε πτήσεις προς τη Βόρειο Αμερική και την Ιαπωνία. Στις 18 Σεπτεμβρίου θα αναχωρήσουν για Νέα Υόρκη, στις 24 Σεπτεμβρίου για Σικάγο και στις 30 Σεπτεμβρίου για Τόκιο. «Η αποδοχή των επιβατών μας είναι απίστευτα συγκινητική. Για το λόγο αυτό επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη χρονιά το θέμα Oktoberfest – τόσο στο έδαφος όσο και εντός αεροσκάφους», δήλωσε ο κύριος Thomas Klühr, Οικονομικός Διευθυντής και Διευθυντής Κόμβου Μονάχου της Lufthansa German Airlines.
Όπως και το 2012, οι παραδοσιακές βαυαρικές στολές που θα φορούν τα πληρώματα θα ραφτούν από τους εξειδικευμένους προμηθευτές Angermaier Trachten, με έδρα στο Μόναχο. Το παραδοσιακό φουστάνι ‘’Dirndl’’ που θα φορούν οι αεροσυνοδοί θα φέρει τα εταιρικά χρώματα της Lufthansa –μπλε ρουαγιάλ, κίτρινο και λευκό. Το γιλέκο ‘’Bodice’’είναι κίτρινο, με φίνα γαλάζια λουλούδια, ενώ η φούστα θα έχει λευκές και γαλάζιες ρίγες και θα συνοδεύεται από μπλε μεταξωτή ποδιά. Οι άνδρες αεροσυνοδοί θα φορούν το δερμάτινο παντελόνι‘’Lederhosen’’, σε συνδυασμό με ένα ‘’Janker’’ – το παραδοσιακό βαυαρικό σακάκι – και γιλέκο. Οι γραβάτες τους θα φέρουν τα ίδια χρώματα με τα‘’Dirndl’’ των συναδέλφων τους.
Το θέμα “Oktoberfest εν πτήσει” δεν περιορίζεται στο Μόναχο. Τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο οι επιβάτες όλων των διηπειρωτικών πτήσεων από Φρανκφούρτη, Μόναχο και Ντίσελντορφ θα απολαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία από βαυαρικές λιχουδιές, που θα περιλαμβάνουν γευστικές σπεσιαλιτέ όπως Landjäger και Radi (κρύο καπνιστό λουκάνικο με ραπανάκι), πέστροφα, Tafelspitz (βραστό μοσχάρι), Obazda (πικάντικο τυρί) και Knödel με Schwammerl (ζυμαρικά με μανιτάρια). Ταυτόχρονα, το μουσικό ραδιοφωνικό κανάλι θα περιλαμβάνει ένα ειδικό πρόγραμμα αφιερωμένο στη βαυαρική μουσική, προκειμένου να μυήσει τους επιβάτες στους ρυθμούς του Oktoberfest.
Παράλληλα, οι επιβάτες θα ζήσουν κάτι από τη γιορτινή ατμόσφαιρα του Oktoberfest στις lounges της Lufthansa στο Μόναχο. Συγκεκριμένα, στις Senator lounges, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούν να δοκιμάσουν Apfelstrudel, Rotzeitbrettln (παραδοσιακό βαυαρικό πιάτο, με κρύα ορεκτικά σερβιρισμένα σε ξύλινη πιατέλα) και Bretzel. Στη lounge της First Class θα προσφέρονται παραδοσιακά γλυκά του Oktoberfest όπως ψητά αμύγδαλα ή φρούτα με σοκολάτα, σε μια ειδικά διαμορφωμένη Αλπική καλύβα. Στο εστιατόριο, που θα μεταφερθεί σε εξωτερικό χώρο για το ετήσιο φεστιβάλ μπύρας, θα σερβίρονται τοπικές σπεσιαλιτέ, και οι σεφ θα ετοιμάζουν εκλεκτά πιάτα, όπως πάπια ή  Kaiserschmarrn (ζαχαρωμένες τηγανίτες) στα τραπέζια των πελατών.
Κατά τη διάρκεια του Oktoberfest, οι υπάλληλοι που ανήκουν στο προσωπικό εδάφους της Lufthansa επιτρέπεται να φορούν τη δική τους παραδοσιακή στολή εν ώρα εργασίας. Επιπλέον, σε συνεργασία με τους Loden- Frey και την εξειδικευμένη βιοτεχνία στολών ραφής Trachtenhaus Jäger στο Miesbach, το προσωπικό εδάφους της Lufthansa θα λάβει ατομικά Dirndl και παραδοσιακές βαυαρικές ανδρικές στολές.
Οι ιπτάμενοι συνοδοί της Lufthansa αντικαθιστούν της στολές τους με τις παραδοσιακές φορεσιές για περισσότερα από 50 χρόνια. Το 1957 η αεροπορική εταιρία ανακοίνωνε τα εξής: «Κατά τη διάρκεια της γιορτής του Oktoberfest, οι αεροσυνοδοί της Lufthansa ντυμένες με Dirndl θα εξυπηρετούν τους πελάτες εντός του αεροσκάφους τύπου Super Constellation στην πτήση από Νέα Υόρκη προς Αμβούργο, μεταξύ 17 Σεπτεμβρίου και 2 Οκτωβρίου και στις πτήσεις από Λονδίνο προς Μόναχο της Lufthansa με αεροσκάφος τύπου Convair, από 21 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου». Σε εκείνα τα δρομολόγια, ξανθές αεροσυνοδοί φορούσαν Dirndl σε απαλό γαλάζιο χρώμα, ενώ οι μελαχρινές συνάδελφοί τους φορούσαν φορεσιές σε ροζ χρώμα. Η Lufthansa αναβίωσε την παράδοση του «πληρώματος Oktoberfest» το 2005, ύστερα από διακοπή αρκετών ετών.

Pin It button on image hover