Travel Plan

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα του κόσμου



O CEO κ. Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!

Τι να πει κανείς για το ηλιοβασίλεμα; Αγαπημένη εικόνα για τους ερωτευμένους, τους ρομαντικούς, τους μεγάλους και τους μικρούς. Και η αναζήτηση για το καλύτερο ηλιοβασίλεμα στον κόσμο διαρκής…
Μέρη που γνωρίζετε και μέρη που ίσως δεν τα έχετε ξανακούσει ποτέ. Ας γνωρίσουμε τους διεκδικητές του τίτλου. Η απόφαση δική σας!


  • Γέφυρα U Bein, Μανταλέυ, Μιανμάρ
Όταν ο ήλιος «αποφασίσει» να δύσει  πάνω από την μεγαλύτερη στον κόσμο ξύλινη γέφυρα τότε το αποτέλεσμα είναι μία από τις ωραιότερες εικόνες που μπορεί να σου χαρίσει ο πλανήτης. Η ξύλινη γέφυρα έχει μήκος 1,2 χιλιομέτρων και περνάει πάνω από της λίμνη Taungthaman, έχει πάρει το όνομα της από τον δήμαρχο U Bein και την χρησιμοποιούν κυρίως οι βουδιστές μοναχοί και οι ντόπιοι. Το απόγευμα μετατρέπεται στο ιδανικό μέρος για να χαλαρώσετε κοιτώντας το ηλιοβασίλεμα.

  • Εθνικό Πάρκο Masai Mara, Κένυα
Κοιτώντας το ήλιο να δύει από το Εθνικό Πάρκο των Maasai Mara στην Κένυα η πρώτη λέξη που σου έρχεται στον νου είναι «μεγαλοπρεπές»… Την ώρα αυτή που ο ήλιος χάνεται η αφρικανική σαβάνα βάφεται στα κόκκινα δημιουργώντας μια εικόνα που χαράσσεται για πάντα στην μνήμη. Αν μάλιστα καταφέρετε να βρίσκεστε εκεί την περίοδο από Ιούλιο έως τον Οκτώβριο θα δείτε την ώρα αυτή τις Ζέβρες και τις γαζέλες να τρέχουν μεταναστεύοντας προς το Εθνικό Πάρκο. Η πτήση προς το Maasai Mara από το Ναϊρόμπι διαρκεί περίπου 45 λεπτά ενώ στο Πάρκο θα βρείτε μοναδικά camps και lodges για την διαμονή σας.

  • Uluru, Αυστραλία
Ο τεράστιος βράχος Uluru ορθώνεται σε ύψος 348 μέτρων πάνω από την έρημο της Αυστραλίας, δεσπόζοντας στην λίστα των προστατευμένων από την UNESCO μνημείων του κόσμου. Ο βράχος αυτός όμως δείχνει να αποκτάει «μαγικές» ιδιότητες καθώς την ώρα που χάνεται ο ήλιος αλλάζει διαρκώς χρώματα δημιουργώντας ένας μοναδικό θέαμα.
 
  • Aci Trezza, Κατάνια, Ιταλία
Το Aci Trezza είναι ένα γραφικό ψαροχώρι στην ανατολική ακτή της Σικελίας, δέκα μόλις χιλιόμετρα από την Κατάνια . Ίσως κάποιοι να το γνωρίζουν καθώς είναι το μέρος όπου ο Ιταλός συγγραφές Giovanni Verga έγραψε το μυθιστόρημα “I Malavoglia”. Ωστόσο οι περισσότεροι το γνωρίζουν για το Νησί των Κυκλώπων καθώς σύμφωνα με την μυθολόγια ο Πολύφημος πέταξες τρεις τεράστιους βράχους στην θάλασσα δημιουργώντας αυτό το μοναδικό φαινόμενο με το σχήμα τους να θυμίζει κίονες. Μοναδικό όμως είναι και το ηλιοβασίλεμα από το σημείο αυτό!
 
  • Grand Canyon, ΗΠΑ
Ποιος ότι σε ένα από τα πιο ερημικά σημεία του πλανήτη θα μπορούσε να απολαύσει κανείς ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα του πλανήτη. Και όμως το μήκους 445 χλμ και πλάτους 29 χλμ φημισμένο φαράγγι έχει την ικανότητα να μεταλλάσσεται υπέροχα καθώς ο ήλιος δύει πάνω από την Αριζόνα.

  • Ντουμπάι, ΗΑΕ
Το ονειρεμένο εμιράτο δεν θα μπορούσε παρά να έχει και ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα του κόσμου. Και να μην είχε βέβαια, όλο και κάτι θα σκεφτόντουσαν οι Άραβες για να δημιουργήσουν έστω και τεχνητό. Παρόλα αυτά η εικόνα του ήλιου καθώς δύει στην θάλασσα και το θέαμα από τα χρώματα που παίρνει ο Αραβικός Κόλπος από την παραλία Jumeirah είναι πάντα μια αξεπέραστη εμπειρία.

  • West Lake, Κίνα
Εδώ το φυσικό περιβάλλον «συνωμοτεί» με την ανθρώπινη παρέμβαση σε ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα του κόσμου. Καθώς ο ήλιος δύει το παιχνίδισμα στα νερά της λίμνης είναι φαντασμαγορικό ενώ η μορφή της Leifeng Pagoda μοιάζει να λούζεται από τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος. Για την ιστορία η Leifeng Pagoda κτίστηκε το 975 με την αφορμή την γέννηση του Πρίγκιπα Wu και κατέρρευσε το 1924. Η σημερινή Leifeng Pagoda με ύψος οκτώ ορόφων χτίστηκε το 2002. 

  • Guanshan, Ταιβάν
Οι κάτοικοι της Ταιβάν μπορούν να υπερηφανεύονται πως από την κορυφή του βουνό Guansham μπορεί κανείς να αντικρίσει ένα από τα ομορφότερα ηλιοβασιλέματα του κόσμου. Το βουνό βρίσκεται στο κέντρο του Εθνικού Πάρκου Kenting της Ταιβάν και από την κορυφή του που βρίσκεται σε υψόμετρο 152 η θέα προς την χερσόνησο Hengchum (ένα από τα διασημότερα τουριστικά θέρετρα της χώρας) καθώς ο ήλιος δύει δύσκολα περιγράφεται με λόγια.

  • Οία, Σαντορίνη
Last… but not least! Και πως θα μπορούσε να είναι αλλιώς όταν στο άκουσμα της λέξης ηλιοβασίλεμα ο νους ταξιδεύει αυτόματα στην Οία της Σαντορίνης, ίσως στο πιο πολυφωτογραφημένο ηλιοβασίλεμα του κόσμου. Η ηφαιστειακή γη και το λευκό των σπιτιών σε συνδυασμό με τον ήλιο που  χάνεται στο Αιγαίο δημιουργούν μια από τις ωραιότερες εικόνες που μπορεί να αντικρίσει κανείς.

Εθν.Πάρκο Masai Mara

  Uluru
 
 Aci Trezza
 



Grand Canyon
Ντουμπάι
 
 West Lake
 
 Guanshan
 
Οία














Pin It button on image hover