Travel Plan

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Αυστριακά must!

Στον «Κόσμο των Γιγάντων του Πάγου»
 


O CEO κ. Δασκαλάκης Γεώργιος &
η ομάδα του
travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!


Στους πρόποδες των Άλπεων, με μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ιστορία, τα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην Αυστρία ποικίλλουν και εξιτάρουν το...  ενδιαφέρον!  Την Αυστρία χαρακτηρίζουν οι ιστορικές και παράλληλα τόσο ζωντανές πόλεις της, οι κινηματογραφικές λίμνες της και φυσικά οι ένδοξες Άλπεις.  Τα πράγματα, που μπορεί να κάνει κανείς στην Αυστρία, ικανοποιούν κάθε ταξιδιώτη.

1. Σνίτσελ, καφές & κέικ!
Από τα must της αυστριακής κουλτούρας: το βιεννέζικο σνίτσελ (το πιάτο θα το βρείτε στα menu ως Wiener Schnitzel) και για επιδόρπιο cake και πουτίγκα!   Με πλέον διάσημο το sachertorte, κέικ σοκολάτας πολυτελείας.  Επιπλέον η Αυστρία και δη η Βιέννη έχουν μια ολόκληρη κουλτούρα γύρω από τα καφέ, κάποια μάλιστα εκ των οποίων χαρακτηρίζονται ως μέρος της «Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς» της UNESCO.

2. Περιηγηθείτε στη γενέτειρα της κλασσικής μουσικής!

Ο Wolfgang Amadeus Mozart γεννήθηκε στο Σάλτσμπουργκ το 1756.  Το μέρος που γεννήθηκε και το σπίτι που έζησε είναι σήμερα επισκέψιμα μουσεία και συμπεριλαμβάνονται ανάμεσα στα πλέον διάσημα αξιοθέατα της χώρας.  Μάλιστα κάθε χρόνο το «Mozarteum Ίδρυμα του Σάλτσμπουργκ» οργανώνει την εβδομάδα Mozart, εβδομάδα κλασσικής μουσικής και εκδηλώσεων όπερας.  Για το 2014 η εβδομάδα αυτή είναι προγραμματισμένη για τις 23 Ιανουαρίου με 2 Φεβρουαρίου.

3. Κάντε σκι ή πεζοπορία στις Άλπεις
Στην Αυστρία θα βρει κανείς πολλά χιονοδρομικά κέντρα και καταφύγια προφανώς στις Άλπεις.  Το πιο διάσημο εξ αυτών το Innsbruck, στη δυτική Αυστρία θεωρείται η πρωτεύουσα των χειμερινών σπορ.  Πρόκειται για ένα από τα τρία μέρη παγκοσμίως, που έχουν φιλοξενήσει δις τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς.  Το καλοκαίρι αναδεικνύεται σε μια ορειβατική Μέκκα, με πολυάριθμα περιπατητικά μονοπάτια αλλά και διαδρομές με οδηγούς.

4. World of Ice Giants
Από τα μοναδικά αξιοθέατα της Αυστρίας είναι «Ο Κόσμος των Γιγάντων του Πάγου» (όπως θα ήταν η κυριολεκτική μετάφραση) κάτω από το Werfen.  Πρόκειται για το μεγαλύτερο σπήλαιο πάγου, με ένα λαβύρινθο μεγαλύτερο από 30 μίλια.  Διαδρομές μιάμισης ώρας προσφέρονται από το μήνα Μάϊο έως και τον Οκτώβριο, όπου θα πρέπει να ντυθείτε καλά ακόμα και κατά τη θερινή περίοδο.


* Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου είναι πιο κοντά, απ' όσο νομίζετε...  Ανακαλύψτε τη μοναδική προσφορά μας για την πρωτεύουσα της Αυστρίας: http://www.travelplan.gr/el/Excursions/vienna28october.


Στη μαγευτική Αυστρία της σκιάς των Άλπεων...

Στα Βιεννέζικα καφέ Σάλτσμπουργκ


Περπατώντας τις Άλπεις!
Pin It button on image hover