Travel Plan

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Αναβάθμιση υπηρεσιών σε 169 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όλης της χώρας


Αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες σε 169 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όλης της χώρας. Οι αλλαγές θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού σε 20 από αυτούς, ενώ οι υπόλοιποι 149 θα ανέβουν κατηγορία μέχρι την έλευση των τριών χρόνων, όπως έχει οριστεί και με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος.

Σύμφωνα με δηλώσεις της γενικής γραμματέως του ΥΠΠΟΤ κας Λίνας Μενδώνη, η αναβάθμιση αυτή έγκειται στην έκδοση δίγλωσσων φυλλαδίων και καταλόγων, στην τοποθέτηση μεγάλων ενημερωτικών πινακίδων και πινακίδων σήμανσης, καθώς και στην εγκατάσταση φυλακίων, τουαλετών, WC για ΑμεΑ και αυτόματων μηχανών νερών/αναψυκτικού, όπου αυτό είναι αναγκαίο.

Η κα Μενδώνη τόνισε, επίσης, την εξαιρετική συνεργασία που είχε το υπουργείο με τον Φάρο Τυφλών ως προς την έκδοση εντύπων στο σύστημα Μπράιγ.

Επίσης, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, οι 20 αναβαθμισμένοι χώροι θα ενσωματωθούν στο πρόγραμμα ψηφιακής σύγκλισης του Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Μεταξύ των 20 περιοχών που αναβαθμίζονται άμεσα είναι αρχαιολογικοί τόποι και μουσεία με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών, όπως η Ακρόπολη και τα υπόλοιπα μνημεία του ενιαίου χώρου της, η Κνωσός, η Ολυμπία και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, αλλά και μουσεία που δεν έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα, όπως το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης και το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στις τιμές των εισιτηρίων, καθώς στόχος του υπουργείου είναι να καθιερωθεί η λογική του ενιαίου ημερήσιου ή εβδομαδιαίου εισιτηρίου.

Pin It button on image hover