Travel Plan

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Έξι λόγοι που κάνουν την Κούβα μοναδική


Η Κούβα είναι ένα εξωτικό νησί γεμάτο αντιθέσεις, όπου ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει. Δείτε, ποιοι είναι οι έξι λόγοι που θα κάνουν την Κούβα να χαραχτεί για χρόνια στη μνήμη σας μακριά από τα ταξιδιωτικά κλισέ.

Τα αυτοκίνητα που σταμάτησαν στον χρόνο

Στην Κούβα τα περισσότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν είναι από πριν την Επανάσταση. Θα δείτε καλοδιατηρημένα κλασσικά αυτοκίνητα από την δεκαετία του 1930 και 1950 σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος. Το εμπάργκο που έχει επιβληθεί στην χώρα σημαίνει ότι δεν μπορούν να εισαχθούν νέα αυτοκίνητα και ανταλλακτικά, οπότε ό, τι βλέπετε κυκλοφορεί χάρη στο μεράκι και ευρεσιτεχνία των ιδιοκτητών τους.

Το κουβανέζικο Jurassic Park


Η «κοιλάδα της προϊστορίας», είναι ένα εντυπωσιακό θεματικό πάρκο στην Κούβα, κοντά στην πόλη Σαντιάγκο και φιλοξενεί περισσότερες από 200 πραγματικού μεγέθους φιγούρες προϊστορικών ζώων και ανθρώπων.

Πολύ πριν το Jurassic Park γίνει μόδα σε όλα τον πλανήτη μέσα από το κινηματογραφικό πανί, οι Κουβανέζοι απολάμβαναν τις βόλτες τους στην προϊστορία μέσα από το 11 εκταρίων πάρκο που περιλαμβάνει 227 αγάλματα που αντιπροσωπεύουν 59 διαφορετικά είδη, μεταξύ των οποίων είναι δεινόσαυροι, μαμούθ, αιλουροειδή και άνθρωποι των σπηλαίων. Όλα αυτά πλαισιωμένα από οργιαστική βλάστηση σε ένα φυσικό σκηνικό που άνοιξε τις πύλες του το 1980.

Οι διαφημίσεις της… επανάστασης!


Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα παρατηρήσετε στην Κούβα είναι η παντελής έλλειψη διαφημιστικών. Η Κούβα είναι ένα από τα λίγα μέρη όπου θα μπορέσετε να πάρετε μια ανάσα από την πίεση των διαφημίσεων. Δεν θα δείτε πουθενά αφίσες για σαπούνια, κινητά τηλέφωνα ή αναψυκτικά σε τοίχους, πινακίδες, τηλεόραση κτλ. Αντίθετα θα δείτε διαφημιστικά για τα προτερήματα και τις κατακτήσεις της Επανάστασης!

Μια χώρα, δυο νομίσματα

Στην Κούβα λειτουργεί ένα ιδιόρρυθμο σύστημα και κυκλοφορούν δύο διαφορετικά νομίσματα, τα pesos cubanos των ντόπιων και τα pesos convertibles των τουριστών. Οι τιμές στο νόμισμα των ντόπιων είναι σαφώς καλύτερες: για ένα πλήρες γεύμα φτάνουν το ένα δολάριο και μια βόλτα στο σινεμά θα κοστίσει ακόμα λιγότερο. Υπάρχει ένας μύθος ότι τα pesos cubanos είναι αποκλειστικά για τους ντόπιους, αλλά είναι ακριβώς αυτό, ένας μύθος. Αξιοποιήστε τα pesos cubanos για απίστευτες προσφορές.

Καμιά πολυεθνική…


Σε όλο το νησί θα βρείτε εστιατόρια fast food για κάθε γούστο, αλλά δεν θα δείτε πουθενά McDonald’s. Η διάσημη πολυεθνική που έχει κατακτήσει όλο τον πλανήτη δεν έχει καταφέρει να πατήσει «πόδι» στην Κούβα καθώς τα σκήπτρα στο τοπικό fast food κρατά η αλυσίδα εστιατορίων «El Rápido», η πιο διάσημη σε όλο το νησί, προσφέροντας μεν αμφιβόλου ποιότητας φαγητό (!), αλλά σερβίροντας αλκοόλ μέχρι αργά το βράδυ…

Η χώρα που παράγει γυναικεία –και όχι μόνο-πούρα


Παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο ετήσιο φεστιβάλ πούρων που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Αβάνα. Ο λόγος για τα «γυναικεία» πούρα της εταιρείας Habanos, που αποτελούν μια παραλλαγή του γνωστού πούρου «Romeo Υ Julieta». Το πούρο «Julieta», που απευθύνεται αποκλειστικά σε γυναίκες, διαθέτει πιο απαλή αλλά συνάμα, πικάντικη γεύση. Σκοπός της εταιρίας είναι να κάνει ένα άνοιγμα στη γυναικεία αγορά αλλά και να σπάσει το ταμπού που θέλει το κάπνισμα του πούρου μια καθαρά αντρική υπόθεση.

Πηγή: clickatlife.gr

Ζήστε για λίγο στους ρυθμούς της Κούβας! Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε Travel Plan ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan.

Pin It button on image hover