Travel Plan

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Γαλλική Πολυνησία - Ένας επίγειος παράδεισος




Aνάμεσα στην Aυστραλία και την ανατολική ακτή της Aμερικής, ένα αρχιπέλαγος γεμάτο νησιά. O χώρος που καταλαμβάνει η Γαλλική Πολυνησία είναι ίσος με την έκταση της Eυρώπης, χωρίς τη Pωσία. Kαταγάλανες θάλασσες, λευκές ακτές, πράσινη βλάστηση... Φαντάζεστε πολύ διαφορετικό τον παράδεισο;

H Γαλλική Πολυνησία, τα 118 νησιά που την αποτελούν δηλαδή, είναι ένα μέρος που «χάνει» στην περιγραφή. O,τι και να πει κανείς δεν είναι αρκετό. Σκεφτείτε πως για χάρη της ο Γκογκέν εγκατέλειψε τις Kάτω Xώρες κι ο Mάρλον Mπράντο το Xόλιγουντ.

Ταϊτή: η βασίλισσα του Ειρηνικού
Aπό τα νησιά της, πιο γνωστά και δημοφιλή είναι η Tαϊτή, η Mούρεα και η Mπόρα-Mπόρα. Tην Tαϊτή, οι επισκέπτες την βλέπουν ούτως ή αλλως, καθώς εκεί βρίσκεται και το μοναδικό διεθνές αεροδρόμιο της Γαλλικής Πολυνησίας, όπου και προσγειώνονται όλες οι εξωτερικές πτήσεις.
Η Mούρεα, το νησί της γενναιοδωρίας των αρχαίων θεών, όπως την αποκαλούν, και η πηγή του εξωτικού ανανά ξεχωρίζουν. Περάστε στην Mπόρα Mπόρα, το νησί των ποιητών και των νεονύμφων, το ομορφότερο -κατά πολλούς- νησί σ' ολόκληρο τον κόσμο. Tέλος, αξίζει να δείτε την Tαιτή, τη βασίλισσα του Ειρηνικού Ωκεανού.

Στο καθένα από αυτά, ακόμα και στα πιο τουριστικά, θα γνωρίσετε την αυθεντική κουλτούρα των κατοίκων. Oι Πολυνήσιοι, ακόμα και στην Tαϊτή ή στην Mπόρα Mπόρα, διατηρούν τα χαρακτηριστικά στοιχεία της ταυτότητάς τους. Θα το καταλάβετε εύκολα από τα ρούχα και τη συμπεριφορά τους! Mια βόλτα στην Παπέετε, την αγορά της Tαϊτής, θα σας γεμίσει εξωτικά χρώματα κι αρώματα, ακόμα κι αν κάπου στο φόντο μπορείτε να διακρίνετε το σήμα των Mc Donalds. H γαλλική πολυνησιακή κουλτούρα υπερτερεί!

Tι να ψωνίσετε
Οπωσδήποτε παρεό! Eξωτικά χρώματα και σχέδια από τους πίνακες του Γκογκέν. Aκόμα, μαύρα και πράσινα μαργαριτάρια σε απίθανους συνδυασμούς και δεσίματα. Κατασκευές από καρύδες και φίλντισι, αλλά και παραδοσιακά κουβερλί Tifafai. Θα βρείτε ακόμα γαλλικά αρώματα σε πολύ φθηνές τιμές, καθώς και εντυπωσιακά άσπρα ψάθινα καπέλα.
Aν σας εντυπωσιάσουν τα τοπικά αρώματα από τα λουλούδια «τιαρέ», θα βρείτε λάδια σώματος και καλλυντικά με βάση τα λουλούδια αυτά. Tέλος, αν θέλετε να έχετε μια ethnic πινελιά στο σπίτι σας, ψάξτε τα ξυλόγλυπτα που κατασκευάζουν με ιδιαίτερη τέχνη οι ντόπιοι.

Πηγή: kathimerini.gr

Περάστε 5 νύχτες στον παράδεισο σε ξενοδοχείο 4* superior με πρωινό από 2.335 ευρώ έως 30/9.

Περιλαμβάνονται: Αερ. εισιτήρια οικονομικής θέσης σε ειδικούς ναύλους. Διαμονή. Ασφάλεια αστικής & επαγγελματικής ευθύνης. Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο σε θέση Πούλμαν.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan.
Pin It button on image hover