Travel Plan

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Μονοήμερες ψυχαγωγικές αποδράσεις στην αττική φύση! Οι πιο ενδιαφέρουσες δραστηριότητες στα ορεινά και τα… θαλασσινά της Αττικής


*Kitesurf στις παραλίες της Αττικής 
Στη Λούτσα, το Χαλκούτσι, τον Σχοινιά και τον Φλοίσβο διοργανώνονται τακτικά μαθήματα Kitesurf για αρχάριους, ενώ εκεί μπορεί να απολαύσει το αγαπημένο του hobby και ο έμπειρος kitesurfer. Επικοινωνήστε με την Kiteboarding Academy ή το Nissakia Wave Society στην Λούτσα και ενημερωθείτε αναλυτικά για το πότε γίνονται μαθήματα και τι χρειάζεστε για να παρακολουθήσετε. Ενδεικτικά, πάντως, αναφέρουμε ότι το εκπαιδευτικό μάθημα μίας ώρας για τους «πρωτάρηδες» κοστίζει 50 ευρώ. 

Έγκυος στις διακοπές: Τι πρέπει να προσέξετε


Η εγκυμοσύνη μπορεί να είναι η ευτυχέστερη περίοδος στην ζωή μιας γυναίκας. Όταν, μάλιστα, συμπίπτει με τις καλοκαιρινές διακοπές τα πράγματα είναι ακόμα καλύτερα γιατί η έγκυος έχει την ευκαιρία να χαλαρώσει εντελώς και να απολαύσει την θάλασσα –όχι όμως και τον ήλιο. Αυτή είναι η βασικότερη συμβουλή που δίνουν οι γυναικολόγοι εν όψει των διακοπών στις έγκυες. Δείτε, ωστόσο, τι άλλο θα πρέπει να προσέξει η έγκυος για να αποφύγει οποιονδήποτε κίνδυνο, όπως συμβουλεύει ο μαιευτήρας-χειρούργος γυναικολόγος κ. Χάρης Χηνιάδης.

Διακοπές στο Porto Hydra! Μοναδικές προσφορές από 78 €


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε σε ένα από τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan

Γίνετε αστρονόμοι για μία νύχτα στον Ψηλορείτη


Μόλις έξι χιλιόμετρα από το Ιδαίον Άνδρον όπου σύμφωνα με τη μυθολογία ανατράφηκε ο Δίας, βρίσκεται το Αστεροσκοπείο Σκίνακα, το οποίο ορισμένα βράδια του καλοκαιριού παραμένει ανοιχτό για το κοινό προσφέροντας ένα μοναδικό παράθυρο στο σύμπαν.

Μεθυστικό ταξίδι με άρωμα μαστίχας


Η εξερεύνηση στο νησί της μαστίχας μπορεί να αρχίσει από τον Κάμπο. Μια πεδιάδα εσπεριδοειδών, με το μοναδικό στον κόσμο χιώτικο μανταρίνι, που φύονται σε κτήματα με πανύψηλη περίφραξη, θολωτές εισόδους, ευρύχωρες στέρνες, περίτεχνα μάγγανα και μεγαλοπρεπή αρχοντικά. Λεπτομέρειες γι' αυτό τον τόπο θα μάθετε στον πολυχώρο citrus (τηλ. 22710-31.513), στον οποίο γίνονται διάφορες εκδηλώσεις έως τις αρχές του φθινοπώρου. Ο καλύτερος τρόπος για να περιηγηθείτε τον Κάμπο είναι είτε περπατώντας είτε κάνοντας ποδήλατο στα στενά του.

«This Is MY Athens»: Υποδεχθείτε κι εσείς τους επισκέπτες της Αθήνας


Το "This is MY Athens" είναι μια πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή τους επισκέπτες της Αθήνας με τους κατοίκους της. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εθελοντές Αθηναίους πολίτες  που θέλουν να περάσουν χρόνο με τους επισκέπτες της πόλης ώστε να γνωρίσουν την Αθήνα, να τους δείξουν αξιοθέατα που δεν θα βρουν στους ταξιδιωτικούς οδηγούς, τα αγαπημένα τους καφέ, το στέκι τους ή την τοποθεσία με την καλύτερη θέα της πόλης. Ήδη περισσότεροι από 150 εθελοντές έχουν δηλώσει συμμετοχή μέσω της ιστοσελίδας www.thisisathens.org

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

SRI LANKA! 9 ημέρες - 6 νύχτες έως 31/10/11με αναχώρηση από Αθήνα 910€/ άτομο και από Θεσσαλονίκη 1000€/ άτομο


IMAGINE SRI LANKA! 9 ημέρες - 6 νύχτες έως 31/10/11με αναχώρηση από 910€/ άτομο και από Θεσσαλονίκη 1000€/ άτομο

Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια με την Gulf Air, διαμονή σε 5* ξενοδοχείο με ημιδιατροφή, καθημερινά μεταφορές και ξεναγήσεις, ασφάλεια αστικής & επαγγελματικής ευθύνης. Δεν περιλαμβάνονται φόροι αεροδρομίου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορέιτε να επισκεφθείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan

Summer Sports: Τα hot spots για τα αγαπημένα μας


Ήλιος, αέρας και θάλασσα είναι η μαγιά που κάνει τα πιο extreme summer sports να βρίσκουν τα «στέκια» τους στις ελληνικές παραλίες. Δείτε τα πέντε πιο διασκεδαστικά και δημοφιλή από αυτά, μάθετε κάτι παραπάνω για κάθε ένα και ανακαλύψτε πού και με πόσα θα τα απολαύσετε. 

Πεντακάθαρα τα νερά στο 95% των ακτών της Ελλάδας


Σε συνέντευξη Τύπου για την πορεία του Προγράμματος Κατάρτισης Ταυτοτήτων των Υδάτων Κολύμβησης, ο ειδικός γραμματέας υδάτων του ΥΠΕΚΑ, κ. Ανδρέας Ανδρεαδάκης, ανάφερε ότι η ποιότητα των ελληνικών υδάτων είναι ιδιαίτερα υψηλή. Σύμφωνα με τα πορίσματα από το 1990 έως και το 2010 το σύνολο των ακτών (95%) είναι κατάλληλες για κολύμβηση.

Η Louis Hellenic Cruises δημοφιλέστερη εταιρεία κρουαζιέρας

Η Louis Hellenic Cruises ξεκίνησε συνεργασία με τον σεφ Χριστόφορο Πέσκια


Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Louis Hellenic Cruises κατακτά την πρώτη θέση στην ψηφοφορία του κοινού, ως η δημοφιλέστερη εταιρεία διοργάνωσης κρουαζιέρας με μεγάλα πλοία στα Readers Choice Awards 2010 που διοργάνωσε το Νο1 ταξιδιωτικό περιοδικό στον κόσμο, Condé Nast Traveller. 

To Travel Plan γιορτάζει 30 χρόνια & χαρίζει 1 τετραήμερο στο Λονδίνο & 3 τριήμερα στη Μύκονο με όλα τα έξοδα πληρωμένα!


Το Travel Plan προσφέρει σε όλους τους φίλους του Facebook την ευκαιρία να ταξιδέψουν, με όλα τα έξοδα πληρωμένα, στην κοσμοπολίτικη Μύκονο και το μαγευτικό Λονδίνο. 

Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Κωνσταντινούπολη! 4,5μέρες σε ξενοδοχείο. 4* με 1 γεύμα από 499€



Προσφιλή και ανερχόμενο προορισμό αποτελεί τα  τελευταία χρόνια η Κωνσταντινούπολη. Ο συνδετικός κρίκος Ευρώπης και Ασίας, η πάλαι ποτέ πρωτεύουσα  τριών αυτοκρατοριών (Ανατολικής – Ρωμαϊκής, Βυζαντινής και Οθωμανικής), σήμερα με πληθυσμό 12 εκατομμύρια κατοίκους, προστατεύει την κληρονομιά της και εξελίσσεται σε μια σύγχρονη μεγαλούπολη. 


Οι top παραλίες της Σαντορίνης! Caldera's Dolphin 4* από 40€ με πρωινό


Η μια είναι μαύρη και η άλλη λευκή. Υπάρχει και κόκκινη, μα και μία που από πάνω της υψώνονται τόνοι ηφαιστειακού εδάφους. Έχουν beach bars ή είναι απομονωμένες. Οι παραλίες της Σαντορίνης είναι σαν και το ίδιο το νησί: προικισμένες με σπάνια ομορφιά και τόσο ιδιαίτερες που σίγουρα θα τις αναζητήσεις ξανά!

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Μπαχάμες! Ταξίδι στο όνειρο! 5 νύχτες σε ξενοδοχείο 4*, all inclusive, από 1.100€



Τα νησιά Μπαχάμες βρίσκονται σε απόσταση μικρότερη από 160 χιλιόμετρα από τις ακτές της Φλόριντας (ΗΠΑ) και έχουν το ιδανικό κλίμα (θερμοκρασίες κατά μέσο όρο λίγο πάνω από 24 βαθμούς). Το ιδανικό περιβάλλον - κρυστάλλινα τυρκουάζ νερά και οι λευκές αμμώδης παραλίες, κάνουν τα νησιά Μπαχάμες να είναι ο ιδανικός προορισμός για τις διακοπές σας.

Οι καλύτερες ελληνικές παραλίες και πού θα τις βρείτε


Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Περάστε ένα ονειρεμένο ταξίδι του μέλιτος


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε Travel Plan ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan

Ετοιμάζεστε για διακοπές στην Κρήτη; Μάθετε τις tοp 10 παραλίες του νησιού!


Η Κρήτη είναι ευλογημένο νησί και αυτό το γνωρίζουν καλά όχι μόνο οι ντόπιοι της που δεν έχουν κανέναν λόγο να το αποχωριστούν για να ζήσουν κάπου αλλού, αλλά και οι επισκέπτες της, εγχώριοι και μη, που χρόνια τώρα την επιλέγουν ως ιδανικό τόπο διακοπών. Και δεν είναι μόνο οι ανθρώπινες πόλεις και τα παραδοσιακά χωριά της, οι δυνατότητες διαμονής για κάθε γούστο και βαλάντιο, οι πολύ καλές τιμές, η εκπληκτική κουζίνα, τα αμέτρητα ιστορικά και πολιτισμικά αξιοθέατα… Αυτό που ξετρελαίνει τους θερινούς κατοίκους του νησιού είναι οι καταπληκτικές της παραλίες. Είτε στα νότια, με τα ζεστά, τιρκουάζ νερά του Λιβυκού είτε στα βόρεια, όπου το πράσινο και τα βράχια προσφέρουν απλόχερα την σκιά και την δροσιά τους, οι παραλίες της Κρήτης συγκαταλέγονται στις καλύτερες της Μεσογείου. Το να ξεχωρίσει λοιπόν κάποιος το Top 10 αυτών, δεν ήταν καθόλου εύκολο…

Αγρο-τουριστική συνεργασία 2011 στο Ρέθυμνο

Η αντιπεριφειάρχης Ρεθύμνης κα Μαρία Λιόνη τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ότι πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα (Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών, Σύλλογο Κτηνοτρόφων, Σύλλογο Τυροκόμων κ.λπ.), αλλά και τους ξενοδόχους, και το συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι οι παραγωγικές αυτές τάξεις, που αποτελούν και πυλώνες της τοπικής οικονομίας θα μπορούσαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους, ώστε αφενός να ενισχύσουν τις δραστηριότητές τους και αφετέρου να τονώσουν την τοπική αγορά και οικονομία, ιδιαίτερα σε συνθήκες μείζονος κρίσης και ύφεσης, όπως η σημερινή.

Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας, οι Νικητές


Η βράβευση του Δήμου Δελφών, για το έργο «Ανάπλαση  του ιστορικού συνόλου της Χάρμαινας» , παλιάς συνοικίας της Άμφισσας, ως νικητή προορισμού του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ευρωπαϊκοί προορισμοί αριστείας» έτους 2011, θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση, τη Δευτέρα 25 Ιουλίου στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο στους Δελφούς.

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Μπαλί! Βουτιά στους τροπικούς της Ινδονησίας


Κι όμως βρήκαμε έναν τόπο που δε περιγράφεται με λέξεις, παρά μόνο με αισθήσεις. Είναι το νησί των θεών, το οποίο μάλιστα επιλέχθηκε να είναι και ο τελευταίος σταθμός του Βούδα. Είναι ο μαγικός εκείνος τόπος που έχει δημιουργήσει το δικό του κόσμο και πολιτισμό! Ευτυχισμένος στο όνειρό του, που κυλά σαν σε παράλληλη χρονοδιάσταση, δε διστάζει να τη μοιραστεί μαζί σας, εντάσσοντάς σας στους ζεν ρυθμούς του.

Πραγματοποιήστε τα όνειρά σας με το Travel Plan.
7 ημέρες (5 νύχτες) από €690/ άτομο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan.


Χαλκιδική: Ένας μεθυστικός συνδυασμός γαλάζιου και πράσινου


Σαν την Τρίαινα του Ποσειδώνα μέσα στο Αιγαίο, η Χαλκιδική μαγεύει τον επισκέπτη με τις κατάφυτες δασικές εκτάσεις που φτάνουν μέχρι τον αιγιαλό, το χρυσαφένιο ήλιο που στραφταλίζει στα τιρκουάζ νερά, το παραδοσιακό της χρώμα αλλά και την πλούσια γαστρονομική και πολιτιστική της παράδοση. Ατελείωτες δαντελωτές ακτές, μοναδικοί αρχαιολογικοί χώροι, αλώβητα μνημεία της Χριστιανοσύνης και πολλοί ανεξερεύνητοι θησαυροί συνθέτουν τον καμβά της.

Αγροτουρισμός: Ποντάρετε στο πράσινο!



Χρειάζεστε ξεκούραση και χαλάρωση σε ένα ήρεμο περιβάλλον; Θέλετε να γνωρίσετε τη ζωή στην ύπαιθρο και τα παραδοσιακά προϊόντα; Εάν απαντήσατε «ναι», τότε οι αγροτουριστικές διακοπές αποτελούν μια πρόταση που οφείλετε να εξετάσετε σοβαρά.

Μοναδικές προσφορές Κρουαζιέρων στα νησιά του Αιγαίου & την Κωνσταντινούπολη


Για περισσότερες πληροφορίες & προορισμούς μπορείτε να επισκεφτείτεtravelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύουTravel Plan.

Τήνος: το νησί της Παναγιάς και... όχι μόνο!


Με δεκάδες παραδοσιακούς οικισμούς, πανέμορφες παραλίες και με την εκκλησία της Παναγίας να δεσπόζει σε ένα λόφο στη Χώρα, η Τήνος είναι ένα νησί που τα έχει όλα.

Έρευνα ικανοποίησης επισκεπτών του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων


Το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, μετά από τον θετικό οικονομικό απολογισμό της πρόσφατης χιονοδρομικής περιόδου, προσκαλεί όλους τους χιονοδρόμους και φίλους του βουνού να συμμετέχουν στην έρευνα ικανοποίησης επισκεπτών. Η έρευνα ξεκίνησε τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011 και το χιονοδρομικό κέντρο θα επιβραβεύσει τους συμμετέχοντες προσφέροντας δωρεάν 3 δωρεάν ετήσιες κάρτες σκι που θα προκύψουν μετά από κλήρωση που θα γίνει στην αρχή της σεζόν. 

Έναρξη της κοινής δράσης του Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π. με «Το Χαμόγελο του Παιδιού»


Ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος (Σ.Ι.Τ.Ε.Σ.Α.Π.) σε συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησε τη Τετάρτη, 19/7/2011, ημερήσια θαλάσσια εκδρομή (προσφορά του Συνδέσμου) στην Πέρδικα Αίγινας. 

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Παιδί και καλοκαιρινές διακοπές με ασφάλεια


Το σωματείο "Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος" αναφέρει στο Υγείαonline.gr, τρόπους πρόληψης παιδικών ατυχημάτων κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. 

ΛΕΣΒΟΣ! Το νησί της αρμονίας και της ομορφιάς, των γραμμάτων και της πνευματικής άνθισης

Για περισσότερες πληροφορίες & προορισμούς μπορείτε να επισκεφτείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan.

Μαλδίβες!


Ο Μάρκο Πόλο τις αποκάλεσε «Λουλούδι των Ινδιών». Ο περίφημος ταξιδευτής Ιμίν Μπαμπούτα τις κατέγραψε ως ένα από τα θαύματα του κόσμου, ενώ οι κάτοικοι διηγούνται περήφανα πως ο Θεός αφιέρωσε μια ολόκληρη ξεχωριστή ημέρα για να φτιάξει τις Μαλδίβες, Αν αυτοί οι χαρακτηρισμοί σας φαίνονται υπερβολικοί, τότε πρέπει να επισκεφθείτε τις Μαλδίβες για να το διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι.

Πραγματοποιήστε τα όνειρά σας με το Travel Plan.
7 ημέρες (5 νύχτες) από €998/ άτομο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan.

Άμστερνταμ!! Ολλανδία-Βέλγιο-Λουξεμβούργο 6 ημ από 740 €


Αν φτάσετε στο Άμστερνταμ βράδυ θα δείτε ένα μαγικό θέαμα. Οι κάτοικοι της πόλης προτιμούν να αφήνουν τις κουρτίνες ανοιχτές τη νύχτα ώστε τα ψηλά και στενά παράθυρα των σπιτιών να φέγγουν σαν φαναράκια και να ακτινοβολούν στα νερά των καναλιών...

Παροχή δωρεάν Internet σε όλους τους επιβάτες και χρήστες του Λιμένος Πειραιώς


Όπως είναι γνωστό ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. έχει ολοκληρώσει την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών στη συνολική έκταση του λιμανιού πέρα από το χώρο της κρουαζιέρας, στον οποίο το δίκτυο εγκαταστάθηκε το 2003-4.

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Disneyland Paris! Παραµυθένιος προορισµός, όπου όλων τα όνειρα γίνονται πραγµατικότητα!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan.

Σημαντική ενέργεια δικτύωσης του ΣΕΤΕ με τα μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε)


Την Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011 και σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε στο Electra Roof Garden Restaurant του ξενοδοχείου Electra Palace το δείπνο εργασίας που παρέθεσε ο ΣΕΤΕ στα μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε).

Φέτος το καλοκαίρι επισκεφτείτε το Porto Hydra & απολαύστε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης στο beach lounge cafe Knots

Κέρκυρα: Ένας κήπος γεμάτος μουσική και άρωμα σπάνιων λουλουδιών! Aquis Corfu Holiday Palace 5* από 57€ ΗΒ

Η κοσμοπολίτικη Κέρκυρα είναι ίσως το πιο γνωστό νησί των Ιόνιων νησιών και ένα από τα δημοφιλέστερα στη Μεσόγειο. Πόλος έλξης εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο, αλλά και πηγή έμπνευσης για όλες τις καλές τέχνες, με τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, διαθέτει ιδιαίτερη αίγλη, η οποία, σε συνδυασμό με τις φυσικές ομορφιές, το θαυμάσιο κλίμα, τις παραλίες και τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα, την καθιστά έναν από τους πιο ελκυστικούς προορισμούς για Έλληνες και ξένους ταξιδιώτες.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Πύλος! Westin Resort Costa Navarino 5* από 164 ευρώ με πρωινό

Μοναδική εμπειρία

Κτισμένη στα ριζά του Νιόκαστρου, στο νοτιοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου, εκεί που τα νερά του Ιονίου αγκαλιάζουν αρμονικά εκείνα του Αιγαίου, η Πύλος, η πόλη του Νέστορα, δεν υπερηφανεύεται μόνο για τη μυθική της καταγωγή. Καυχάται επίσης για το γεγονός ότι στην υγρή αγκαλιά του γραφικού κολπίσκου που βρέχει τα πόδια της και καθρεφτίζει τα αρχοντικά της, κρατείται πάντα δέσμιος ο τουρκοαιγυπτιακός στόλος του Ιμπραήμ πασά. Συνδεδεμένη με την ιστορική Ναυμαχία του Ναυαρίνου και το μαρτυρικό θάνατο των υπερασπιστών της Σφακτηρίας, διατηρεί στους δρόμους και στις πλατείες της έντονες μνήμες του Αγώνα της Ανεξαρτησίας των Ελλήνων ενάντια στον τουρκικό ζυγό.

Αναβάθμιση υπηρεσιών σε 169 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όλης της χώρας


Αναβαθμίζονται οι υπηρεσίες σε 169 μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όλης της χώρας. Οι αλλαγές θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού σε 20 από αυτούς, ενώ οι υπόλοιποι 149 θα ανέβουν κατηγορία μέχρι την έλευση των τριών χρόνων, όπως έχει οριστεί και με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινώσει ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος.

Κο Σαμουϊ 7 ημέρες (5 νύχτες) από € 515/ άτομο σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό


Ένα τροπικό νησί στον εξωτικό κόλπο του Σιάμ, περιτριγυρισμένο από 60 μικρότερες νησιωτικές συστάδες, αποτελεί των παράδεισο για όσους ασχολούνται με τις καταδύσεις και τον υποβρύχιο πλούτο.

Ποδήλατα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας: Κάν’το όπως… το Άμστερνταμ



Αν έχετε ταξιδέψει σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως το Άμστερνταμ, το Παρίσι, το Λονδίνο και η Βαρκελώνη, σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει πως οι κεντρικοί δρόμοι είναι εφοδιασμένοι με ολόκληρο στόλο από ποδήλατα που διατίθενται για ενοικίαση σε αυτόματους σταθμούς. Ακόμη περισσότερο, θα παρατηρήσατε πως όντως οι κάτοικοι και οι τουρίστες χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα ποδήλατα στους δρόμους της πόλης. 

Σημαντικές συνομιλίες του Π. Γερουλάνου με tour operators της Ουκρανίας


Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος στα ουκρανικά ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην πρωτεύουσα της χώρας, σημείωσε μεταξύ άλλων: 

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Ταζ Μαχάλ: Το μνημείο της αγάπης (video)




Το Ταζ Μαχάλ (Taj Mahal) είναι ένα κτιριακό συγκρότημα που βρίσκεται στην Ινδία, κτισμένο στη νότια όχθη του ποταμού Γιαμούνα κοντά στη πόλη Άγκρα. Το συγκρότημα αναπτύσσεται γύρω από το μαυσωλείο που ανήγειρε ο Μογγόλος Αυτοκράτορας (Σάχης) Τζαχάν.


Ελληνο-ισραηλινή συνεργασία στον τουρισμό


Στο πλαίσο της τρίτης επίσκεψής του στο Ισραήλ σε σύντομο χρονικό διάστημα ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος έδωσε συνέντευξη στην Ισραηλινή εφημερίδα Haaretz αναφερόμενς σε θέματα τουρισμού, αλλά και στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Τη βίζα πολλαπλών επισκέψεων προώθησε στη Ρωσία ο Γερουλάνος


Μετά την Τουρκία και το Ισραήλ, και στη Ρωσία ο κ. Παύλος Γερουλάνος είχε σημαντικές επαφές τόσο με τους Ρώσους ομολόγους του όσο και με ταξιδιωτικούς πράκτορες που προωθούν τον τουρισμό στην Ελλάδα με βασικό στόχο όπως χαρακτηριστικά τόνισε, να βάλει την Ελλάδα «στους δέκα σημαντικότερους προορισμούς του κόσμου».

Κορυφαίος τουριστικός προορισμός τα Χανιά


Το βραβείο του «κορυφαίου τουριστικού προορισμού» για τα Χανιά, όπως τα επέλεξαν οι αναγνώστες του γνωστού ταξιδιωτικού περιοδικού «Condé Nast Traveller», παρέλαβε ο Δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης, κατά την διάρκεια ειδικής εκδήλωσης η οποία πραγματοποιήθηκε την  Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011 και ώρα 20:30, στο Λαγονήσι.

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Ανάδειξη του ελληνικού πρωινού από τα ξενοδοχεία-μέλη του ΞΕΕ

Την ανάδειξη της ταυτότητας των προορισμών και των τοπικών προϊόντων της Ελλάδας μέσα από το θεσμό "ελληνικό πρωινό", έχει θέσει ως στόχο το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας.





ΕΠΟ: Εισιτήρια για το Euro 2012 μόνο μέσω «Travel Plan»


Διατίθενται και πακέτα διακίνησης και διαμονής στις πόλεις της Πολωνίας και της Ουκρανίας




Το «Travel Plan» διαχειρίζεται αποκλειστικά για την Ελλάδα τα εισιτήρια των αγώνων της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2012 (εφόσον προκριθεί) αλλά και τα πακέτα διακίνησης και διαμονής στις πόλεις της Πολωνίας και της Ουκρανίας, ανακοίνωσε η ΕΠΟ με αφορμή τη δραστηριότητα που αναπτύσσουν διάφορα άλλα ταξιδιωτικά γραφεία. Η ΕΠΟ σε ανακοίνωση που εξέδωσε υπογραμμίζει:

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Έξι λόγοι που κάνουν την Κούβα μοναδική


Η Κούβα είναι ένα εξωτικό νησί γεμάτο αντιθέσεις, όπου ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει. Δείτε, ποιοι είναι οι έξι λόγοι που θα κάνουν την Κούβα να χαραχτεί για χρόνια στη μνήμη σας μακριά από τα ταξιδιωτικά κλισέ.

Η Μύκονος δημοφιλέστερος και καλύτερος νησιωτικός προορισμός της Ευρώπης για το 2010



Το βραβείο του δημοφιλέστερου και καλύτερου νησιωτικού προορισμού της Ευρώπης, που κέρδισε η Μύκονος για το 2010, μέσα από την επιλογή των αναγνωστών της αμερικανικής έκδοσης του περιοδικού "Conte Nast Traveler", παρέδωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης στο δήμαρχο του νησιού κ. Αθανάσιο Κουσαθανά – Μέγα, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στη Γενική Γραμματεία Τουρισμού.

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Το δυσοίωνο αύριο για το κλίμα φέρνει επιπτώσεις και στον τουρισμό


Σοβαρές δυσμενείς επιπτώσεις για την υγεία των κατοίκων της χώρας μας και την οικονομία, επιφέρουν οι κλιματικές αλλαγές που επέρχονται σταδιακά, σύμφωνα με την Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τις "περιβαλλοντικές, οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα", η οποία παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, από τον επικεφαλής της Επιτροπής Μελέτης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής καθηγητή Χρ. Ζερεφό.

Καλοκαιρινές διακοπές στη Μπούντβα Μαυροβούνιο

Π. Γερουλάνος: Φέτος μπορεί να είναι μια κομβική χρονιά για τον τουρισμό

Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο υπουργός υπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος είπε ότι Φέτος θα έρθουν στην Ελλάδα επισκέπτες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Pin It button on image hover