Travel Plan

Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2013

Παιγνιόθεν: 1 ξεχωριστή πρόταση σήμερα στην πόλη μας! Ένα πολυσυλλεκτικό Φεστιβάλ που στόχο έχει να αναβιώσει την έννοια της γειτονιάς στην Πλάκα!

ΠΑΙΓΝΙΟΘΕΝ! ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ

Το Παιγνιόθεν αποτελεί ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ, για μικρούς και μεγάλους, για άτομα με και χωρίς αναπηρίες, που χρησιμοποιεί ως βασικό του όχημα το Παιχνίδι. Η καρδιά του θα χτυπά δυνατά στον πεζόδρομο των οδών Σωτήρος και Υπερείδου, Κόδρου και Κυδαθηναίων στην Πλάκα...
όπου και θα φιλοξενηθούν σταθμοί παιχνιδιού, καθώς και δράσεις καλλιτεχνικού χαρακτήρα (παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις, κινηματογραφικές προβολές). Το πρόγραμμα του Παιγνιόθεν δίνει μεγάλη έμφαση στο παιχνίδι προγραμματίζοντας αναβίωση ομαδικών παραδοσιακών παιχνιδιών, σύγχρονα ψηφιακά παιχνίδια πόλης, και εργαστήρια κατασκευής παιχνιδιών.

Πρόκειται για μια πρωτoβουλία του πολιτιστικού φορέα Ανάμεσα στους Μέρμηγκες σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με τo art cafe Κιμωλία και το Athens Plaython. Η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες είναι ελεύθερη και πρωταρχικός στόχος της διοργάνωσης είναι να αναβιώσει η έννοια της γειτονιάς και να προαχθεί η συναναστροφή, η διασκέδαση και η ψυχαγωγία μέσω του παιχνιδιού και της τέχνης.


Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου από τις 11 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, ελάτε στην Πλάκα για να παίξετε στους πεζοδρόμους των οδών Κυδαθηναίων, Σωτήρος, Κόδρου και Υπερείδου, αλλά και στη Σχολή Χιλλ!


Άκατα μάκατα σούκουτου μπε, άμπε φάμπε ντόμι νέ, άκατα μάκατα σούκουτου μπε, άμπε φάμπε, βγε!

Στο Παιγνιόθεν συμμετέχουν:


Οι φορείς: ΑΛΜΑ-Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων, Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Α΄Αθηνών, Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης, Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής ‘Μαργαρίτα’, Θέατρο του Παπουτσιού Πάνω στο Δέντρο, Καλειδοσκόπιο-Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση, Κέντρο Αφηγηματικής Τέχνης, Κέντρο Μελέτης & Αφήγησης Μύθων και Παραμυθιών, Λόγου Παίγνιον, Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης, Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη, Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, ΜΚΟ ΟΙ.Ν.ΑΝΘΗ, ΜΚΟ ΠΥΡΝΑ, Σχολή Χιλλ, Φάρος Τυφλών Ελλάδος, Happy Time, Very Special Arts Hellas, Very Young Contemporary Arts, Playroom



Οι καλλιτέχνες, παιδαγωγοί και εμψυχωτές: Αγγελική Γούσγουλα, Αγγελική Μπόζου, Αθανασία Κανελλοπούλου, Αθηνά Φρεναρίτου, Άθως Δανέλλης, Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης, Αριστέα Κοντραφούρη, Βαγγέλης Κουφάκος, Βαλεντίνα Παπαδημητράκη, Βιβιάννα Αποστολοπούλου, Γιώργος Ευγενικός, Δανάη Μπερή, Δώρα Θανοπούλου, Έλενα Λάμπρου, Ελένη Κολοβού, Ελένη Τζίκου, Ελίνα Ροϊνιώτη, Ειρήνη Τσιμπραγού, Έλη Αβραάμ, Επαμεινώνδας Δαμόπουλος, Ευρώπη Σταυροπούλου, Ζέφη Γιούμπαση, Θέμης Γκιών, Θοδωρής Μαστρογιαννάκος, Ιωάννα Γουζέλη, Κρυσταλλία Μπούρα, Κώστας Μπεβεράτος, Λουκία Μιχέλη, Μαρία Αγοραστού, Μαρία Βλαχάκη, Μαρία Βραχιονίδου, Μαρία Σερβετά, Μαρία Χριστίνα Καραλιοπούλου, Μαριάνθη Φωτάκη, Μαριλένα Αγάθου, Νάντια Λάγγα-Ιωάννοβιτς, Νίκη Σαμίου, Νίκος Δρογώσης, Ντόρις Θεοδωρίδη, Παναγιώτα Φωτιάδη, Παναγιώτης Τσιρίδης, Σοφία Νικολοπούλου, Σουζάνα Παπαφάγου, Στάθης Κλείτσας, Φίλιππος Βασιλείου, Χρήστος Χριστόπουλος, Χριστίνα Ράπτη, Χριστίνα Χρυσανθοπούλου

Το Παιγνιόθεν υλοποιείται χάρη στην εθελοντική εργασία των διοργανωτών και όλων των εμπλεκομένων φορέων, παιδαγωγών, εμψυχωτών και καλλιτεχνών.




Διοργάνωση: Πολιτιστικός Φορέας Ανάμεσα στους Μέρμηγκες, Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, art cafe Κιμωλία, Athens Plaython

Οργάνωση Παραγωγής: Ανάμεσα στους Μέρμηγκες

Σχεδιασμός & Επιμέλεια παραδοσιακών παιχνιδιών: Ζωή Δημοπούλου

Επιμέλεια σύγχρονων παιχνιδιών πόλης: Μαρία Σαριδάκη

Σύμβουλος χορηγιών: Νίκος Παλαβιτσίνης
Υπεύθυνη δημιουργικού: Αθηνά Φρεναρίτου
Σκηνοθεσία & Μοντάζ βίντεο: Μάιρα Στυλιανού
Μουσική: Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος
Φωτογραφικό Υλικό: Άννα Παπάζογλου




ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ, ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου | 6.20μμ. | @ art cafe Κιμωλία
Μια εκδήλωση – προάγγελος, ‘Η Σοφία του Κόσμου σε 42 λεπτά’
Περιπατιτική αφήγηση παραμυθιού σε γωνιές της Πλάκας, σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης & Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών

Μέχρι την δύση του ήλιου, ο Γιώργος Ευγενικός θα μας έχει αφηγηθεί ιστορίες που η αλήθεια τους και ο χρόνος τις μετέτρεψαν σε σοφία… Μια σοφία στοχαστική και βαθιά στην απλότητά της, που η ίδια η κοινωνία σμίλευσε μέσα στα χρόνια για να μας την προσφέρει κρυμμένη μέσα στις ιστορίες. Άραγε θα βρούμε τις δικές μας απαντήσεις στην έρημο Σαχάρα, στον παγωμένο Βορρά ή στο λουτρό του Χαλίφη; Το μυρμήγκι θα συναντήσει την αγάπη του; Μια ματιά είναι αρκετή για να αναγνωρίσεις τον έρωτα, ή μήπως δύο;

Περπατώντας στα στενά της γειτονιάς μας!

Σάββατο, 5 Οκτωβρίου
  • Σταθμοί Παιχνιδιού. Από τις 11πμ. μέχρι τις 6μμ. παίζουμε στους πεζοδρόμους της Πλάκας, στις οδούς Κυδαθηναίων, Σωτήρος, Υπερείδου & Κόδρου και στη Σχολή Χιλλ!
Το κουτί με τα παιχνίδια για παιδιά από 5+
…κουτσό, λάστιχο, ο μαριάμ, πέτρα-μολύβι-ψαλίδι-χαρτί, καθρέφτης, σβούρες, γιο-γιο και σχοινάκι!
Ιδέα: Ζωή Δημοπούλου | Εμψύχωση: Νίκη Σαμίου και Αγγελική Γούσγουλα

Kινητικά οΜαΔικά παιχνίδια της γειτονιάς για παιδιά από 5+, νέους και ενήλικες
Στην οδό Κόδρου, παίζουμε κρυφτό, κυνηγητό, για να τα θυμηθούμε οι (λίγο) μεγαλύτεροι και να τα μάθουμε οι (λίγο) μικρότεροι!
Ιδέα: Ζωή Δημοπούλου | Εμψύχωση: Τέτα Φωτιάδη, Ελένη Καρδαμίτση

«Να θυμηθούμε και να παίξουμε!» για παιδιά από 5+, νέους και ενήλικες
Ένας σταθμός στον οποίο η αναβίωση ομαδικών παραδοσιακών παιχνιδιών παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, με παιχνίδια όπως Ο Φίτσιος, η Μακριά γαϊδούρα, Το μαντήλι στον κύκλο, Η ζώνη – η βούρτσα, Το κορόιδο, Τα φρούτα, Καβάλες, Αγάλματα – Στρατιωτάκια και Τζι τζι καλατζή!
Ιδέα: Χρήστος Χριστόπουλος| Εμψύχωση: Βαγγέλης Κουφάκος, Δανάη Μπερή, Ντόρις Θεοδωρίδη, Σοφία Νικολοπούλου, Χρήστος Χριστόπουλος

  • Σταθμός Σύγχρονου Παιχνιδιού από τη 1μμ. μέχρι τις 6μμ. παίζουμε σύγχρονα παιχνίδια πόλης στην αυλή της Σχολής Χιλλ!
To Athens Plaython πάει Παιγνιόθεν@ Σχολή Χιλλ για παιδιά από 5+, νέους και ενήλικες
Μερικά από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια του Athens Plaython θα μας περιμένουν στο Παιγνιόθεν!

Human Frontier -
Ιδέα & Εμψύχωση: Ελίνα Ροϊνιώτη, Μαριλένα Αγάθου

All for One and One for All –  
Ιδέα & Εμψύχωση: Θέμης Γκιών

Knights of the Holy Fail - 
Ιδέα & Εμψύχωση: Χριστίνα Χρυσανθοπούλου

Citygories – όνομα ζώο φυτό πράγμα στην πόλη! Το παιχνίδι αποτελεί μεταφορά του γνωστού παιχνιδιού «ΟΝΟΜΑ-ΖΩΟ-ΦΥΤΟ» σε διαστάσεις πραγματικού χώρου.
Ιδέα & Εμψύχωση: Ελένη Κολοβού

  • Εργαστήρια για παιδιά. Όλα τα εργαστήρια έχουν ελεύθερη είσοδο, με απαραίτητη την προκράτηση θέσεων στο contact@amongtheants.com
11πμ. – 6μμ. | Βιβλία σε Ρόδες @ Πεζόδρομος Οδου Κυδαθηναίων για παιδιά από 6-12 ετών
Το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού σε συνεργασία με την ΜΚΟ ΠΥΡΝΑ θα στήσουν μια μικρή θεματική ‘πλανόδια βιβλιοθήκη’ που θα προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να ξεφυλλίσουν, να διαβάσουν ή να ακούσουν τα βιβλία κατά τη διάρκεια ωριαίων σεμιναρίων. Τα βιβλία είναι χωρισμένα σε θεματικές ενότητες, όπως «H πόλη μου η Αθήνα», «Ζώα», «Δέντρα και δάση». Ο χώρος θα είναι στημένος με ποδήλατα, σεζ λογκ, τραπεζάκια, ράφια-καλάθια- δίχτυα με βιβλία και ομπρέλες.

11πμ. | Βιωματικό εργαστήρι με τίτλο: “Παραμύθι να σε κινήσει”! @ Σχολή Χιλλ για παιδιά 4-8 ετών
…1,2,3 πάμε! Πάμε να δούμε πώς ακούγονται, τραγουδιούνται και χορεύονται τα παραμύθια όταν μαζευόμαστε παρέα. Ένα κινητικό παραμύθι που θα ζωντανέψει με τη βοήθεια αντικειμένων και ήχων για όλους εμάς που είμαστε λιγότερο ή περισσότερο διαφορετικοί. Φέρτε μαζί σας μία κορδέλα 1 μέτρου… ό,τι χρώμα σας αρέσει!
Διάρκεια: 45’-60’
Αριθμός Συμμετεχόντων: μέχρι 10 άτομα
Ιδέα: Ελένη Τζίκου (Ψυχολόγος) | Εμψύχωση: Ελένη Τζίκου & Κρυσταλλία Μπούρα (Νηπιαγωγός)


12.30μμ. | Εργαστήρι ευαισθητοποίησης στη διαφορετικότητα @ Σχολή Χιλλ για παιδιά 7-11 ετών

Εργαστήριο ευαισθητοποίησης όπου, μέσα από το παιχνίδι, θα εξερευνήσουμε την έννοια της διαφορετικότητας. Μια δράση του Κέντρου Μελέτης & Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.

Εμψύχωση: Μαρία Βλαχάκη & Μαρία Βραχιονίδου

4μμ. | Εργαστήρι: Με αφορμή έναν γάτο που έμαθε σε έναν γλάρο να πετά @ Σχολή Χιλλ για 10 παιδιά με και χωρίς αναπηρίες, ηλικίας 10-15 ετών. [δωρεάν, με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής στο contact@amongtheants.com]
Πώς ένα αυγό, μια φωλιά και μια φράση μπορούν να οδηγήσουν στη πτήση; Εδώ, μαζί παρέα, όμοιοι, παρόμοιοι και τόσο διαφορετικοί… Ένα ταξίδι παρέα με κάποια από τα παιδιά της ομάδας θεατρικού παιχνιδιού του VSA.
Αριθμός Συμμετεχόντων: μέχρι 10 άτομα
Iδεά & Εμψύχωση: Αριστέα Κοντραφούρη, ηθοποιός- παιγνιοθεραπεύτρια & Λουκία Μιxελή, ψυχολόγος- παιγνιοθεραπεύρια


5μμ.-6μμ. | Ο λογοτεχνικός και εικαστικός κόσμος του Οδυσσέα Ελύτη @ πεζόδρομος οδού Κυδαθηναίων για παιδιά 5+

Οι εμψυχωτές της ομάδας Λόγου Παίγνιον σε συνεργασία με έναν πιανίστα και έναν ηθοποιό, καλούν μικρούς και μεγάλους να αυτοσχεδιάσουν ανακαλύπτοντας τον εικαστικό κόσμο του Οδυσσέα Ελύτη μέσα από τη μουσική του Μάνου Χατζηδάκι.
Πιάνο: Νίκος Δρογώσης | Τραγούδι: Μαριάνθη Φωτάκη  | Σχεδιασμός Προγράμματος/Κεντρικός εμψυχωτής: Παναγιώτης Τσιρίδης
Εμψυχώτριες: Δώρα Θανοπούλου, Έλενα Λάμπρου, Βιβιάννα Αποστολοπούλου, Μαρία Σερβετά

  • Δράσεις από τα Μουσεία της Πλάκας. Όλα τα εργαστήρια έχουν ελεύθερη είσοδο, με απαραίτητη την προκράτηση θέσεων στο contact@amongtheants.com

Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης
11-12πμ. | Βιωματικό Μουσικό Εργαστήρι από το Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη

Βιωματικό Μουσικό Εργαστήρι
Εκπαιδευτικό αλλά και βιωματικό πρόγραμμα για 10 παιδιά με νοητική στέρηση. Περιλαμβάνει επίδειξη επιλεγμένων μουσικών οργάνων τα οποία τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν για να παράξουν ήχους αλλά και για να δημιουργήσουν την δική τους ορχήστρα συνδέοντας την μουσική με τα προσωπικά τους βιώματα. Επίσης θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν χρήση του οπτικοακουστικού υλικού του Μουσείου.
Συντονίζει: Χρύσα Κουλουράκη, Μουσικολόγος-Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου

11-12πμ. | Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το ελληνικό θέατρο σκιών από το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης
«Καλησπέρα σας πέρα για πέρα! Η παράσταση αρχίζει…» Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το ελληνικό θέατρο σκιών για 10 παιδιά με νοητική στέρηση. «Οι φιγούρες, τα σκηνικά, ο μπερντές, οι ρεκλάμες, που εκτίθενται στο Μουσείο, δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σ’ επαφή με τον κόσμο του Καραγκιόζη, να γνωρίσουν την καταγωγή και την ιστορία του θεάτρου σκιών, τους ήρωες, το ρεπερτόριο, το λόγο, την κίνηση και τη μουσική, με τη βοήθεια εντύπων, οπτικοακουστικού υλικού, παιχνιδιών, κατασκευών».

Υπαίθρια δράση για το θέατρο σκιών για παιδιά 5+
Ελάτε να γνωρίσουμε τα μυστικά του θεάτρου σκιών και να δημιουργήσουμε τις δικές μας φιγούρες στο χώρο έξω από το Μουσείο (επί της οδού Κυδαθηναίων), από τις 12 έως τις 2 μ.μ., για το ευρύ κοινό.

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο @ πεζόδρομος οδού Κυδαθηναίων 14
11πμ. -2μμ. | για παιδιά από 3 έως 12 ετών
«Παιχνίδια του χθες, σήμερα». Τα παιδιά και οι οικογένειές τους παίζουν το παραδοσιακό παιχνίδι «κεραμιδάκια».

«Φύσα-φυσαλίδες» Τα παιδιά δημιουργούν φυσαλίδες με νερό, σαπούνι και απλά καθημερινά αντικείμενα και ανακαλύπτουν τις φυσικές ιδιότητες των φυσαλίδων μέσα από το παιχνίδι και τον πειραματισμό.

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
«Μηνύματα, γρίφοι, ερωτήματα κρυμμένα…» για παιδιά από 5 έως 12 ετών
Λύστε τον γρίφο, ακολουθώντας τις αφίσες έργων ζωγραφικής παιδιών του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης που θα βρίσκονται στη γειτονιά του Μουσείου, και θα βρεθείτε στον μαγικό κόσμο της παιδικής τέχνης!

  • Δημιουργικές Δράσεις για Παιδιά 
Οι πέντε μου αισθήσεις…Παιχνίδια και Ανακαλύψεις!  για παιδιά από 2+ Οι πέντε μου αισθήσεις…Παιχνίδια και Ανακαλύψεις! 11πμ-6μμ. Μια γωνιά ανακαλύψεων στην οδό Υπερείδου! «Τραπέζια των αισθήσεων» με σκοπό την ενεργοποίηση των αισθήσεων και της φαντασίας και τον πειραματισμό με διάφορα αισθητηριακά υλικά…
Ιδέα & Εμψύχωση: Μαρία Χριστίνα Καραλιοπούλου

Κοίτα, ένα παζλ μες στον δρόμο!@πεζόδρομος οδού Σωτήρος, 11 π.μ-6 μ.μ για παιδιά από 2+
Ιδέα & Εμψύχωση: Happy Time

Το μαγικό τραπέζι του πηλού! @οδός Υπερείδου, 11 π.μ-3μ.μ για παιδιά από 5+
Στα δρομάκι της Υπερείδου, με κύριο υλικό τον πηλό… θα φτιάξουμε μια φανταστική χωμάτινη ονειρική πόλη, την επιφάνεια ενός μακρινού πλανήτη, και περίεργα εφήμερα γλυπτά που… κατοικούν στη φαντασία μας! Παράλληλα θα μιλήσουμε για τα χαρακτηριστικά του πηλού, ενός υλικού που  μεταμορφώνεται σε ό,τι θελήσουμε!

Ιδέα & Εμψύχωση: Playroom (Αγγελική Μπόζου & Ιωάννα Γουζέλη)


Περιβαλλοντική Γωνιά @Πεζόδρομος οδού Σωτήρος, 11 π.μ-3μ.μ για παιδιά από 4+
Μαθαίνουμε για την ανακύκλωση παίζοντας φιδάκι και ένα αλλιώτικο μπάσκετ…’το μπάσκετ της ανακύκλωσης’!
Ιδέα & Εμψύχωση: Happy Time

Ένας Παιδότοπος @πεζόδρομος οδού Κόδρου, 11 π.μ.-2 μ.μ. για παιδιά από 2+
Το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» και η Ελληνική Εταιρεία Παιγνιοθήκης στήνουν παιχνίδια φτιαγμένα από απλά καθημερινά και ανακυλώσιμα υλικά: ψάρεμα, πυραμίδα με τενεκεδάκια, κρίκοι σε μπουκάλια, ο κλόουν, λαίμαργο μέμορυ, το παιχνίδι με το αλεύρι και το χρυσό αυγό και άλλα πολλά!

11πμ. -6μμ. | Κιντσμολία, μια πόλη μες στην πόλη! για παιδιά 5+
Εφήμερη Ζωγραφική Δρόμου …Η Κιντσμολία είναι η απόδειξη ότι οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να επιλέξουν και να φτιάξουν έναν πολύ όμορφο κόσμο. Ξεκινώντας από τους δρόμους και τις πλατείες με χαρτοταινία και κιμωλίες.
Ιδέα: Very Young Contemporary Arts | Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κώστας Μπεβεράτος

  • Δράσεις για ενήλικες. Όλες οι δράσεις έχουν ελεύθερη είσοδο, με απαραίτητη την προκράτηση θέσεων στο contact@amongtheants.com
1μμ. & 4.30μμ. | Καλειδοσκόπιο Ψυχής: η ανάγκη του ανήκειν @ Σχολή Χιλλ για άτομα 18+
Στις συναντήσεις θα γίνει ένα εισαγωγικό εργαστήρι διαπροσωπικών σχέσεων χρησιμοποιώντας παιχνίδια που βοηθούν να έρθουμε σε επαφή με το παιδικό μας κομμάτι! Θα συζητήσουμε για τις ομάδες της ζωής μας, τις δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίζουμε
μέσα σε αυτές, καθώς και το πως η ομαδική θεραπεία μπορεί να μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την ζωή μας τόσο σε προσωπικό όσο κ σε διαπροσωπικό επίπεδο. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί δυο φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Διάρκεια: 45’-60’
Αριθμός Συμμετεχόντων: μέχρι 10 άτομα σε κάθε ομάδα. Για προκρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείστε στο contact@amongtheants.com
Συντονίζει: Σουζάνα Παπαφάγου, Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια

5.15μμ. | Εργαστήρι Δημιουργικής Κίνησης @ πεζόδρομος οδού Κόδρου για άτομα 18+
Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία στον χορό ή την κίνηση. Ξεκινάμε με ένα παιχνίδι γνωριμίας και ένα ομαδικό ζέσταμα, και δοκιμάζουμε ζευγάρια αντίθετων κινήσεων (αργά-γρήγορα, ελαφριά-δυνατά κα.), στοιχεία που θα χρησιμοποιήσουμε σε ένα αυτοσχεδιαστικό χορευτικό παιχνίδι.
Διάρκεια: 45’
Αριθμός Συμμετεχόντων: μέχρι 10 άτομα. Για προκρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείστε στο contact@amongtheants.com
Ιδεά & Εμψύχωση: Νάντια Λάγγα-Ιωάννοβιτς, Ψυχολόγος-Χοροθεραπεύτρια

6.30μμ. Εργαστήρι Πρωτόγονης Έκφρασης με τη συνοδεία κρουστών! @ πεζόδρομος οδού Κόδρου για άτομα 18+
“Ελάτε να παίξουμε με το ρυθμό, να “κουβεντιάσουμε” χωρίς λέξεις, να χορέψουμε τον χτύπο της καρδιάς μας σε μια συνάντηση με αυτό που ήταν πάντα ο χορός, μια γιορτή για το σώμα.”
Διάρκεια: 45’
Αριθμός Συμμετεχόντων: μέχρι 15 άτομα. Για προκρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείστε στο contact@amongtheants.com
Ιδεά & Εμψύχωση: Ευρώπη Σταυροπούλου, Χοροθεραπεύτρια

  • Παράλληλες Δράσεις για όλους!
11 πμ-6 μμ|Ζωγραφίζουμε ελεύθερα και μεταμορφωνόμαστε μέσω της ζωγραφικής προσώπου! για παιδιά από 2+
Στον δρόμο της Υπερείδου, ένας τοίχος λευκός, και ένας σωρός από πινέλλα, μας περιμένουν να ζωγραφίσουμε, ενώ εμψυχωτές από το ΑΛΜΑ μας ‘μουντζουρώνουν’ προσωπάκια!
Ιδέα & Υλοποίηση: ΑΛΜΑ – Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων


3.30μμ-6μμ. | Eκπαιδευτικά παιχνίδια με τη χρήση της γραφομηχανής Braille καθώς και ψηλάφηση αντικειμένων από το Μουσείο Αφής! @ oδός Υπερείδου

Ιδέα & Υλοποίηση: Φάρος Τυφλών Ελλάδος


11πμ. – 10μμ. Έκθεση Ζωγραφικής από το ΑΜΚΕ Καλειδοσκόπιο @ art cafe Κιμωλία
Το “Καλειδοσκόπιο” παρουσιάζει Έκθεση Ζωγραφικής από φορείς ψυχικής υγείας με θέμα τις διαφορετικές όψεις του “παιχνιδιού” στην καθημερινή ζωή.


4μμ. Ντοκυμαντέρ «Συνεκπαιδεύοντας τον Σάμιουελ» (‘Including Samuel’) @ Σχολή Χιλλ
Ένα ντοκιμαντέρ το οποίο εξετάζει τον εκπαιδευτικό και κοινωνικό αποκλεισμό νέων με αναπηρίες. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει ένα χρονογράφημα των προσπαθειών της οικογένειας Χαμπίμπ να ενταχθεί ο Σάμιουελ σε κάθε έκφανση της ζωής τους, όπως επίσης
και τις εμπειρίες τεσσάρων άλλων οικογενειών με διάφορες εμπειρίες ένταξης. Παρουσιάζει επίσης συνεντεύξεις με εκπαιδευτικούς, γονείς, και ειδικούς στα δικαιώματα της αναπηρίας.
Οργάνωση & Επιμέλεια: Μαρία Αγοραστού & Special Education.gr

3 μμ. Παράσταση Break dance @ πεζόδρομος οδού Κυδαθηναίων
Χορευτικό δρώμενο από μαθητές του Διαπολιτισμικού Γυμνασίου Α’ Αθηνών

4.00μμ. | Μουσικό Δρώμενο @ πεζόδρομος οδού Κυδαθηναίων
Το “Καλειδοσκόπιο” ΑΜΚΕ μας προσκαλεί σε μια μουσική απογευματινή συνάντηση στον πεζόδρομο της οδού Σωτήρος. Κοντά μας θα είναι οι φίλοι Στάθης Κλείτσας και Θοδωρής Μαστρογιαννάκος που θα παίξουν μουσική με τις κιθάρες τους και θα μας τραγουδήσουν.

4.00μμ. | Χορευτικό Δρώμενο ‘Ότι … Συμβεί…’@ στους πεζοδρόμους Κυδαθηναίων, Κόδρου και Υπερείδου
Η ομάδα κινητικού αυτοσχεδιασμού της VSA Hellas παρουσιάζει ένα περιπατητικό χορευτικό δρώμενο: όλα είναι ανοιχτά, όλα επιτρέπονται και δημιουργούνται συλλογικά στο παρόν επιλέγοντας να είστε χορευτές ή θεατές!


Επιμέλεια και εμψύχωση: Ειρήνη Τσιμπραγού

  • Καλλιτεχνικά Δρώμενα για όλους!
11πμ. – 7μμ. | 205 @ πεζόδρομος οδού Κυδαθηναίων
Διαδραστική εικαστική εγκατάσταση της urban artist Αθηνάς Φρεναρίτου

1.15 πμ. | «Αν έχεις …τόλμη διάβαινε!» @ προαύλιος χώρος Σχολής Χιλλ για παιδιά 5+
Αφήγηση παραμυθιών από την Λαϊκή προφορική παράδοση με παράλληλη αφήγηση στην ελληνική νοηματική από το Κέντρο Αφηγηματικής Τέχνης. Οι αδικίες της ζωής, τα σφάλματα άλλων, η ζήλια και οι παραξενιές της μοίρας ρίχνουν τους ήρωες των παραμυθιών μας σε χίλιες περιπέτειες. Κι αν η τύχη και η ατυχία μπλέκουν τις ζωές τους σε ένα τρελό γαϊτανάκι, αυτό που τελικά τους οδηγεί στο φως, κάνοντας και τα αδύνατα δυνατά είναι η τόλμη και η φλόγα της αγάπης.
Αφήγηση: Μαρία Βραχιονίδου | Απόδοση στην Ελληνική νοηματική: Μαρία Βλαχάκη


7.30μμ.| Μαλαματένιος Αργαλειός και Φιλντισένιο Χτένι

Με στημόνι αρχαίους ελληνικούς μύθους και λαϊκές αφηγήσεις… με υφάδι παραδοσιακά τραγούδια του αργαλειού, νανουρίσματα και παιχνιδοτράγουδα…Τα παιδιά παίζουν, διασκεδάζουν και γνωρίζουν με πρωτότυπο τρόπο την υφαντική τέχνη! ?

Ερμηνεία: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη Λύρα, λαούτο, πνευστά, κρουστά: Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης



8.30μμ.| Χορευτικό Αυτοσχεδιαστικό Δρώμενο @ πεζόδρομος οδού Κυδαθηναίων
Χορευτικό Σόλο από την χορεύτρια-χορογράφο Αθανασία Κανελλοπούλου 

9.00μμ. | Παίγνιο-Open air performance από τον καλλιτέχνη Φίλιππο Βασιλείου @ πεζόδρομος οδού Κυδαθηναίων
Παίγνιο – “Kανόνες, επιτεύγματα, πρόκληση και αλληλεπίδραση με σκοπό την ψυχαγωγία, μια πάπια, μα ποιά πάπια; Μια πιάπια με παπιά”!

Ιδέα:  Φίλιππος Βασιλείου | Υλοποίηση: Έλη Αβραάμ, Επαμεινώνδας Δαμόπουλος, Φίλιππος Βασιλείου



9.30 μμ. | Παράσταση Καραγκιόζη από τον Άθω Δανέλλη @ πεζόδρομος οδού Κυδαθηναίων



Επειδή το πρόγραμμα μπορεί να τροποποιηθεί, πριν πάτε ρίξτε και μια ματιά στην ιστοσελίδα www.amongtheants.com ή στη σελίδα στο facebook Παιγνιόθεν.

Πηγή: talcmag.gr
Pin It button on image hover