Travel Plan

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Προορισμοί για extreme golfers!

 La Paz Golf Club

O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!

Αν έχετε συνηθίσει γήπεδα golf σε εντυπωσιακά resort κ.λπ. ξεχάστε τα! Σας παρουσιάζουμε τα πιο extreme γήπεδα golf, από τον Αρκτικό Κύκλο έως τους πρόποδες του ηφαιστείου Marapi και την Kabul του Αφγανιστάν. Ετοιμάστε βαλίτσες και εξοπλισμό.  

World Ice Golf Championships, Γροιλανδία
Εδώ δεν μιλάμε για έναν απλό αγώνα αλλά για ένα ολόκληρο πρωτάθλημα...
που διεξάγεται σε πραγματικά πολικές συνθήκες. Αν θελήσετε να συμμετέχετε στο World Ice Golf Championship ξεχάστε τα κλασσικά ρούχα και εξοπλισμού του έμπειρου golfer. Πριν ταξιδέψετε στο Uummannaq της Γροιλανδίας, 600 χιλιόμετρα από τον Αρκτικό Κύκλο, θα πρέπει να εφοδιαστείτε με ό,τι πιο ζεστό έχετε καθώς η θερμοκρασία φτάνει έως και τους -50 βαθμούς. Φυσικά μην ξεχάσετε τα ειδικά πορτοκαλί μπαλάκια για να τα εντοπίζετε στους παγετώνες!   


Sleman, Ινδονησία
Και από το πολικό ψύχος και τα κάτασπρα παγόβουνα στις καυτές θερμοκρασίες και το κόκκινο της ηφαιστειακής λάβας! Αυτό το μοναδικό και επικίνδυνο θέαμα έχουν όσοι επιλέξουν να παίξουν έναν αγώνα golf στο γήπεδο Sleman της Ινδονησίας. Το γήπεδο βρίσκεται στις παρυφές του ηφαιστείου Merapi κοντά στην πόλη Yogyakarta. Το ηφαίστειο είναι ενεργό ενώ τον Ιούνιου του 2006 σκοτώθηκαν δύο άτομα εξαιτίας της δραστηριότητας του, όμως κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τους 1,300 νεκρούς που άφησε το Merapi στην έκρηξη του 1930.

Arikikapakara Rotorua Golf Club, Νέα Ζηλανδία
Όσο δύσκολο και αν είναι να είναι να πείτε το όνομά του άλλο τόσο συναρπαστικό είναι το παιχνίδι στο γήπεδο αυτό. Το Arikikapakara Rotorua Golf Club προσφέρει ένα κλασσικό γήπεδο 18 οπών αλλά και ένα ξεχωριστό γήπεδο 9 οπών… Καθώς το γήπεδο βρίσκεται δίπλα στο Whakarewarewa Thermal Reserve Η διαδρομή του τελευταίου είναι γεμάτη θερμές πηγές που αναβλύζουν και πηγές geysers που κάνουν το παιχνίδι ακόμα πιο απαιτητική! 
  
Legends Golf Resort, Νότια Αφρική
Αν αποφασίσετε να παίξετε έναν αγώνα στο Legends Golf Resort τότε θα πρέπει να γνωρίζεται πως η περιπέτεια ξεκινάει πολύ πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Και αυτό γιατί ο μόνος τρόπος για να φθάσετε στο γήπεδο που βρίσκεται στην κορυφή του βουνού είναι με ελικόπτερο!

Kabul Golf Club, Αφγανιστάν
Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα ενός παιχνιδιού golf σε ένα από τα πιο «καυτά» σημεία του πλανήτη; Το Kabul Golf Club, ένα γήπεδο 9 οπών στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν όπου άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά το 1967 ενώ την δεκαετία του 90 έγινε κομμάτι της εμπόλεμης ζώνης. Παρόλα αυτά το golf μοιάζει αρκετά δημοφιλές άθλημα στο Αφγανιστάν καθώς οι Αμερικάνοι στρατιώτες δημιουργούν γήπεδα golf όπου μπορεί να φανταστεί ο νους σας!

Brickyard Crossing Golf Club, ΗΠΑ
Ποιο είναι το χαρακτηριστικό εκείνο που κατατάσσει το Brickyard Crossing Golf Club ανάμεσα στα πιο εντυπωσιακά γήπεδα golf; Το γεγονός ότι είναι «περικυκλωμένο» από μία από τις διασημότερες πίστες ταχύτητας στον κόσμο… την πίστα της Indianapolis όπου διεξάγεται και το περίφημο Indy 500!

La Paz Golf Club, Βολιβία
Μπορεί να μην βρίσκεται σε εμπόλεμη ζώνη, ούτε στον Αρκτικό Κύκλο αλλά το La Paz Golf Club της Βολιβία είναι το γήπεδο golf που βρίσκεται στο μεγαλύτερο υψόμετρο από οποιοδήποτε άλλο γήπεδο στον κόσμο. Για την ακρίβεια το υψηλότερο σημείο του γηπέδου βρίσκεται στα 3,342 μέτρα ενώ το χαμηλότερο στα 3,277 μέτρα.

World Ice Golf Championships

Sleman

Arikikapakara Rotorua Golf Club 

Legends Golf Resort

 Kabul Golf Club

Brickyard Crossing Golf Club
Pin It button on image hover