Travel Plan

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Ο ναός του ηλιοβασιλέματος


O CEO κ. Δασκαλάκης Γεώργιος
& η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!


Το Μπαλί είναι ένα από τα μέρη που πρέπει κανείς να επισκεφτεί και που σίγουρα θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις επιθυμίες σας.   Κορυφαίος τουριστικός προορισμός για χρόνια, με τον αριθμό των τουριστών, που... το επισκέπτεται, να αυξάνει συστηματικά.

Το Μπαλί φημίζεται για τα αξιοθέατά του που «κλέβουν τη μιλιά», την πλούσια πολιτιστική του κληρονομιά αλλά και την άνθηση που γνωρίζουν οι τέχνες στη γωνιά αυτή του πλανήτη: εικαστικά, μουσική, χορός, κ.α.

Το εξωτικό αυτό νησί φιλοξενεί την ινδουιστική μειονότητα της Ινδονησίας.  Χαρακτηριστικά περίπου το 92,29% του πληθυσμού του νησιού είναι ινδουιστές.

Ένα από τα αξιοθέατά του αυτά, είναι το μαγευτικό, όπως χαρακτηρίζεται Tanah Lot.   Πρόκειται για ένα ιερό, έργο της φύσης το οποίο προήλθε από τη διάβρωση των πετρωμάτων.  Τεράστιας σημασίας τόσο σαν τουριστικό αξιοθέατο, όσο και σαν τόπος προσκυνήματος.

Στη γλώσσα της χώρας το όνομα του ναού σημαίνει «στεριά στη θάλασσα».  Ο ναός βρίσκεται σε ένα βράχο σε μια απόσταση από την παραλία, ο οποίος σμιλεύτηκε συστηματικά από παλιρροιακά κύματα.

Η παράδοση θέλει το 15ο αιώνα ένα μοναχό να καταφεύγει στο μοναδικό αυτό μέρος για να ξεκουραστεί, ενώ ταξίδευε κατά μήκος της νότιας ακτής.  Οι ψαράδες της περιοχής τον είδαν και του έφεραν δώρα.  Το επόμενο πρωί ο μοναχός συμβούλευσε τους ψαράδες να χτίσουν ένα ιερό, όπου θα λατρεύονται οι θεοί της θάλασσας και έτσι και έγινε.

Το ιερό του Tanah Lot αποτελεί έκτοτε αναπόσπαστο κομμάτι της μπαλινέζικης μυθολογίας  και έναν από τους 7 ναούς, που περιστοιχίζουν τη νοτιοδυτική ακτή, σχηματίζοντας μια «ιερή αλυσίδα».  Η καλύτερη ώρα για να απολαύσει κανείς το ναό είναι κατά τη δύση του ηλίου.  Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι είναι γνωστός και ως “ναός του ηλιοβασιλέματος»! 



Pin It button on image hover