Travel Plan

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Μαδρίτη: οδηγίες για πρωτάρηδες


O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!

Μαδρίτη. Μια από τις πιο εντυπωσιακές και ζωντανές μεγαλουπόλεις της Ευρώπης. Η πρωτεύουσα της Ισπανίας είναι γεμάτη ιστορία και ένα κλίμα που σε ταξιδεύει πίσω στην ένδοξη ιστορία μιας από της ισχυρότερες αυτοκρατορίες του κόσμου. Βρείτε τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια από το travelplan.gr για την Μαδρίτη και γνωρίστε την μέσα από 7 από τα πιο διάσημα αξιοθέατα της πόλης.




Palacio Real 
Το Palacio Real είναι ένα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Μαδρίτης και δεν μπορεί να απουσιάζει από το πρόγραμμα της γνωριμίας σας με την ισπανική πρωτεύουσα της Ισπανίας. Είναι τεράστιο και αναμφίβολα πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα παλάτια και ένα από τα σημαντικότερα αρχιτεκτονικά θαύματα. Η εικόνα του επιβλητικού παλατιού που «ατενίζει» τον ποταμό Μανθανάρες θα γίνει το ιδανικό σκηνικό για τις φωτογραφίες σας. 




Plaza de Cibeles 
Ακόμα και αν δεν το έχετε στο πρόγραμμα σας, το Παλάτι de Cibeles δεν μπορείτε να το αγνοήσετε. Πρόκειται για ένα από τα πιο επιβλητικά κτίρια όχι μόνο της Μαδρίτης αλλά ολόκληρης της Ευρώπης και με εντυπωσιακή θέα στην πόλη. Βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία (Plaza de Cibeles) και σήμερα στεγάζει  ένα πολιτιστικό κέντρο με μια άκρως ενδιαφέρουσα συλλογή. Εδώ δεσπόζει και το θρυλικό σιντριβάνι της Cibeles με την Θεά της γονιμότητας πάνω στο άρμα που τραβούν δύο λιοντάρια. Αν θέλετε κάνετε και μια ευχή.  




El Retiro Park 
Κάθε μεγαλούπολη έχει ένα χαρακτηριστικό πάρκο που πρέπει να επισκεφθείτε. Στην περίπτωση της Μαδρίτης το πάρκο αυτό δεν είναι άλλο από το Πάρκο Retiro, πίσω από το Μουσείο Prado. Διαλέξτε την κατάλληλη ημέρα (μια ηλιόλουστη ημέρα δηλαδή) και αφεθείτε στην μαγεία του Πάρκο Retiro. Απολαύστε παραστάσεις από καλλιτέχνες του δρόμου, χαλαρώστε στα νερά της λίμνης με μια βαρκάδα ή απλά ξαπλώστε στο γρασίδι! Οι Madrilenos λατρεύουν αυτό το μέρος και είμαστε σίγουροι πως θα το λατρέψετε και εσείς. 




Μουσείο Prado
Το Prado καταλαμβάνει με άνεση μία από τις κορυφαίες θέσεις των πιο σημαντικών μουσείων του κόσμου. Για να το δείτε, θα χρειαστείτε σίγουρα μια ημέρα, ενώ αν έχετε στην διάθεσή σας αρκετές ημέρες τότε σίγουρα μπορείτε να του αφιερώσετε μία ακόμα. Βρίσκεται στην στυλάτη περιοχή Paseo del Prado, αρκετά κοντά στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Μαδρίτης και φιλοξενεί έργα μερικών από των σημαντικότερων καλλιτεχνών της παγκόσμια ιστορία, όπως του El Greco, Bosch, Goya και Velasquez.



Mercado de San Miguel 
Η Αγορά του San Miguel είναι ένα ακόμα από τα σημεία που πρέπει να σημειώσετε στον χάρτη της ισπανικής πρωτεύουσας. Πρόκειται για μία σκεπαστή αγορά που άνοιξε τις πύλες τις το 1913 και το αρχιτεκτονικό της σχέδιο κλέβει την παράσταση. Μπείτε στους ρυθμούς της ζωής των Μαδριλένων και αγοράστε μερικά από τα καλύτερα παραδοσιακά προϊόντα της Ιβηρικής χερσονήσου.   



Las Ventas Bullring 
Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Μαδρίτης που όμως διχάζει. Η Αρένα Las Ventas, με χωρητικότητα  25,000 θεατών είναι το σημείο όπου γεννήθηκαν οι ταυρομαχίες. Αν λοιπόν σας αρέσει το θέαμα της ταυρομαχίας είσαστε στο ιδανικό μέρος. Αν πάλι είσαστε κατά αυτού του τρόπου διασκέδασης τότε μάλλον μπορείτε να το αποφύγετε καθώς ξυπνάει άσχημες εικόνες.




Caixa Forum 
Μπορεί η Μαδρίτη να είναι γεμάτη από μουσεία ωστόσο το Caixa Forum είναι ένα από αυτά που θα σας κεντρίσει έντονα το ενδιαφέρον και θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Θα σταματήσετε μπροστά του καθώς ο καταπράσινος κάθετος κήπος, σχεδιασμένος από τον Patrick Blanc, κλέβει την παράσταση.

Pin It button on image hover