Travel Plan

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

ActionAid: Ξεκινούν εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες


 επιμέλεια: Πελιώ Παπαδιά
Από την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, το Εκπαιδευτικό Κέντρο της ActionAid ανοίγει τις πόρτες του και προσκαλεί σε ένα «ταξίδι» ανακάλυψης σε χώρες μακρινές γονείς και παιδιά, θείους και ανίψια, νονούς και βαφτιστήρια. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα λάβουν χώρα για 7 Κυριακές, μέχρι τα Χριστούγεννα, στο Εκπαιδευτικό Κέντρο «Ένας Κόσμος Άνω Κάτω» στο Κουκάκι στην Αθήνα. Μικροί και...
μεγάλοι μπαίνουν μέσα σε ένα «αεροπλάνο» και ξεκινούν ένα ταξίδι ώστε μέσα από βιωματικά παιχνίδια και υλικά από όλο τον κόσμο να ανακαλύψουν πώς ζουν οι άνθρωποι σε πολύ φτωχές περιοχές του κόσμου. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ερευνούν γιατί υπάρχει τόση ανισότητα και φτώχεια και ποιες θα μπορούσαν να είναι οι λύσεις.

Τα προγράμματα απευθύνονται σε παιδιά από 5 έως 13 ετών και χωρίζονται σε δύο ηλιακές ομάδες. Οι ημερομηνίες των προγραμμάτων είναι:

  • Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου :Ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου (για παιδιά 7 - 13 ετών)
  • Κυριακή 13 Οκτώβρη: Κυριακάτικο τραπέζι με φίλους από μακριά (για παιδιά 5 - 7 ετών)
  • Κυριακή 3 Νοέμβρη: Κυριακάτικο τραπέζι με φίλους από μακριά (για παιδιά 5 - 7 ετών)
  • Κυριακή 24 Νοέμβρη: Ένα αφρικανικό σαφάρι αλλιώτικο από τα άλλα (για παιδιά 7-13 ετών)
  • Κυριακή 8 Δεκέμβρη: Ταξίδι στις γειτονιές του κόσμου (για παιδιά 7 - 13 ετών)
  • Κυριακή 15 Δεκέμβρη: Κυριακάτικο τραπέζι με φίλους από μακριά: (για παιδιά 5 - 7 ετών)
  • Κυριακή 22 Δεκέμβρη: Ένα αφρικανικό σαφάρι αλλιώτικο από τα άλλα (για παιδιά 7 - 13 ετών)

Ώρα διεξαγωγής προγραμμάτων: 11:00-13:00
Είσοδος: 8 ευρώ το παιδί (οι συνοδοί δωρεάν), ομαδικό εισιτήριο (από 3 παιδιά και άνω): 6 ευρώ το παιδί (οι συνοδοί δωρεάν).

Το εκπαιδευτικό κέντρο της ActionAid βρίσκεται στην οδό Οδυσσέως Ανδρούτσου 2 στο Κουκάκι (στο ύψος του μετρό Συγγρού- Φιξ). Για να συμμετάσχετε στα προγράμματα είναι απαραίτητη η κράτηση θέσεων. Στείλτε email στο: education.hellas@actionaid.org. και στο θέμα του γράψτε την ημερομηνία για την οποία θέλετε να κάνετε κράτηση. Στο email, παρακαλούμε να αναφέρετε και τον αριθμό των παιδιών και ενηλίκων για τους οποίους θέλετε να κλείσετε θέση, την ηλικία τους και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

Η ActionAid είναι μια παγκόσμια συνεργασία ανθρώπων που δρουν μαζί για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανισότητας. www.actionaid.gr. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Εκπαιδευτικό Τομέα της ActionAid στο 210-9211029 ή δείτε τα προγράμματα εδώ: http://education.actionaid.gr/family 

Πηγή: http://www.talcmag.gr
Pin It button on image hover