Travel Plan

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Τα νέα must του ευρωπαϊκού χάρτη! Vol.2


O CEO κ. Δασκαλάκης Γεώργιος 
& η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!


Βαρεθήκατε τους κλασσικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς; Αναζητάτε κάτι διαφορετικό για το επόμενο ταξίδι σας; Και όμως η γηραιά ήπειρος δε σταματά να μας εκπλήσσει!  

Κάποτε είχαν ρωτήσει τον Βρετανό λογοτέχνη Samuel Johnson αν...
πρόκειται ποτέ να βαρεθεί το Λονδίνο και η απάντησή του ήταν η ακόλουθη: «Όταν κάποιος βαρεθεί το Λονδίνο τότε έχει βαρεθεί την ζωή του». Φυσικά τότε ο Johnson ζούσε σε ένα ελάχιστο κομμάτι από την αχανή μεγαλούπολη που έχει εξελιχθεί σήμερα η βρετανική πρωτεύουσα. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Υπάρχουν ταξιδιώτες που έχουν βαρεθεί το Λονδίνο και όχι μόνο. Το ίδιο συμβαίνει με τη Ρώμη, με το Παρίσι, με τη Βαρκελώνη, το Άμστερνταμ κ.λπ. Παρόλα αυτά η γοητεία που ασκεί η Ευρώπη σε προσκαλεί αδιάκοπα σε ένα ταξίδι σε αυτή.  Αν ισχύουν τα παραπάνω όμως τότε ποιος είναι ο επόμενος προορισμός; Εμείς σας παρουσιάζουμε εδώ τις πόλεις που με την έντονη δυναμική τους συναγωνίζονται πλέον ευθέως τους κλασσικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς.
  • Μπιλμπάο: Η νέα Βαρκελώνη
Έχετε ακούσει ποτέ για τα Pintxos; Όχι; Θυμίζουν αρκετά τα tapas αλλά για κάποιους έχουν ωραιότερη γεύση. Κάτι παρόμοιο ισχύει και για την Βαρκελώνη με το Μπιλμπάο. Σίγουρα η Βαρκελώνη είναι μια συναρπαστική πόλη για να ταξιδέψει κανείς αλλά όσοι έχουν επισκεφθεί το Μπιλμπάο λένε πως είναι ακόμα καλύτερο από την Βαρκελώνη. Η αλήθεια είναι πως η μεγαλύτερη πόλη της Χώρας των Βάσκων είναι πανέμορφη αφού οι Βάσκοι έχουν αφιερώσει περισσότερες από δύο δεκαετίες για να μετατρέψουν το Μπιλμπάο από μια βιομηχανική πόλη σε τουριστικό πόλο έλξης. Αν την επισκεφθείτε μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το  Museo de Bellas Artes (Museo Plaza 2) που μπορεί με άνεση να συγκριθεί με το μουσείο Guggenheim και φυσικά να δοκιμάσετε pintxos!
  • Ουτρέχτη: το νέο Άμστερνταμ
Μπορεί να μην έχει τα κανάλια του Άμστερνταμ καθώς έχει ελάχιστα στον αριθμό αλλά η Ουτρέχτη αποτελεί μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Ευρώπης! Υπολογίστε πως πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες φοιτητουπόλεις της Ευρώπης οπότε η έντονη ζωή είναι εγγυημένη και προσθέστε την έντονα γοτθική αρχιτεκτονική συνδυασμένη με την ολλανδική παράδοση και το πράσινο. Αν την επισκεφθείτε ως τουρίστες μην παραλείψετε μια βόλτα από τον εντυπωσιακό σιδηροδρομικό σταθμό Inkpot (Moreelsepark 3), το μεγαλύτερο κατασκευασμένο από τούβλα κτίριο στην Ολλανδία. Αν θα θέλαμε κάτι από το Άμστερνταμ στην Ουτρέχτη τότε αυτό θα ήταν το εντυπωσιακό και ανακαινισμένο Rijksmuseum.
  • Brno: η νέα Πράγα
Η Πράγα δεν είναι η πόλη που μπορεί κάποιος να βαρεθεί εύκολα. Ωστόσο αν αυτό συμβεί τότε μπορείτε να αναζητήσετε την εναλλακτική της μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από την τσεχική πρωτεύουσα. Μέσα λοιπόν, σε καταπράσινες εκτάσεις βρίσκεται η πόλη του Brno. Η πόλη χαρακτηρίζεται από τους γοτθικούς ρυθμούς, είναι γεμάτη από καθεδρικούς ναούς σε σημείο που να ανταγωνίζεται την Πράγα ενώ σε σύγκριση με την πρωτεύουσα είναι λιγότερο τουριστική κάτι που της δίνει αρκετούς πόντους στην άτυπη αυτή σύγκριση. Αξίζει να επισκεφθείτε την εκκλησία St. James Church Ossuary, να δείτε τον υπέροχο διαγωνισμό πυροτεχνημάτων καθώς και το Grand Prix του MotoGP που διεξάγεται κάθε χρόνο.
  • Οστένδη: οι νέες Βρυξέλλες
Αν αναζητάτε έναν εναλλακτικό προορισμό στο Βέλγιο τότε μάλλον η παραθαλάσσια Οστένδη είναι για η κατάλληλη επιλογή για εσάς. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της πόλης σε σχέση με τις Βρυξέλλες είναι το γεγονός ότι βρέχεται από την βόρεια θάλασσα προσφέροντας μια ωραία παραλία για βόλτες ολόκληρο τον χρόνο και φυσικά ότι στους δρόμους της θα πετύχετε σημαντικά μικρότερο αριθμό γραφειοκρατών από ότι στην πρωτεύουσα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ στα παραπάνω προσθέστε και τις χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τις Βρυξέλλες. Τι δεν έχει η Οστένδη; Δεν έχει τα τρένα της Eurostar που θα την συνέδεαν με το Παρίσι και το Λονδίνο όπως συμβαίνει με την βελγική πρωτεύουσα.


Μπιλμπάο: Η νέα Βαρκελώνη
Ουτρέχτη: το νέο Άμστερνταμ
Brno: η νέα Πράγα
Pin It button on image hover