Travel Plan

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Μπαράζ θετικών δημοσιευμάτων για τον ελληνικό τουρισμό


Χρονιά-ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό είναι το 2013 με θεαματική αύξηση τόσο στις αφίξεις ξένων επισκεπτών -οι οποίοι αναμένεται να ξεπεράσουν τα 17,5 εκατ. ως το τέλος του έτους- όσο και στα άμεσα έσοδα, που προβλέπεται να υπερβούν τα 11,5 δισ. ευρώ. Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται, εκτός...
των άλλων, και στα συνεχή αφιερώματα των διεθνών Μ.Μ.Ε, που εξακολουθούν να προβάλουν τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, προτρέποντας τους αναγνώστες ή τους τηλεθεατές να τους επισκεφθούν.

Ειδικότερα, στις 2 Σεπτεμβρίου το κορυφαίο βρετανικό ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveler ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των αναγνωστών του για τις ταξιδιωτικές τους προτιμήσεις σε όλο τον κόσμο για το 2013 («Conde Nast 2013 Reader’s Travel Awards»), τα οποία ανέδειξαν ελληνικούς προορισμούς ανάμεσα στους κορυφαίους παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, τα ελληνικά νησιά κατέλαβαν την 2η θέση στην κατηγορία «Islands» και την 5η στην κατηγορία «The World’s Top 100», το ξενοδοχείο Costa Navarino στη Μεσσηνία την 7η θέση στην κατηγορία «Overseas Holiday Hotels – Europe, Turkey and Russia», ενώ συνολικά η Ελλάδα την 5η θέση στην κατηγορία «Countries».

Στις 10 Σεπτεμβρίου το CNN Travel Edition σε δημοσίευμά του με τίτλο «Σε ποιο ελληνικό νησί να πάω διακοπές;», χαρακτηρίζει τα 1.400 ελληνικά νησιά ως «πολύτιμους θησαυρούς της Μεσογείου», ενώ κάνει ειδική αναφορά σε εννέα από αυτά (Σαντορίνη, Μύκονο, Κρήτη, Νάξο, Πάρο, Μήλο, Ικαρία, Κουφονήσια και Φολέγανδρο), παρουσιάζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Το αφιέρωμα του CNN Travel Edition έτυχε θερμότατης υποδοχής από το αναγνωστικό κοινό και είναι ενδεικτικό ότι μέρος ή το σύνολό του έχει ήδη αναδημοσιευτεί σε περισσότερες από 7.500 ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Εξάλλου, αφιέρωμα στη βόρεια Ελλάδα, που χαρακτηρίζεται ως «ιδανικός προορισμός για αναποφάσιστους ταξιδιώτες» καθώς συνδυάζει τις ηλιόλουστες ακτές του Αιγαίου με τους πανέμορφους ορεινούς όγκους της ενδοχώρας, δημοσίευσε στα μέσα Σεπτεμβρίου η εφημερίδα Washington Post. Ο ταξιδιωτικός συντάκτης της εφημερίδας αναφέρεται στην Καβάλα με το «απρόσιτο, μυστηριώδες κάστρο της» και τις παλιές καπναποθήκες, στη Θεσσαλονίκη με τα υπέροχα βυζαντινά μνημεία που περιγράφεται ως «η πιο ερωτική πόλη της Ευρώπης» και στην περιοχή των Πρεσπών με τις δύο «εκπληκτικής ομορφιάς ορεινές λίμνες».


Τέλος, στην ηλεκτρονική του έκδοση το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, περιέλαβε την Κρήτη μεταξύ των ιδανικών προορισμών για όσους Γερμανούς επιθυμούν να ταξιδέψουν το φθινόπωρο, αναζητώντας ήλιο, θάλασσα και ζέστη. «Το φθινόπωρο μπορεί κανείς να περιηγηθεί κάτω από τις ελιές, να ακολουθήσει τα χνάρια του αρχαιότερου υψηλού επιπέδου πολιτισμού της Ευρώπης, ηλικίας 3.500 ετών και μετά να κάνει μία βουτιά στη θάλασσα» σημειώνει ο συντάκτης και προσθέτει: «Στη νότια ακτή, στο Λιβυκό Πέλαγος, […] η θερμοκρασία του νερού φτάνει τους 23 βαθμούς Κελσίου, η θερμοκρασία την ημέρα τους 26 βαθμούς και σε συνδυασμό με επτά ώρες ηλιοφάνειας την ημέρα, το μπάνιο ακόμη και στο τέλος του Οκτωβρίου είναι απολαυστικό».

Πηγή: visitgreece.gr
Pin It button on image hover