Travel Plan

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Hostels: Νέα πολυτελή ήθη;

Generator Venice

Αν η ιδέα της διαμονής σε ένα hostel σας φαίνεται «περίεργη» τότε δοκιμάστε ένα από τα παρακάτω hostel και σίγουρα θα αλλάξετε γνώμη! Hostels με «προσωπικότητα», σουίτες και κορυφαίες υπηρεσίες! 

  • Kex Hostel, Ρέκιαβικ
 Τι συμβαίνει όταν μια παρέα φίλων αποτελούμενη από σκηνοθέτες και... πρώην ποδοσφαιριστές αποφασίζουν να φτιάξουν ένα τον δικό τους χώρο στο μακρινό Ρέκιαβικ; Η απάντηση είναι το Kex, ένα από τα καλύτερα hostels του κόσμου. Η παρέα λοιπόν ήθελε να δημιουργήσει ένα μέρος σημείο αναφοράς τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους κατοίκους της ίδιας της πόλης. Στο Kex Hostel θα βρείτε ένα πληρέστατο γυμναστήριο καθώς και ένα χώρο όπου μπορείτε να εξασκηθείτε στο Kick boxing. Μην απορήσετε αν βρεθείτε να προπονήστε δίπλα δίπλα με τον Russell Crow ή τον Ben Stiller. Πάντως μην ανησυχείτε. το hostel προσφέρεται και για πιο φιλήσυχες δραστηριότητες όπως το η yoga, ο διαλογισμός, ενώ θα βρείτε και ένα κλασσικό κουρείο για να αποκτήσετε το look που επιθυμείτε.
 
  • U Hostels, Μαδρίτη
 Μόνο και μόνο το γεγονός πως το hostel φιλοξενείτε μέσα σε ένα παλάτι του 19ου αιώνα είναι αρκετό για να φανταστείτε πως το U Hostel Madrid δεν έχει σχέση με οτιδήποτε άλλο γνωρίζατε. Ο ιδιοκτήτης, λάτρης των ταξιδιών και ο ίδιος εμπνεύστηκε τον χώρο αυτό με γνώμονα τι ζητάει ο ίδιος από τα ταξίδια του. Έτσι λοιπόν δημιούργησε έναν χώρο σε ένα από τα κομβικά σημεία της Μαδρίτης με καθαρό και minimal design, άνετα δωμάτια και σουίτες και μια μεγάλη λίστα από υπηρεσίες. Ανάμεσα στις τελευταίες οι φιλοξενούμενοι θα βρουν την ενοικίαση ποδηλάτων, την συμμετοχή σε flamenco shows, την αίθουσα κινηματογράφου και τις δωρεάν περιηγήσεις στην πόλη που ξεκινούν από το ξενοδοχείο κάθε πρωί. Το τέλος της ημέρας περιλαμβάνει χαλάρωση με cocktail από το bar του U Hostel, βιβλίο από την συλλογή της Chillout Zone και σχεδιασμό της επόμενης ημέρας στον τεράστιο μαγνητικό χάρτη που βρίσκεται εκεί!

  • Generator Venice, Βενετία
Χτισμένο στο εσωτερικό ενός αλευρόμυλου του 19ου στο νησί Giudecca, το Generator Venice είναι ένα από τα κορυφαία hostel της Ευρώπης συνδυάζοντας εκπληκτικά την έντονη «προσωπικότητα» και το design με την τεράστια ιστορία της περιοχής. Εξωτερικά λοιπόν πρόκειται για ένα κτίριο που σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και με θέα στα νερά της Laguna Veneta. Στο εσωτερικό όμως το design είναι σύγχρονο με κυρίαρχα συστατικά το ξύλο και το μέταλλο δημιουργώντας ένα πολύ ζεστό και οικείο περιβάλλον. Οι φιλοξενούμενοι του Generator Venice θα βρουν στις υπηρεσίες του δωρεάν WiFi, continental πρωινό, live μουσική και πολλές και διαφορετικές εκθέσεις και art shows που διεξάγονται κατά καιρούς στους χώρους του hostel. 
 
  • Plus Florence, Φλωρεντία
Η θέα από τον τελευταίο -ανοιχτό- όροφο του Plus Florence είναι αρκετή για να λατρέψετε την διαμονή σε αυτό το hostel. Βρείτε το cocktail που σας ταιριάζει από τον κατάλογο του Opera Terrace Bar και απολαύστε τον ήλιο να δύει πάνω από το Duomo, την Fiesole, την Piazzale Michelangelo και το Pallazo Vecchio, ενώ όλα τα παραπάνω βρίσκονται σε απόσταση λίγων λεπτών με τα πόδια από το hostel. Ανάλογα με την εποχή που θα επιλέξετε για το ταξίδι σας μπορείτε να απολαύσετε την εσωτερική ή την εξωτερική πισίνα, την σάουνα και το γυμναστήριο.
 
  • Hostel Suites Florida,  Mπουένος Άιρες

Για την περίπτωση αυτού του hostel θα χρειαστεί να ταξιδέψουμε λίγο πιο μακριά καθώς βρίσκεται στην καρδιά της Florida Street, ίσως της πιο φημισμένης περιοχής του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή. Αν το επιλέξετε για την διαμονή σας οι υπεύθυνοι του Hostel Suites Florida θα φροντίσουν να προγραμματίσουν για εσάς τις διάφορες περιηγήσεις στην πόλη, μαθήματα ισπανικών για να μάθετε τα βασικά και φυσικά. μαθήματα tango, ενώ μέχρι να φθάσετε στο δωμάτιο σας θα έχετε «συναντήσει» όλους εκείνους που έχουν λατρευτεί από τους Αργεντινούς όπως η Eva Peron, ο Che Guevara και ο Diego Maradona.



Kex Hostel, Ρέκιαβικ


U Hostels, Μαδρίτη


Generator Venice, Βενετία


Plus Florence, Φλωρεντία

 



Hostel Suites Florida,  Mπουένος Άιρες
Pin It button on image hover