Travel Plan

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Η Λυρική Σκηνή στο λιμάνι

foto lirikis 015 

Με πλήρη επιτυχία στέφθηκε η κοινή προσπάθεια Λυρικής Σκηνής και ΟΛΠ Α.Ε. για τη δημιουργία πολιτιστικού γεγονότος μέσα στο χερσαίο χώρο του λιμανιού.

Μια εκδήλωση η οποία θα έχει και συνέχεια κατά τη...
χειμερινή περίοδο και στον Διεθνή Σταθμό Επιβατών «Θεμιστοκλής» και στην Πέτρινη Αποθήκη στην περιοχή της Ακτής Περικλέους στη Δραπετσώνα.
    Παράλληλα με ταχύ ρυθμό συνεχίζονται οι μελέτες και διαγωνισμοί στην Πολιτιστική Ακτή.
          α. Για το πάρκο Μικρασιατών: Ανατέθηκε στο γλύπτη κ. Γεωργαρίου Πέτρο  η φιλοτέχνηση της αναθηματικής στήλης, ενώ κατατέθηκαν τα προσχέδια διαμόρφωσης του πάρκου Μικρασιατών. Το έργο γίνεται σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.
    β. Για την Πέτρινη Αποθήκη: Ολοκληρώθηκαν τα προσχέδια αναπαλαίωσης  και μέχρι το τέλος του έτους θα αρχίσουν τα έργα.    
γ. Για το Μώλο Κράκαρη: Σε συνεννόηση με το Δήμο Δραπετσώνας-Κερατσινίου και την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά καθορίστηκαν οι στόχοι αναπαλαίωσης της και η σύνδεση του χώρου αυτού με το Δήμο.
δ. Θεματικό Αρχαιολογικό Μουσείο Λιμένων: Ολοκληρώθηκε η μουσειολογική μελέτη και θα προκηρυχθεί αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για τη διαμόρφωση του κτιρίου στο Καστράκι, το οποίο έχει παραχωρήσει ο ΟΛΠ στο Υπ. Πολιτισμού. Ο αρχαιολογικός χώρος των Ηετιωνίων Πυλών θα συνενωθεί με τον χώρο του Μουσείου, με τη μετατροπή της οδού Κανάρη σε πεζόδρομο, ενώ για την είσοδο αυτοκινήτων στο νότιο τμήμα της Δραπετσώνας θα δημιουργηθεί νέος δρόμος από χώρο του ΟΛΠ Α.Ε.
Όπως είναι γνωστό, η πλήρης λειτουργία της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά έχει σχεδιασθεί για το 2017, πολύ πριν τον εορτασμό των 2.500 χρόνων από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας το 2020.

Πηγή: http://news.travelling.gr
Pin It button on image hover