Travel Plan

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Πόρτο: υψώστε το ποτήρι σας στο πορτογαλικό «Μπορντώ»!


 O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!

Οι περισσότερες αναφορές στο πανέμορφο κατά γενική ομολογία Πόρτο, ξεκινάνε συνήθως με τη σύγκρισή του με τη Λισαβόνα, τη θορυβώδη γειτονική του πρωτεύουσα.

Το Πόρτο ωστόσο ξεχωρίζει πέρα από οποιαδήποτε σύγκριση! Την πόλη... που έδωσε στην Πορτογαλία το όνομα της, χαρακτηρίζουν σήμερα συναρπαστικά νέα κτίρια, εξαιρετικές αγορές και μια ακμάζουσα καλλιτεχνική σκηνή.  Με άλλα λόγια τo Πόρτο δεν έρχεται δεύτερο σε τίποτα!

Ας τα πάρουμε όμως ένα-ένα, ξεκινώντας φυσικά από το ομώνυμο φημισμένο κρασί!  Το Πόρτο είναι πολλά περισσότερα από το πλούσιο κόκκινο χωνευτικό ποτό, που φέρει το όνομα του.  Η πόλη κάτι παραπάνω από τουριστικός οινικός προορισμός αυτή την εποχή, με την περιοχή γύρω από το Δούρο ποταμό να καταλαμβάνει πλέον τη θέση που της ανήκει στον παγκόσμιο χάρτη των παραγωγών περιοχών κρασιού, με τους ατέλειωτους αμπελώνες και ταυτοχρόνως των πιο ωραίων του κόσμου.  Εδώ θα βρείτε προφανώς το πλέον εξαίρετο κρασί της ομώνυμης ποικιλίας!

Ξεκινήστε τη γνωριμίας σας με την πόλη με μια επίσκεψη στην «κλασσική» οινοποιία  Sandeman ή εναλλακτικά μια δοκιμή γεύσης στο Vinologia.  Ένα είναι σίγουρο: η φιλική αυτή πόλη θα σας ενθουσιάσει με το χιούμορ της και με όλα τα εμπνευσμένα από το φημισμένο τοπικό αυτό προϊόν της αντικείμενα, που θα παρουσιάζονται αναπάντεχα παντού μπροστά της.

Must αξιοθέατο το Casa de Musica!  Το ίδιο το κτίριο καταρχάς αποτελεί ένα χάρμα οφθαλμών για κάθε φίλο της αρχιτεκτονικής τέχνης και όχι μόνο!  Λίγο παρακάτω, στη γειτονιά Porto Ribeira, μπορείτε να πάρετε μια γεύση από τα δημοφιλή στέκια της πόλης.

«Χαθείτε» στα μεσαιωνικά δρομάκια της, κατευθυνόμενη προς το άγαλμα του Ερρίκου του Θαλασσοπόρου.  Η πόλη είναι ιδανική για περιπλανήσεις, αλλά και ψώνια!  Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη δημόσια αγορά Mercado do Bolhão, αλλά και τις σύγχρονες γκαλερί τέχνης κατά μήκος της Rua Miguel Bombarda.

Τέλος φύγετε με το πιο cool sourvenir, ένα ζευγάρι παπούτσια από φελλό από το φημισμένο “Porto Signs”.


Και  για τα αεροπορικά σας εισιτήρια, εγγυημένα οι φθηνότερες τιμές στο: http://www.travelplan.gr/el/Flights.



 





Pin It button on image hover