Travel Plan

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

«Ανακυκλώνοντας» ένα αεροπλάνο!




O CEO, κ. Δασκαλάκης Γεώργιος 
& η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!
Η ιστορία ενός επιβατικού αεροπλάνου δε σταματά σίγουρα στο τελευταίο του δρομολόγιο.  Αντίθετα συνεχίζεται για καιρό ακόμα.  Έχετε αναρωτηθεί όμως ποτέ που μπορεί να καταλήγουν; Σας παρουσιάζουμε εδώ τους...
πιο ευφάνταστους τρόπους για το πως μπορεί να αξιοποιηθεί ένα αεροπλάνο μετά την προσγείωση του απ' τους αιθέρες!
  • Έπιπλα
Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα  της χαλάρωσης σε έναν καναπέ φτιαγμένο από το φτερό ενός αεροπλάνου. Ή γιατί όχι ενός γραφείου κατασκευασμένου από τον κινητήρα ενός Boeing; Αυτή την ιδέα λοιπόν είπαν να την κάνουν πράξη οι άνθρωποι της MotoArt παίρνοντας ολόκληρα κομμάτια από παλιά αεροπλάνα και κάνοντας τέχνη δημιουργούν μοναδικά έπιπλα. Δημιουργίες της MotoArt μπορείτε να βρείτε από το Dubai Burj και το  Sears Tower έως τον Βόρειο Πόλο! Αν όλα τα παραπάνω πάλι σας φαίνονται υπερβολικά τότε μπορείτε απλά να αγοράσετε ένα πλήρες αναπαλαιωμένο trolley όπου κάποτε διέσχιζε τους διαδρόμους των αεροσκαφών μπροστά από κάποια ευγενέστατη αεροσυνοδό. Εντάξει το κόστος δεν είναι μικρό  αλλά σίγουρα θα κάνετε εντύπωση στους καλεσμένους σας! 
  • Πλοίο
Ο μόνος λόγος για να βρεθεί ένα αεροπλάνο στα κύματα της θάλασσας είναι είτε να πρόκειται για υδροπλάνο είτε να έχει προσθαλασσωθεί αναγκαστικά. Ωστόσο υπάρχει ένα αεροπλάνο που πλέον βρίσκεται μόνιμα στο νερό και δεν είναι άλλο από  το Cosmic Muffin! Πρόκειται για ένα Boeing 307 Stratoliner που άνηκε στον φημισμένο αεροπόρο Howard Hughes, γνωστός από την αφιερωμένη στην ζωή του ταινία The Aviator και πλέον βρίσκεται υπό την ιδιοκτησία του Dave Drimmer. Ο κος Drimmer χρησιμοποιεί το Cosmin Muffin ως πλωτή κατοικία ενώ μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα έως 13 κόμβους! Φυσικά τα χειριστήρια του αεροπλάνου υπάρχουν ακόμα και χρησιμεύουν για την πλοήγηση του σκάφους στο νερό. 
  • Σπίτια
Δεν είναι λίγοι όσοι ονειρεύονταν από την παιδική ηλικία ένα δωμάτιο που να θυμίζει πιλοτήριο. Ωστόσο ο αρχιτέκτονας David Hertz προχωράει ένα βήμα παραπάνω… Για την ακρίβεια σχεδίασε ολόκληρο το σπίτι του στο Malibu χρησιμοποιώντας ένα ολόκληρο Boeing 747! Μάλιστα ο αρχιτέκτονας στο site του αναφέρει πως η διαδικασία ενός Jumbo σε σπίτι θυμίζει τον τρόπο που οι Ινδιάνοι χρησιμοποιούσαν κάθε κομμάτι του βουβαλιού στην κατασκευή των σκηνών τους.  Ακολουθώντας το παραπάνω παράδειγμα έτσι και ο Bruce Campbell χρησιμοποίησε ένα ολόκληρο Boeing 727 ως σπίτι του στο Oregon. 
  • Ξενοδοχεία
Για τους περισσότερους το να κατεβούν από το αεροπλάνο για να πάνε να μείνουν σε ένα αεροπλάνο ίσως ακούγεται περίεργο ωστόσο υπάρχουν αρκετά αεροπλάνα που πλέον περνούν μια δεύτερη ζωή ως ξενοδοχεία. Το πιο γνωστό από αυτά είναι το Jumbo Stay, ένα παλιό Boeing 747 (γνωστό και Jumbo) που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο Arlanda της Στοκχόλμης.  Με το ίδιο σκεπτικό ένα Boeing 727 έχει χρησιμοποιηθεί για την φιλοξενία του πολυτελούς ξενοδοχείου Costa Verde στην Κόστα Ρίκα.  Αν και χωρίς φτερά το Boeing μοιάζει έτοιμο να απογειωθεί από την τροπική ζούγκλα και να πετάξει πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.
  • Ένας τεχνητός ύφαλος
Για να βρεθεί ένα αεροπλάνο στο βυθό της θάλασσας σίγουρα δεν έχει προηγηθεί κάτι ευχάριστο. Ωστόσο στην περίπτωση του Artificial Reef Society of British Columbia τα πράγματα ευτυχώς δεν ακολούθησαν την συνηθισμένη οδό. Έτσι λοιπόν οι υπεύθυνοι έριξαν έναν παλιό Boeing 737 στον βυθό της θάλασσας για να δημιουργήσουν έναν τεχνητό ύφαλο. Και τα κατάφεραν και με το παραπάνω αφού πλέον στην λίστα των επιβατών του αεροπλάνου βρίσκονται περισσότερα από 100 είδη θαλάσσιας ζωής!
  • Ή και οτιδήποτε άλλο!
Και οι ιδέες δεν σταματούν εδώ… Οι Αυστραλοί της Rushfaster κατασκευάζουν τσάντες για laptop χρησιμοποιώντας ζώνες ασφαλείας από παλιά αεροπλάνα ενώ οι Βρετανοί της Worn Again παρουσίασαν την σειρά ρούχων και αξεσουάρ Virgin Line χρησιμοποιώντας υλικά από ανακυκλωμένα εσωτερικά παλαιών αεροσκαφών της Virgin Atlantic. Τέλος, η ομάδα των αρχιτεκτόνων της LOT-ΕΚ έχουν κατά νου ένα concept το οποίο περιλαμβάνει μια εντυπωσιακή βιβλιοθήκη που αποτελείται από 200 ατράκτους παλιών αεροσκαφών Boeing.


David Hertz's Boeing House!

Αεροδυναμικό τραπέζι συσκέψεων!Το πλωτό πλέον Cosmic Muffin!




Προσγειώθηκε & σας περιμένει στις ακτές της Costa Rica!
Pin It button on image hover