Travel Plan

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Τα νέα must του ευρωπαϊκού χάρτη!



O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!


Βαρεθήκατε τους κλασσικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς; Αναζητάτε κάτι διαφορετικό για το επόμενο ταξίδι σας; Και όμως η γηραιά ήπειρος δε σταματά να μας εκπλήσσει! 

Κάποτε είχαν ρωτήσει τον Βρετανό λογοτέχνη Samuel Johnson αν...
πρόκειται ποτέ να βαρεθεί το Λονδίνο και η απάντησή του ήταν η ακόλουθη: «Όταν κάποιος βαρεθεί το Λονδίνο τότε έχει βαρεθεί την ζωή του». Φυσικά τότε ο Johnson ζούσε σε ένα ελάχιστο κομμάτι από την αχανή μεγαλούπολη που έχει εξελιχθεί σήμερα η βρετανική πρωτεύουσα. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Υπάρχουν ταξιδιώτες που έχουν βαρεθεί το Λονδίνο και όχι μόνο. Το ίδιο συμβαίνει με τη Ρώμη, με το Παρίσι, με τη Βαρκελώνη, το Άμστερνταμ κ.λπ. Παρόλα αυτά η γοητεία που ασκεί η Ευρώπη σε προσκαλεί αδιάκοπα σε ένα ταξίδι σε αυτή.  Αν ισχύουν τα παραπάνω όμως τότε ποιος είναι ο επόμενος προορισμός; Εμείς σας παρουσιάζουμε εδώ τις πόλεις που με την έντονη δυναμική τους συναγωνίζονται πλέον ευθέως τους κλασσικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς.  
  • Μπρίστολ: Το νέο Λονδίνο
Το Λονδίνο είναι σίγουρα μια πολύ δύσκολη περίπτωση για να «αντικατασταθεί» στις καρδιές των ταξιδιωτών. Όμως το Μπρίστολ, μόλις 169 χλμ μακριά από την βρετανική πρωτεύουσα είναι έτοιμο να αναλάβει την θέση του. Πρόκειται για ένα γεμάτο ζωή λιμάνι στην νοτιοδυτική πλευρά της Αγγλίας στην άκρη του ποταμού Severn που μέχρι σήμερα έχει διαδραματίσει και συνεχίζει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην πολιτισμική και οικονομική ζωή του Ηνωμένου Βασιλείου. Αν επισκεφθείτε το Μπρίστολ μην χάσετε την ευκαιρία να φωτογραφηθείτε στην κρεμαστή γέφυρα του Clifton, ένα υπέροχο δείγμα της βρετανικής μηχανικής και φυσικά την ύπαιθρο γύρω από το Μπρίστολ, το Somerset. Σε τι δεν μπορεί να αντικαταστήσει το Λονδίνο; Μα στην αίσθηση της τεράστιας μεγαλούπολης που σου χαρίζει η Βρετανική πρωτεύουσα.
  • Μασσαλία: Το νέο Παρίσι
Μασσαλία. Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Μεσογείου και μια πανέμορφη πόλη που αν και δεν έχει τον Πύργο του Άιφελ ωστόσο καταφέρνει να κατοχυρώνει με άνεση τον τίτλο του αντίπαλου δέους προς την Πόλη του Φωτός, ενώ φέτος έχει τον τίτλο της μιας εκ των δύο Πολιτιστικών Πρωτευουσών της Ευρώπης. Τι κάνει αυτή την πόλη την πόλη ξεχωριστή; Η παλιά πόλη της, η αρχιτεκτονική της, η παράδοση της ως πατρίδα του γαλλικού Hip Hop, το μουσείο MuCEM για την Ευρώπη και την Μεσόγειο, το καλό φαγητό της και φυσικά για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου η Olympique deMarseille! Τι δεν μας αρέσει στην Μασσαλία; Κατά γενική ομολογία οι κάτοικοι της έχουν το μεσογειακό ταπεραμέντο που λείπει από τους Παριζιάνους, όμως τα ποσοστά της εγκληματικότητας παραμένουν ιδιαίτερα υψηλά.
  • Μπολόνια: Η νέα Ρώμη
Μπορεί άραγε η Ρώμη, η αιώνια πόλη να χάσει αυτόν το τίτλο; Σίγουρα όχι. Άλλωστε δεν τον έχασε εδώ και 2,5 χιλιετίες. Ωστόσο εκεί στον Βορρά υπάρχει μια πόλη που μπορεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον και δεν είναι άλλη από την Μπολόνια. Γνωστή ως η παλαιότερη φοιτητούπολη της Ευρώπης, σημαντικό βιομηχανικό κέντρο και πατρίδα της μακαρονάδας ragu για τους λάτρεις της γαστρονομίας. Επιπλέον, έχει μια άκρως ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική, είναι λιγότερο ακριβή από την Ρώμη και ένα γεμάτο πολιτιστικό καλεντάρι. Αν την επισκεφθείτε μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε το Μουσείο του Παγωτού (Via Emilia 45).
  • Δρέσδη: Το νέο Βερολίνο

Αν ψάχνετε μία εναλλακτική προς το Βερολίνο επιλογή για το ταξίδι σας στην Γερμανία τότε η Δρέσδη πρέπει να είναι η επιλογή σας. Μια πόλη που έχει γράψει εξίσου σημαντικές σελίδες στην γερμανική ιστορία και ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με την δίνη του πολέμου, όταν οι σύμμαχοι την βομβάρδισαν ανηλεώς τον Φεβρουάριο του 1945.  Έπειτα ακολούθησε τον δρόμο της Ανατολικής Γερμανίας και σήμερα έχει να επιδείξει ένα εντυπωσιακό μπαρόκ πρόσωπο γεμάτο ζωή και πολιτιστικά δρώμενα (όπως το γνωστό μουσικό φεστιβάλ της πόλης). Αν την επιλέξετε για το ταξίδι σας τότε θα σας στοιχίσει αναμφίβολα λιγότερα από ένα ταξίδι στο Βερολίνο ενώ θα έχετε και την δυνατότητα να επισκεφθείτε το Transparent Factory, μέσα στο οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την διαδικασία παραγωγής ενός αυτοκινήτου VW.

Μπρίστολ: Το νέο Λονδίνο
Μασσαλία: Το νέο Παρίσι
Μπολόνια: Η νέα Ρώμη
Δρέσδη: Το νέο Βερολίνο
Pin It button on image hover