Travel Plan

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

3 tips για χαμένες αποσκευές


O CEO κ. Δασκαλάκης Γεώργιος 
& η ομάδα του 
travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!

Ο μεγαλύτερός φόβος πολλών σ’ ένα αεροπορικό ταξίδι! Παρόλ’ αυτά υπάρχουν αρκετά πράγματα, που μπορείτε να κάνετε  για να τον ξεπεράστε.

Αν η αεροπορική εταιρεία με την οποία ταξιδεύετε χάσει τη... βαλίτσα σας, ψυχραιμία!  Να ξέρετε ότι σε κάθε περίπτωση έχετε δικαιώματα.  Εφοδιαστείτε με υπομονή και επιμονή και ξεκινήστε την ανεύρεση της αποσκευής σας!

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό και σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να ασφαλίζετε πάντα τη βαλίτσα σας με  λουκέτο  και να τη «συνοδεύετε» με ένα ταμπελάκι (tag) με τα στοιχεία σας

 1. Επιβεβαίωση απώλειας αποσκευής
Μόνο ένα 2% των χαμένων αποσκευών έχουν πράγματι χαθεί.  Μπορεί να μην έχει φορτωθεί στο αεροπλάνο, μπορεί ο κωδ. Του αεροδρομίου του προορισμού να πληκτρολογήθηκε λάθος, μπορεί να έχει καταστραφεί το καρτελάκι προορισμού! Το πιο πιθανό είναι η εκάστοτε αεροπορική εταιρεία να χρειαστεί λίγο χρόνο προκειμένου να διαπιστώσει τι έχει συμβεί και που βρίσκεται η βαλίτσα σας.  Ανάλογα με το πόσο μακρινός ήταν ο προορισμός σας, μπορεί να χρειαστεί από λίγες μέρες μέχρι και ένα μήνα μέχρι να την παραλάβετε.  Απλά περιμένετε, δε μπορείτε να κάνετε κάτι άλλο.

2. Αποζημίωση σε περίπτωση απώλειας
Εάν η αποσκευή σας θεωρηθεί επισήμως χαμένη, τότε η αεροπορική εταιρεία οφείλει να σας αποζημιώσει.  Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να κάνετε μία λεπτομερή καταγραφή του περιεχομένου της βαλίτσας σας.  Η κάθε εταιρεία έχει ένα ανώτατο όριο χρηματικής αποζημίωσης για τις περιπτώσεις αυτές απώλειας αποσκευών.  Για αυτό καλό θα ήταν να έχετε ρίξει μια ματιά πριν από το ταξίδι σας για το ποσό αυτό και να μην εφοδιάζεστε με ιδιαίτερα αντικείμενα αξίας, καθώς δυστυχώς δύσκολα θα αποζημιωθείτε για αυτά.

3. Περαιτέρω αποζημίωση
Κάποιες αεροπορικές εταιρείες θα σας αποζημιώσουν και για το διάστημα μέχρι να βρεθεί η αποσκευή σας, σε περίπτωση που βρίσκεστε σε μακρινό προορισμό.  Αυτό συμβαίνει βέβαια σε ελάχιστες περιπτώσεις ομολογουμένως,  αλλά θα φροντίσουν να σας αποζημιώσουν με κάποια χρήματα αρκετά γρήγορα, ώστε να μπορέσετε να κινηθείτε όπου βρισκόσαστε.


 
 

Pin It button on image hover