Travel Plan

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

10ο Συνέδριο ΣΕΤΕ


Ο Τουρισμός απαιτεί συνέργιες και δράσεις για να αποδώσει καρπούς


«Τουρισμός: υπόθεση εθνική» είναι το θέμα του 10ου Συνεδρίου του ΣΕΤΕ «Τουρισμός & Ανάπτυξη» που θα γίνει στην Αθήνα τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011 και την Τρίτη, 1η Νοεμβρίου 2011 στο Ξενοδοχείο Divani Caravel.


Η παρατεταμένη και δυσχερέστατη για την ελληνική οικονομία περίοδος, απαιτεί πρωτοβουλίες με συναινετικές προσεγγίσεις και ευρύτερες πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνεργασίες με στόχο την ανάκαμψη και έξοδο από την κρίση.

Με δεδομένο, πλέον, ότι ο τουρισμός είναι ο βασικότερος πυλώνας ανάπτυξης της οικονομίας και δημιουργίας θέσεων απασχόλησης, είναι αναγκαίο να επιτευχθούν συνέργιες που προφανώς θα δώσουν πολύ σύντομα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα στην οικονομία μας. Η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της έχει αναγνωρίσει τη σημασία του τουρισμού και κάθε πρωτοβουλία προς τη στήριξη και περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα θα τύχει ιδιαίτερα θετικής ανταπόκρισης.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για αυτό είναι: α. να αναγνωριστεί η τουριστική οικονομία στις υψηλές προτεραιότητες όλων των κομμάτων και β. να συμφωνήσουν και τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα σε ένα πλαίσιο αρχών και δράσεων, σε μια εθνική τουριστική πολιτική ως αποτέλεσμα διακομματικής συνεργασίας.

Ο ΣΕΤΕ, ως εκπρόσωπος του συνόλου των τουριστικών επιχειρήσεων και ως κοινωνικός εταίρος, επεξεργάζεται ήδη, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού, ένα κείμενο αρχών, κατευθύνσεων και στόχων για τον τουρισμό, το οποίο θα προτείνει στο σύνολο των πολιτικών κομμάτων ως στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης του τουρισμού για την επόμενη δεκαετία στο πλαίσιο μιας εθνικής τουριστικής πολιτικής.

Το 10ο Συνέδριο «Τουρισμός & Ανάπτυξη» φιλοδοξεί να αποτελέσει την αρχή μιας νέας εποχής για τον ελληνικό τουρισμό. Μιας εποχής όπου πολιτικά κόμματα, τουριστικοί φορείς καθώς και επιχειρηματίες και επαγγελματίες του τουριστικού τομέα θα συμφωνήσουν, θα δεσμευτούν και θα συστρατευθούν στην μέσω του τουρισμού προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

Ομιλητές στο Συνέδριο θα είναι εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης, εκπρόσωποι των ΜΜΕ, του τραπεζικού τομέα, ακαδημαϊκοί και επιχειρηματίες, εντός και εκτός του τουρισμού.

Τα Συνέδρια «Τουρισμός & Ανάπτυξη» αποτελούν καθιερωμένες παρεμβάσεις του ΣΕΤΕ στο δημόσιο διάλογο για τον τουρισμό και απευθύνονται σε επενδυτές, επιχειρηματίες, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων και αξιωματούχους του δημόσιου τομέα που επιθυμούν να έχουν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση των εξελίξεων για την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας.

Pin It button on image hover