Travel Plan

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Κανκούν: ταξίδι στη μεξικανική Καραϊβική! 5 νύχτες σε ξενοδοχείο 5* με πρωινό από 935€ εως 30/9/11


Το Κανκούν αποτελεί έναν από αυτούς τους προορισμούς που θα χαρίσει τροπική… ταπετσαρία στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας, μόνο που αυτή τη φορά η φωτογραφία θα είναι τραβηγμένη από εσάς, από το ταξίδι σας σε έναν επίγειο παράδεισο.

Αν το όνειρό σας είναι ένα ταξίδι που θα σας δώσει την ευκαιρία να κάνετε βουτιά στο διαφορετικό και να γεμίσετε με ζωηρές εικόνες, το Κανκούν στο Μεξικό μπορεί να μοιάζει μακρινό, αλλά θα αποτελέσει σίγουρα εμπειρία ζωής και θα δώσει άλλο χρώμα στο άλμπουμ των φωτογραφικών σας αναμνήσεων.

Βρίσκεται βορειανατολικά της Πολιτείας Κουϊντάνα Ρου στο Νότιο Μεξικό, στη χερσόνησο Γιουκατάν, κοντά στο Πουέρτο Χουάρεζ, ανάμεσα στη λιμνοθάλασσα Nichupte και την Καραϊβική και πρόκειται για μια στενή λωρίδα γης, όπου κάποτε κυρίαρχοι ήταν οι Μάγια. Πολλοί αναφέρονται σε αυτό ως ο Κήπος της Εδέμ, ο οποίος, όμως, πήρε τη μορφή που έχει σήμερα τις τελευταίες δεκαετίες.

Η μεταμόρφωση της πόλης των… ερπετών

Πριν μετατραπεί στο πιο διάσημο θέρετρο στο Μεξικό του σήμερα, το Κανκούν πριν από 20-30 χρόνια ήταν μια ερημική, ανεκμετάλλευτη περιοχή, η οποία αν και αποτελούσε φυσικό τροπικό τοπίο, δεν θύμιζε σε τίποτα τη χλιδή και την πολυτέλεια του σήμερα. Ο τουρισμός της περιοχής γνώρισε άνθηση κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’70, κυρίως λόγω ξένων επενδυτών που έδειξαν ενθουσιασμό για το μέρος κι έτσι τα μεγάλα και πολυτελή ξενοδοχεία δεν άργησαν να εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο, δίνοντας μια σύγχρονη και… πολυτελή νότα στο Κανκούν.

Πέρα από τα ξενοδοχεία, διαθέτει εμπορικά κέντρα και πολλές διάσημες μπουτίκ, κοσμηματοπωλεία και εστιατόρια, τα οποία όσο αυξάνονταν, τόσο ανέβαινε και το στάτους της περιοχής.

Σήμερα το Κανκούν έχει 630 χιλιάδες κατοίκους σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2010 και η γλώσσα που επικρατεί είναι τα ισπανικά, λόγω της πολύχρονης ισπανικής αποικιοκρατίας.


Οι φυσικές ομορφιές του και ο πολιτιστικός του πλούτος

Δεν είναι λίγοι, βέβαια, αυτοί που το προτιμούν για το χρώμα στα νερά του, τα τροπικά ψάρια και τη χρυσή άμμο στις παραλίες του και μην σας φανεί παράξενο αν συναντήσετε εκεί κυρίως νεόνυμφους – ίσως και Έλληνες μεταξύ τους – καθώς αποτελεί τον απόλυτο προορισμό για γαμήλιο ταξίδι.

Πέρα, όμως, από την ξεκούραση και τη… βασιλική ζωή που προσφέρει σε όσους μπορούν να ανταπεξέλθουν, το Κανκούν μπορεί να αποτελέσει προορισμό και για όσους διαθέτουν μικρότερο budget, αλλά θέλουν να ζήσουν από κοντά τις φυσικές ομορφιές του. Εκεί θα μπορέσουν να δουν από κοντά τα περίπου 5 εκατοντάδες είδη πουλιών που φιλοξενεί στη ζούγκλα του, όπως και την ξεχωριστή χλωρίδα της περιοχής, αλλά και να θαυμάσουν μνημεία διαφορετικά από τα συνηθισμένα, όπως τις πυραμίδες των Μάγια, κρυμμένους ναούς, το οικολογικό αρχαιολογικό πάρκο Xcaret, στο οποίο βρίσκεται ο βοτανικός κήπος, σπάνια πουλιά, πολύχρωμες πεταλούδες, υπόγεια ποτάμια και δεκάδες άλλα ερεθίσματα που θα γεμίσουν το άλμπουμ του μυαλού τους.

Ακόμη, αξέχαστη εμπειρία εφόσον αποφασίσετε να επισκεφτείτε τον τροπικό αυτό παράδεισο, θα είναι η κατάδυση η οποία σχεδόν επιβάλλεται, αφού τα νερά και ο βυθός προσφέρει τέτοιο πλούτο και χρώμα, που θα αφήνει έκπληκτους λάτρεις των καταδύσεων και μη. Στα ειδικά θαλάσσια πάρκα μπορείτε να κολυμπήσετε μαζί με τα δελφίνια, ενώ όσοι θέλουν να ανεβάσουν την αδρεναλίνη τους στα ύψη, μπορούν να ταΐσουν τους… καρχαρίες πετώντας τους κρέας, προστατευμένοι φυσικά μέσα σε ένα κλουβί, στο Interactive Aquarium.

Αν κινηθείτε προς τα νότια θα βρεθείτε στο Xel-Ha, όπου θα μπορέσετε να θαυμάσετε και πάλι τεράστιο φυσικό πλούτο με λίμνες, σπηλιές και μαγκρόβια δάση, κάνοντας τη βόλτα σας μέσα σε τρενάκι και γνωρίζοντας τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής.


Σε μικρή απόσταση από το Κανκούν αξίζει τον κόπο να επισκεφτείτε μια από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές αρχαιολογικές περιοχές στο Μεξικό, το Τσίτσεν Ίτζα, το οποίο χτίστηκε από τους Μάγια. Εκεί θα δείτε από κοντά διάφορες αρχιτεκτονικές μορφές , θα γνωρίσετε τον πολιτισμό των Μάγια και των Τολτέκων μέσα από διάφορα αξιοθέατα, όπως την πυραμίδα Κουκουλκάν, το Ναό των Πολεμιστών κ.ά.

Βόλτα στις περιοχές του Κανκούν

Το Κανκούν χωρίζεται σε 3 βασικές περιοχές: τη ζώνη των ξενοδοχείων, την κυρίως πόλη και τη ζώνη φυσικού πλούτου.

-Η ζώνη των ξενοδοχείων

Όπως είναι φυσικό, η περιοχή αυτή είναι αφιερωμένη στους τουρίστες, γεμάτη με τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, ντισκοτέκ, πολυτελή εστιατόρια, γήπεδα γκολφ, αθλητικές εγκαταστάσεις, πισίνες και ό,τι βάλει ο νους σας για τη διασκέδασή σας, αλλά και για μια βασιλική ζωή. Στη ζώνη αυτή βρίσκεται και η βασική λεωφόρος Kuculkán και αναπόφευκτα θεωρείται η πιο trendy περιοχή.

-Η πόλη του Κανκούν

Εδώ το σκηνικό αλλάζει λίγο, αφού το μέρος είναι πιο γραφικό, φολκλορικό και η απλότητα μερικών μαγαζιών δημιουργεί μεγάλη αντίθεση με τα υπερπολυτελή καταστήματα και μαγαζιά της ζώνης των ξενοδοχείων. Τα εστιατόρια της περιοχής σερβίρουν τοπικά φαγητά, δίνοντας την ευκαιρία στους τουρίστες να πάρουν μια πραγματική γεύση από τον τόπο που επισκέπτονται, ενώ εκεί βρίσκονται και διάφορα εμπορικά μαγαζιά για να κάνετε τα ψώνια σας, κινηματογράφοι, θέατρα κ.λπ.


-Βιόσφαιρα Σιάν Καάν

Στην τρίτη περιοχή, η οποία εκτείνεται σε αρκετά χιλιόμετρα, κυριαρχεί η φύση και αποτελεί ουσιαστικά το πιο γνήσιο οικοσύστημα στο Μεξικό, το οποίο φιλοξενεί διάφορα είδη φυτών και ζώων. Λόγω του ότι πολλά είδη του ζωικού βασιλείου, όμως, απειλούνται με εξαφάνιση, η κυβέρνηση και πολλοί μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν προκειμένου να προστατέψουν την περιοχή και να διατηρήσουν αυτόν τον φυσικό πλούτο αλώβητο. Φυσικά, σε κοντινές αποστάσεις θα βρείτε και διάφορα αρχαιολογικά μνημεία, τα οποία αποτελούν άλλον έναν συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο σήμερα και την ιστορία των Μάγια.


Η μεξικανική κουζίνα

Ήδη γνωρίζετε πως το μεξικάνικο είναι πικάντικο φαγητό, γι’ αυτό ξεχάστε τις χλιαρές γεύσεις και τα άνοστα πιάτα και ετοιμαστείτε για έντονες γεύσεις με πολλές πιπεριές, καλαμπόκι και μαύρα φασόλια. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα θαλασσινά τους και κυρίως αστακό, τα φρέσκα ψάρια τους, αλλά να δοκιμάσετε και διάφορες τοπικές συνταγές όπως την κοτόσουπά τους και τις τορτίγιες. Οι επιλογές του Κανκούν όσον αφορά τις γαστρονομικές απολαύσεις είναι πάρα πολλές και τα εστιατόριά του εκατοντάδες και πολλά υποσχόμενα.

Πηγή: clickatlife.gr

ΔΙΑΜΟΝΗ: 
ΚΑΝΚΟΥΝ 5 νύχτες σε ξενοδοχείο 5* με πρωινό από 935€ εως 30/9/11

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan
Pin It button on image hover