Travel Plan

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Βενετία: Κινηματογράφος… με την γόνδολα



Βαρκάδες με γόνδολα στα γραφικά κανάλια της Γαληνοτάτης. Παλάτια και «πλωτές» βασιλικές, ιταλικό ταμπεραμέντο και «καταφύγιο» για τους ρομαντικούς. Η Βενετία δεν χρειάζεται παραπάνω λόγους για να μπει στην ευρωπαϊκή «wish list» κάθε ταξιδιώτη. Κι όμως, μας τους δίνει: Όχι μόνο μοιάζει με κινηματογραφικό σκηνικό (όπως μας αποδεικνύει η ταινία «Ο Τουρίστας» με την Angelina Jolie και τον Johnny Depp), αλλά φιλοξενεί και ένα από τα κορυφαία κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου, αυτό της Μόστρας που συγκεντρώνει αστέρες, φώτα και τέχνη στην «υδάτινη πολιτεία» κάθε Σεπτέμβριο. 


Από την Madonna πίσω από τις κάμερες μέχρι τον Γιώργο Λάνθιμο που συνεχίζει να μας δίνει κινηματογραφικές αχτίδες ελπίδας με την νέα του ταινία, από τον Al Pacino μέχρι τον σκηνοθέτη του «Μαύρου Κύκνου» Darren Aronofsky και από σπουδαία comebacks μεγάλων δημιουργών μέχρι τις glamorous εμφανίσεις χολιγουντιανών stars στα πάρτι και τις πρεμιέρες της Μόστρας, το φετινό Φεστιβάλ Βενετίας μας κλείνει το μάτι για να μπούμε σε «κινηματογραφικά» κανάλια. 

Τα πάντα για το 68ο Φεστιβάλ Βενετίας

Πότε και πού θα διεξαχθεί: Από τις 31 Αυγούστου (με ταινία έναρξης το νέο πόνημα του George Clooney «The Ides of March») μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου στο Cine Lido της Βενετίας. 

Ποιους θα δούμε στο Φεστιβάλ: Τα μεγάλα ονόματα ξεκινούν ήδη να παρελαύνουν από την ταινία έναρξης, με τον George Clooney να σκηνοθετεί και να συμπρωταγωνιστεί με τον Ryan Gosling, τον Philip Seymour Hoffman και τον Paul Giamati. Στην Γαληνοτάτη το παρόν θα δώσει και ο Al Pacino, που θα βραβευθεί για την προσφορά του στον κινηματογράφο, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κριτική επιτροπή: Συνεχίζοντας να «προσλαμβάνει» στον ρόλο του Προέδρου νέους σκηνοθέτες με φρέσκια ματιά, μετά την περσινή προεδρία του Ταραντίνο, την σκυτάλη παίρνει για το 2011 ο Darren Aronofsky, σκηνοθέτης του πολυσυζητημένου «Μαύρου Κύκνου», του «Fountain» και του «Requiem For a Dream». 

Μεγάλα κινηματογραφικά comebacks θα πραγματοποιήσουν στην Βενετία και οι David Cronenberg (η νέα του ταινία «A Dangerous Method» αφορά την αντιπαλότητα του Σίγκμουντ Φρόυντ και του Καρλ Γιουνγκ, με ένα ζηλευτό all-star cast που περιλαμβάνει τους Keira Knightley, Viggo Mortensen, Michael Fassbender και Vincent Cassel), Steve McQueen και Roman Polanski (με το επίσης ονειρεμένο cast των Kate Winslet, Jodie Foster και Cristopher Waltz). 

Φυσικά, το ελληνικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην συμμετοχή του Γιώργου Λάνθιμου στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα με την νέα του ταινία «Άλπεις», η οποία συνεχίζει να μας εκπλήσσει με το ιδιόρρυθμο της υπόθεσής της: Ένας τραυματιοφορέας, μια νοσοκόμα, μια αθλήτρια και ο προπονητής της έχουν στήσει την εταιρία «Άλπεις» και δουλειά τους είναι να προσλαμβάνονται από συγγενείς νεκρών για να αντικαθιστούν τους τελευταίους στην καθημερινότητά τους. Πρωταγωνιστούν οι γνώριμές μας από τον «Κυνόδοντα» Αριάν Λαμπέντ και Αγγελική Παπούλια, καθώς και ο Άρης Σερβετάλης. 

Εκτός διαγωνιστικού, αλλά με τα «κίτρινα» φλας στραμμένα πάνω της, θα καταφθάσει στην Βενετία και η Madonna, που αποφάσισε να πειραματιστεί με τις σκηνοθετικές της ικανότητες, δημιουργώντας την ταινία εποχής «W.E.». 

Τι θα δούμε στο Φεστιβάλ: Το διαγωνιστικό τμήμα περιλαμβάνει 21 ταινίες, ενώ παράλληλα θα «τρέχει» αφιέρωμα στον μεγάλο δημιουργό Michael Ray αλλά και στον πειραματικό ιταλικό κινηματογράφο. Διαβάστε παρακάτω την λίστα του διαγωνιστικού τμήματος και κάντε κλικ στον τίτλο της κάθε ταινίας για να δείτε την παρουσίασή της. 

Πηγή: in2life.gr

ΔΙΑΜΟΝΗ:
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan
Pin It button on image hover