Travel Plan

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ρώμη: Τα μυστικά της αιώνιας πόλης! 2 νύχτες/ 3 ημέρες από 274€ έως 31/10/11 με αεροπορικά εισιτήρια & ξενοδοχείο



Η Ρώμη είναι μια πόλη ονειρεμένη. Αυτό το γνωρίζουν όσοι την έχουν ήδη επισκεφθεί. Δεν είναι η ωραιότερη στον κόσμο ούτε και στην Ιταλία ενδεχομένως. Διαθέτει όμως μια αισθησιακή γοητεία ανεπανάληπτη. Σχεδόν νοσταλγική. Σίγουρα ερωτεύσιμη, δίχως να αντιλαμβάνεται κανείς το γιατί. Ως είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις. Διότι η Ρώμη δεν στερείται του κιτς στοιχείου ούτε της υπερβολής, που ώρες ώρες καταντά ενοχλητική. Αλλά έχει χαρακτήρα. Και ο χαρακτήρας αυτός διαμορφώνεται κυρίως μέσα από τα ξεφτίδια της.


Τα σπίτια εξωτερικά είναι μεγαλόσχημα αλλά «ταλαιπωρημένα». Χαρούμενα «ταλαιπωρημένα» και όχι καταθλιπτικά. Χαίρεσαι να τα βλέπεις. Ονειρεύεσαι να ζούσες μέσα σε ένα από αυτά. Φαντάζεσαι το εσωτερικό τους. Πεπαλαιωμένο κι αυτό. Με τους σοβάδες ελαφρώς ξεφλουδισμένους και τα έπιπλα μεγαλοπρεπή με μια ελαφρά υφή μπαρόκ κακογουστιάς, η οποία όμως σε κάνει να νιώθεις άνετα. Οπως συμβαίνει συνήθως και με τα πολυτελή ξενοδοχεία στις πιο τουριστικές πόλεις της υφηλίου.

Η Ρώμη είναι μια πόλη που σου δίνει την αίσθηση ότι ποτέ δεν θα γίνει δική σου, ότι ποτέ δεν θα την «κατακτήσεις». Ισως επειδή αυτό το έπραξαν άλλοι πριν από εσένα. Οι δρόμοι δεν είναι καθαροί. Τα μνημεία δεν είναι άρτια επισκευασμένα έτσι ώστε να δείχνουν σαν καινούργια. Οι άνθρωποι που συναντά κανείς στις πολυσύχναστες οδούς, εκεί όπου βρίσκονται τα ακριβά καταστήματα, δεν είναι ντυμένοι «στην πένα». Καταρρίπτουν το στερεότυπο των πάντοτε κομψών. Ωστόσο είναι ωραίοι. Οι παρατυπίες της μόδας που υιοθετούν διαθέτουν γνησιότητα. Και τελικά εκείνο είναι που μετράει. Το γεγονός ότι όλο αυτό το ξεφτισμένο μεγαλείο, επειδή ακριβώς είναι ξεφτισμένο, δίνει την αίσθηση του πραγματικού. Ενδεχομένως στα «ντουζένια» της η Ρώμη να μην ήταν και τόσο ωραία. Να φαινόταν ψεύτικη. Και να ήταν ψεύτικη, αφού πίσω από την αψεγάδιαστη τελειότητα συνήθως κρύβεται το ψέμα. Η νεύρωση, η τρέλα. Η τρέλα του Νέρωνα και η τρέλα του Μουσολίνι. Εφόσον και οι δύο, όπως ισχυρίζονται οι ιστορικοί, έπασχαν από μεγαλομανία η οποία ξεπερνούσε τα όρια της ψύχωσης...

Πηγή: travelstyle.gr

ΔΙΑΜΟΝΗ:

Από 274€/ άτομο έως 31/10/11

Περιλαμβάνονται: Αεροπορικά εισιτήρια, 2 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο με πρωινό σε ξενοδοχείο 3*, 4*, 5*, Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης. 


Pin It button on image hover