Travel Plan

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ελούντα! Aquila Elounda Village 5* από 111€ με ημιδιατροφή


Η Ελούντα βρίσκεται στην ανατολική Κρήτη βόρεια από τον Αγιο Νικόλαο και νότια από τον παραλιακό οικισμό Πλάκα.

Κάποτε η Ελούντα ήταν ένα γραφικό ψαροχώρι μέσα στον όμορφο κόλπο του Μεραμπέλλου. Οι κάτοικοι της ζούσαν από τη γεωργία, το ψάρεμα, την παραγωγή αλατιού στις ενετικές αλυκές και την εξόρυξη της ακονόπετρας.


Στα υψώματα γύρω από την Ελούντα εξορύσσεται μια πέτρα μοναδική στην Ελλάδα, η ακονόπετρα, ένα είδος λεπτόκοκκης σμύριδας από την οποία γίνονται τα γνωστά ακόνια, που χρησιμοποιούνται για το ακόνισμα των εργαλείων για πολλές διαφορετικές εργασίες. Τα ακόνια της Ελούντας ήταν γνωστά στην Ευρώπη από παλιά με το όνομα "τούρκικες πέτρες" ή "Ναξία λίθος".

 Όταν ο τουρισμός την ανακάλυψε, η Ελούντα εξελίχθηκε σε ένα θέρετρο γνωστό για την ομορφιά του τοπίου και για τα πολυτελή ξενοδοχεία που κτίστηκαν και εξακολουθούν να χτίζονται γύρω της. Λέγεται ότι είναι η περιοχή της Ελλάδας με τα περισσότερα ξενοδοχεία 5 αστέρων.

Η Ελούντα συχνά υποδέχεται Αραβες πρίγκιπες με τις πολυμελείς οικογένειες τους, αστέρια του σινεμά και της μουσικής, Ρώσους μεγιστάνες και γενικώς VIPs από κάθε γωνιά του πλανήτη. Είναι κι αυτό κομμάτι της μαγείας της.

Η Ελούντα είναι ιδανική για όσους θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους κοντά στη θάλασσα σε ένα μέρος που δεν είναι ούτε θορυβώδες, ούτε απομονωμένο.


Στην Ελούντα θα βρείτε όμορφες, μικρές παραλίες, θα επισκεφτείτε το νησί Σπιναλόγκα, θα περπατήσετε στη χερσόνησο Κολοκύθα και θα εξερευνήσετε τα πολλά μικρά χωριουδάκια μακριά από τη θάλασσα, που προσφέρουν ένα ταξίδι σε παλιότερες εποχές.

Η Ελούντα δεν είναι για όσους ψάχνουν έντονη νυχτερινή ζωή, ούτε γι αυτούς που προτιμούν τις απομονωμένες παραλίες στη νότια Κρήτη.



ΔΙΑΜΟΝΗ: 

Aquila Elounda Village 5* από 111€ με ημιδιατροφή

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan

Pin It button on image hover