Travel Plan

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος υποστηρίζει το 3ο Aegina Fistiki Fest


Το Aegina Fistiki Fest, το μεγαλύτερο και πλέον αναγνωρίσιμο φεστιβάλ του Αργοσαρωνικού θα λάβει χώρα μεταξύ 15-18 Σεπτεμβρίου 2011 στην Αίγινα. Είναι η τρίτη<...> κατά σειρά διοργάνωση του θεσμού που σκοπό έχει να αναδείξει το πλούτο του πολυποίκιλου νησιού της Αίγινας τόσο σε εμπορικό, πολιτισμικό, ιστορικό, αλλά και τουριστικό επίπεδο. Με ιδιαίτερη χαρά η φετινή διοργάνωση θα έχει τη τιμή να φιλοξενήσει κλιμάκιο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας τις ημέρες του φεστιβάλ, με σκοπό να πλαισιώσει μια σειρά εκδηλώσεων. 

Οι εκδηλώσεις αυτές θα αναδείξουν αφενός τη γαστρονομική φυσιογνωμία του Φεστιβάλ, η οποία θα έχει ως βάση το γνωστό σε όλους μας φιστίκι Αιγίνης, ενώ παράλληλα θα προσφέρει στους επισκέπτες του μια πανδαισία γεύσεων, μυρωδιών και δημιουργικών προτάσεων. 

Πιο συγκεκριμένα, οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται με την ευγενική συμμετοχή και υποστήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας είναι οι εξής: 
1. Σάββατο 17/9 απόγευμα: Ομιλία εκπροσώπων Λέσχης Αρχιμαγείρων στην Αυλή του Λαογραφικού Μουσείου με θέμα την διατροφική αξία του φιστικιού Αιγίνης. 
2. Κυριακή 18/9, πρωί: Διαγωνισμός μαγειρικής/ζαχαροπλαστικής με βάση το φιστίκι και τα παράγωγά του. Ο Διαγωνισμός θα διοργανωθεί σε δύο επίπεδα: ένα για επαγγελματίες chef και ένα για ερασιτέχνες με τη συμμετοχή μεμονωμένων ατόμων ή και Συλλόγων. Η Ομάδα της Λέσχης θα δοκιμάσει και θα βραβεύσει τα καλύτερα εδέσματα βάσει των κριτηρίων που θα έχει ήδη θεσπίσει. 
3. Κυριακή 18/9 απόγευμα: Κατασκευή του Μεγαλύτερου Γλυκού, πάντα με βάση το φιστίκι όπου πολλοί συμμετέχοντες θα φτιάξουν από ένα κομμάτι δικής τους δημιουργίας και όλα μαζί θα συνθέσουν ένα τεράστιο γλυκό απλωμένο στο λιμάνι, υπό το ειδυλλιακό φόντο της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου. Έτσι η τελετή λήξης του Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με μια γλυκιά γεύση Αίγινας, κατευόδιο και ευχαριστώ προς όλους τους επισκέπτες και τους φίλους του.

Οι διοργανωτές του φεστιβάλ ευχαριστούν θερμά τη Λέσχη Αρχιμαγείρων και ιδιαίτερα στον πρόεδρό της, κ. Μίλτο Καρούμπα, για τη συμμετοχή και την όλη υποστήριξή του, όπως επίσης και για την προβολή του 3ου Aegina Fistiki Fest στη πρώτη γιορτή του Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού "Ελληνικές Γευστικές Διαδρομές", που έγινε στις 30 & 31 Μαΐου 2011 στην Πλ. Κλαυθμώνος. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων αυτών, όπου η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος ανακοίνωσε την δημιουργία παραρτήματός της στην Αμερική, ανακήρυξε τη κα Μαρία Λόη πρέσβειρα της Ελληνικής Γαστρονομίας ανά τον κόσμο και η οποία με μεγάλη χαρά δέχθηκε να επισκεφτεί την Αίγινα στα τέλη Αυγούστου, συνοδεία δημοσιογραφικής ομάδας, με σκοπό την προβολή των Φεστιβαλικών εκδηλώσεων αλλά και των προϊόντων φιστικιού εν γένει.


Pin It button on image hover