Travel Plan

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Λουτράκι: Γιατί πρέπει να πας; Poseidon Resort 5* από 73€ με ημιδιατροφή

Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα σου δίνουμε τους λόγους για να πατε ξανά και ξανά!


ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΗΣ

Μια μέρα θα την αφιερώσεις σε βόλτες εκτός πόλης, για να γνωρίσεις γραφικά χωριά όπως την Περαχώρα στην καρδιά των Γερανείων, όμορφες παραλίες και μαγευτικά κολπάκια, όπως τον Σχίνο, τη Μυλοκοπή, τη Σκαλωσιά και τη Μαυρολίμνη. Η γύρω περιοχή κρύβει πολλές εκπλήξεις και τον τελευταίο καιρό έχουν δημιουργηθεί και πολλά μονοπάτια που περνούν μέσα από το δάσος Γερανείων, ξεκινώντας από τα Πίσσια. Αν και ορεινό το τελευταίο, πρέπει να αναπνεύσεις τον καθαρό του αέρα.


ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ

Αν διακρίνεσαι για τις αρχαιολογικές σου ανησυχίες, με άξονα αναφοράς το Λουτράκι θα εξερευνήσεις κοντινούς χώρους σπουδαίου ενδιαφέροντος. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται η Επίδαυρος, οι Μυκήνες, το Ναύπλιο, η Ολυμπία και οι Δελφοί. Μην χάνεις την ευκαιρία να πραγματοποιήσεις το δικό σου ταξίδι στην ιστορία!

 SPORT CAMP

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ιδιωτικό πολυχώρο άθλησης και αναψυχής στην Ελλάδα, που λειτουργεί εδώ και 35 χρόνια περίπου και προσφέρει πληθώρα υπηρεσιών. Μια τεράστια έκταση 75.000 τ.μ. απλώνεται μπροστά σου, δίνοντάς σου τη δυνατότητα διαμονής, εστίασης, άθλησης -γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, beach volleyball, ποδοσφαίρου, τένις, squash, χάντμπολ, κλειστό γήπεδο, γυμναστήριο, προπονητήριο, πίστα mountain bike και γήπεδο φυσικού χόρτου σε περιμένουν-, ενώ συνεδριακές αίθουσες καλύπτουν επιτυχώς και τέτοιου τύπου εκδηλώσεις. (Τηλ. 27440 23999, www.sportcamp.gr)

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Είσαι αθλητικός τύπος και τρελαίνεσαι να δοκιμάζεις διαρκώς τις αντοχές σου σε νέα πράγματα; Είσαι στο σωστό μέρος... Ανέβασε την αδρεναλίνη σου κάνοντας θαλάσσια σπορ, καταδύσεις και bungy jumping από τη γέφυρα του Ισθμού! Το Dive Center & Watersports Club Crostaceo (κιν. 6973 317458, www.crostaceo.gr) σου καλύπτει τα δύο πρώτα με επαγγελματισμό και εμπειρία -από το πρώτο κιόλας μάθημα σε καθιστούν μη-αρχάριο. Για το εν λόγω extreme sport, η εταιρεία Zulu Bungy είναι ό,τι χρειάζεσαι... (Kιν. 6932702535, www.zulubungy.com)

ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Σήμα κατατεθέν του Λουτρακίου, η πραγματικά απέραντη 8 χιλιομέτρων παραλία του! Βραβευμένη με γαλάζια σημαία και πάντα κατάμεστη από κόσμο δεν θα σε αφήσει λεπτό να βαρεθείς. Θα απολαύσεις το πρωινό σε ένα από τα δεκάδες cafes της, θα λιαστείς στην άνετη ξαπλώστρα σου, θα χαλαρώσεις κολυμπώντας στα καταγάλανα νερά της και θα δοκιμάσεις τις αντοχές σου σε θαλάσσια σπορ. Το μεσημέρι μπορείς να κάνεις ένα διάλειμμα για φρέσκο ψάρι σε ένα από τα προσεγμένα εστιατόρια, να την περπατήσεις ρεμβάζοντας, ενώ αν είσαι πιο fun τύπος θα πετύχεις αρκετά cafe-bars που διοργανώνουν πάρτι! Το μυστικό της επιτυχίας εδώ είναι ένα: μην βάλεις πρόγραμμα· άσε το κύμα να σε παρασύρει... και δεν θα βγεις χαμένος!

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ

Στην πραγματικότητα πρόκειται για έργο του δήμου, το οποίο υλοποιήθηκε πριν περίπου 2 δεκαετίες και θεωρήθηκε πρωτοποριακό για εκείνη την εποχή! Στο πέρασμα του χρόνου οι τεχνητοί Καταρράκτες έχουν διατηρήσει τον τίτλο της πιο must στάσης της πόλης, ενώ η καφετέρια που στεγάζεται ακριβώς δίπλα τους αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα ευχάριστο διάλειμμα με τη θέα στη θάλασσα και τον ήχο των νερών που κυλούν να σου... δροσίζουν τη διάθεση!

 ΦΑΡΟΣ ΜΕΛΑΓΚΑΒΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Το ομορφότερο ηλιοβασίλεμα θα το ατενίσεις από τον Φάρο! Πάρε το δρόμο προς τη Λίμνη Βουλιαγμένης, στρίψε δεξιά προς Ηραίον και αυτός θα ξεπροβάλει περήφανος μπροστά σου. Λίγο περπάτημα αξίζει τον κόπο για να τον προσεγγίσεις. Η ιστορία του γυρνά πίσω στο 1897 όταν και πρωτολειτούργησε με πηγή ενέργειας το πετρέλαιο. Στη συνέχεια παρέμεινε σβηστός κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, για να ξαναχαρίσει το φως του το 1947. Το 1982 ηλεκτροδοτήθηκε για 1η φορά και από τότε περιμένει κάθε ρομαντική ψυχή, για να της χαρίσει στιγμές ηρεμίας και... ονειροπόλησης!

ΛΙΜΝΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Το μεγαλείο της φύσης αποκαλύπτεται μπροστά σου ελάχιστα μόλις χιλιόμετρα βόρεια της πόλης. Αφού περάσεις την αυθεντική Περαχώρα, κατευθυνόμενος βορειοδυτικά, θα συναντήσεις τη Λίμνη του Ηραίου ή της Βουλιαγμένης, όπως είναι ευρύτερα γνωστή. Μην διστάσεις· κολύμπησε στα βαθυγάλανα νερά της, παραδώσου στις μοναδικές ομορφιές της και απόλαυσε φρέσκο ψάρι σε ταβερνάκια, ακριβώς εκεί όπου σκάει το κύμα...

 ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΠΟΤΑΠΙΟΥ

Μια βόλτα εξερεύνησης στο Λουτράκι θα σε οδηγήσει σε αρκετά βυζαντινά χριστιανικά  μνημεία. Ακόμη κι αν δεν είσαι τόσο του... θρησκευτικού τουρισμού, στη Μονή του Οσίου Ποτάπιου, 14 χλμ. από την πόλη με κατεύθυνση προς Περαχώρα, πρέπει να έρθεις! Χτίστηκε το 1952 από τον μητροπολίτη Κορινθίας Προκόπιο και αφιερώθηκε στον όσιο που αφιέρωσε τη ζωή του ολοκληρωτικά στο Θεό, πραγματοποιώντας πληθώρα θαυμάτων. Θα ανεβείς τα 144 σκαλοπάτια, η αδερφή Σοφρωνία θα σε καλωσορίσει στην είσοδο, θα προσκυνήσεις το σκήνωμα του οσίου, θα θαυμάσεις τις σπάνιες τοιχογραφίες της νέας εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου και θα γαληνέψεις συζητώντας με κάποιες από τις 40 μοναχές. Ώρες λειτουργίας: 07:00-18:00 (Τηλ. 27440 22496)

 ΗΡΑΙΟΝ

Την ημέρα που θα αφιερώσεις στο ηλιοβασίλεμα από τον Φάρο θα τη συνδυάσεις με μια επίσκεψη στα ερείπια του ιερού της Ήρας. Το Ηραίο της Περαχώρας αποτελείται από 2 τμήματα, ενώ μετά από διάφορες απόψεις οι ερευνητές έχουν καταλήξει στο ότι μόνο ένα ιερό υπήρχε, αυτό της Ήρας Ακραίας-Λιμενίας. Κάνε μια βόλτα στο χρόνο μέσα από σπουδαία απομεινάρια, άναψε ένα κεράκι στον άγιο Νικόλαο και, αν θες να ζήσεις στο έπακρο μια αξέχαστη εμπειρία, κολύμπησε στο κολπάκι που ανοίγεται μπροστά σου και που φημίζεται για τα βαθυγάλανα σκούρα νερά του...

 ΛΟΥΤΡΑ

Το ότι το Λουτράκι είναι η αρχαιότερη ελληνική λουτρόπολη και φημίζεται για τα ιαματικά νερά της, πιθανότατα το ξέρεις. Αυτό ωστόσο που δεν γνωρίζεις είναι πως εδώ και περίπου έναν χρόνο λειτουργούν τα νέα λουτρά, το επονομαζόμενο δηλαδή Υδροθεραπευτήριο Λουτρακίου. Βασίζεται σε μια υπερσύγχρονη μελέτη -που περιλαμβάνει και την ανακαίνιση του παλιού κτηρίου- με υπηρεσίες spa, λασποθεραπείας, 3 εσωτερικές πισίνες και 1 εξωτερική, μπανιέρες υδροθεραπείας, jet shower, ινστιτούτο αισθητικής, cafe-bar, ενώ στα άμεσα σχέδια είναι και η δημιουργία εστιατορίου. Αξίζει πραγματικά τον κόπο! Μια επίσκεψη αρκεί, για να σε κάνει να επιστρέφεις ξανά και ξανά. Ώρες λειτουργίας: Από 09:00 έως αργά το βράδυ. Τιμή πισίνας/μπανιέρας: ?8 (Γ. Λέκκα 24, τηλ. 27440 22215, 67822) Εναλλακτικά μπορείς να επισκεφθείς την Πηγή του Ε.Ο.Τ. για ποσιθεραπεία, δίπλα ακριβώς στους Καταρράκτες. Λειτουργεί Ιούνιο-Οκτώβριο. 

Πηγή: travelstyle.gr

ΔΙΑΜΟΝΗ: 

Poseidon Resort 5* από 73€ με ημιδιατροφή

Παρατείνεται τις καλοκαιρινές σας διακοπές! Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε travelplan.gr ή να επικοινωνήσετε με ένα από τα καταστήματα του δικτύου Travel Plan.



Pin It button on image hover