Travel Plan

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Τα 9 καλύτερα μέρη του κόσμου για picnic


Huayna Picchu, Περού  
Βρίσκεται σε υψόμετρο 9,000 ποδών και έχει θέα  στα ερείπια της θρυλικής πόλης των Ίνκας,  Machu Picchu, σε ένα σκηνικό που κόβει την ανάσα πάνω από την κοιλάδα του ποταμού Urubamba. Και για το pic nic σας μπορείτε να «εφοδιαστείτε» με αρκετά butifarras, ένα sandwich που περιλαμβάνει περουβιανό ζαμπόν, κρεμμύδια, καυτερές πιπεριές και λάιμ.  

Milford Sound, Νέα Ζηλανδία
Εντυπωσιακά τροπικά δάση, ορμητικά ποτάμια που ...

καταλήγουν σε επιβλητικούς καταρράκτες και γκρεμοί που δημιουργούν μονοπάτια για τολμηρούς δημιουργούν ένα από τα πιο φημισμένα αξιοθέατα της Νέας Ζηλανδίας, το fjord του Milford Sound. Εδώ μπορεί κανείς να φθάσεις με λεωφορεία που αναχωρούν ιδιαίτερα συχνά από το     Queenstown με μια διαδρομή μέσα από αλπικά τοπία και λίμνες. Απολαύστε το γεύμα σας σε μια κρουαζιέρα στην λίμνη με τις τοπικές γεύσεις να ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις αλλά πάντα με την συνοδεία ενός μπουκαλιού Marlborough Sauvignon. 

Villa Borghese, Ρώμη 
Pizza, ελιές, μαριναρισμένες αγκινάρες και φυσικά ένα μπουκάλι καλού κρασιού θα αποτελέσουν την ιδανική συντροφιά στην Villa Borghese, ένα από τα ωραιότερα σημεία της αιώνιας πόλης. Το πάρκο που βρίσκεται κοντά στην Piazza del Popolo και τα Spanish Steps και αποτελεί το ιδανικό σημείο για picnic σε ένα ρομαντικό διάλειμμα από τις περιηγήσεις στην αρχαιότητα και την αναγέννηση. Γλυπτά του Bernini και πίνακες των Titian, Raphael και Caravaggio συμπληρώνουν ιδανικά την ημέρα σας.

Singapore Botanic Gardens, Σιγκαπούρη 
Μπορείτε να φανταστείτε ένα τροπικό δάσος ανάμεσα στους ουρανοξύστες της πιο πολυσύχναστης πόλης του κόσμου; Και όμως όταν μιλάμε για την Σιγκαπούρη και τους Βοτανικούς Κήπους της η εικόνα γίνεται πραγματικότητα. Εδώ θα βρείτε περισσότερα από 2,000 είδη φυτών, 3 λίμνες, ένα βοτανολογικό κέντρο που θα σας κάνουν να ξεχάσετε το που βρίσκεστε! 

Jardin des Tuileries, Παρίσι 
Εντυπωσιακά σιντριβάνια, γλυπτά και δύο μουσεία αποτελούν το ιδανικό σκηνικό για picnic και χαλάρωση στην Πόλη του Φωτός και σε απόσταση αναπνοής από το Μουσείο του Λούβρου. Πριν φθάσετε εκεί φροντίστε να προμηθευτείτε ένα θρυλικό Mont Blanc cake από την patisserie Angelina και απολαύστε το ανάμεσα το κάτω από τα δέντρα του Jardin des Tuileries με θέα τον Σηκουάνα. Ο Πύργος του Άιφελ μπορεί να περιμένει! 

Haleakala National Park, Χαβάη
Πόσα picnics μπορείτε να χωρέσετε στο πρόγραμμα μιας ημέρας; Όταν βρίσκεστε στην Χαβάη σίγουρα αρκετά! Εξοπλιστείτε κατάλληλα και ξεκινήστε από την αρχή της ημέρας με την ανάβαση στην κορυφή του ηφαιστείου Haleakala στα 10 χιλιάδες πόδια υψόμετρο από όπου η θέα κόβει την ανάσα. Η κατάβαση από την κορυφή χρειάζεται περίπου 30 χιλιόμετρα περπάτημα με την θερμοκρασία να διαφέρει από πολύ κρύο έως απίστευτη ζέστη ανάλογα με το σημείο στο οποίο βρισκόσαστε, ενώ φροντίστε να έχετε εξασφαλίσει και το γεύμα σας. Λίγο πριν το τέλος της διαδρομής και καθώς ο ήλιος θα δύει στα νερά του Ειρηνικού επιλέξτε το ιδανικό μέρος για να απολαύσετε το δείπνο σας ως τέλος μιας άκρως συναρπαστικής ημέρας. 

Aran Islands, Ιρλανδία
Τα τρία γραφικά νησάκια βρίσκονται στον Κόλπο Galway και αποτελούν μιας από τις καλύτερες ημερήσιες διαδρομές κατά την διάρκεια της παραμονής σας στην Ιρλανδία. Ετοιμάστε γευστικές δημιουργίες με καπνιστό Σολωμό και μαύρο ψωμί, πάρτε ένα μπουκάλι whiskey και επιβιβαστείτε στο παραδοσιακό καραβάκι που θα σας μεταφέρει στα νησάκια Aran. Εδώ το τοπίο προσφέρει αρκετό πράσινο σε συνδυασμό με απόκρημνα βράχια ενώ στην περιοχή βρίσκονται ίσως τα παλαιότερα αρχαιολογικά ευρήματα σε ολόκληρη την Ιρλανδία.   

National Sculpture Garden, Ουάσινγκτον

Εδώ η Jazz μουσική μοιάζει να δίνει τους δικούς ρυθμούς. Ως κομμάτι του National Gallery of Arts μοιάζει σαν όαση μέσα στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ. Στους χώρους του πάρκου θα βρείτε έργα καλλιτεχνών όπως ο Louise Bourgeois, Alexander Calder και Roy Lichtenstein. Στο επίκεντρο της ζωής στο πάρκο βρίσκεται το μεγάλο σιντριβάνι που χαρίζει στιγμές δροσιάς τις θερμές ημέρες του χρόνου ενώ μια μεγάλη ποικιλία λουλουδιών δημιουργεί το ιδανικό σκηνικό για το picnic σας. 

Kirstenbosch Botanical Garden, Κέιπ Τάουν
Αν ταξιδέψετε στο Cape Town φροντίστε να βρείτε χρόνο για μια σύντομη εξόρμηση στο Table Mountain, το βουνό σήμα κατατεθέν της μεγαλούπολης της Νότιας Αφρικής. Φροντίστε να δημιουργήσετε γαστρονομικές δημιουργίες με τα τοπικά υλικά και προμηθευτείτε ένα μπουκάλι κρασιού Stellenbosch και αναζητήστε το ιδανικό μέρος για το picnic σας στις πλαγιές ή στην κορυφή του βουνού με την θέα του ωκεανού να σας συντροφεύει με περισσότερα από 7,000 είδη φυτών.



O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!


Huayna Picchu, Περού 








Milford Sound, Νέα Ζηλανδία



  
Jardin des Tuileries, Παρίσι

  





 Haleakala National Park, Χαβάη







 
Aran Islands, Ιρλανδία


National Sculpture Garden
  



  Kirstenbosch Botanical Garden



 

 Villa Borghese, Ρώμη
 
   Singapore Botanic Gardens

Pin It button on image hover