Travel Plan

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Γνωρίζοντας τον Γκαουντί σε μία ημέρα!

Δεν χρειάζεται να είσαι μέλος ενός γκρουπ για να γνωρίσεις την εκπληκτική δουλειά και την εκκεντρικότητα του Γκαουντί που έχει χαρακτηρίσει την Βαρκελώνη, αλλά και τον πνεύμα των Καταλανών, θα προσθέταμε εμείς. Με μια σωστή οργάνωση και έναν καλό χάρτη μπορείς να το κάνεις μόνο σου με ταξί ή μετρό. 

Καθώς τα ταξί είναι ιδιαίτερα ακριβά εμείς θα προτείναμε το μετρό. Έχει σχεδόν παντού σταθμούς ενώ ακόμα και αν δεν γνωρίζετε ισπανικά εύκολο τα μηχανήματα εισιτηρίων έχουν επιλογή και για αγγλική γλώσσα οπότε δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου!
CASA BATLLO, Passeig de Gracia




Αυτή είναι και η πιο μικρή δημιουργία από την διάσημη δουλειά του Γκαουντί, ενώ θα το ξεχωρίσετε από μακριά (όπως και όλες άλλωστε τις δημιουργίες του Γκαουντί) αφού είναι το κτίριο με το δράκο στην σκεπή! Συνήθως έχει πολλή μεγάλη ουρά για να αγοράσεις εισιτήριο και μέσα τα δωμάτια έχουν συχνά πάρα πολύ κόσμο. Φροντίστε για την αγορά του εισιτηρίου σας έγκαιρα και ελπίζουμε να πετύχετε μια πιο ήσυχη ώρα. Το ταξί από το λιμάνι είναι περίπου 15 ευρώ, ενώ με μετρό κατεβαίνετε στη στάση Passeig de Gracia.

CASA MILA (La Pedrera) at Passeig de Gracia, 92




Η φημισμένη πολυκατοικία του Γκαουντι! Μπορείτε να αγοράσετε από πριν εισιτήρια ή να περιμένετε στην ουρά και συνήθως δεν θα καθυστερήσετε πολύ. Για την κύρια έκθεση και για πρόσβαση στην διάσημη σκεπή με τις καμινάδες «τους πολεμιστές του δάσους», θα μπείτε στην είσοδο Carrer de Provenca. Ωστόσο μπορείτε να έχετε και μια μικρή και δωρεάν άποψη του έργου μπαίνοντας από την είσοδο Passeig de Gracia. Υπάρχουν πολλά μικρά καφέ και εστιατόρια στην γύρω περιοχή σε περίπτωση που θέλετε να φάτε ένα γρήγορο σνακ. Μερικά τάπας μπαρ εκεί κοντά είναι τα Ciutat Comtal, Cerveceria Catalana και Tapac24. 

LA SAGRADA FAMILIA

Ίσως το πιο φημισμένο και επιβλητικό έργο του Γκαουντί ενώ είναι εντυπωσιακό πως ακόμα και μετά από τόσα χρόνια παραμένει ακόμα ημιτελές. Ενώ βρίσκεστε στην La Pedrera μπορείτε να πάρετε ταξί για την Sagrada Familia με κόστος περίπου 7 ευρώ (2 χλμ) ή με το μετρό στον ομώνυμο σταθμό. Η ουρά για εισιτήριο είναι συνήθως τεράστια οπότε καλό θα ήταν να έχετε φροντίσει από πριν για την προμήθεια του. Για αυτό συνήθως φροντίζουν τα ATMs μεγάλων τραπεζών που δίνουν την δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίων για τους δημοφιλέστερους επισκεπτόμενους χώρους. Υπάρχει συνδυαστικό εισιτήριο το οποίο περιλαμβάνει είτε ξενάγηση με οδηγό ή ξενάγηση με ακουστικά συν εισιτήρια εισόδου στη Sagrada Familia.

PARC GUELL





Η διαδρομή από την Sagrada Familia μέχρι το Parc Guell θα σας στοιχίσουν 8 ευρώ. Φυσικά και πάλι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μετρό αναζητώντας της στάσεις Lesseps ή Vallcarca και από εκεί με τα πόδια μέχρι το Πάρκο. Αν και ανηφόρα σε αρκετά σημεία λειτουργούν κυλιόμενες σκάλες για μεγαλύτερη ευκολία. Αυτό το φανταστικό πάρκο, μια από τις κορυφαίες και ιδιαίτερες εμπνεύσεις του Γκαουντί συγκεντρώνει συνήθως πολύ κόσμο αλλά ευτυχώς υπάρχει χώρος για όλους. Μπαίνοντας από την πάνω είσοδο του πάρκου θα απολαύσετε την θέα στην Βαρκελώνη και θα κατηφορίσετε μέσα σε ένα καταπράσινο τροπικό τοπίο στην κεντρική πλατεία ή μείνετε στα πιο ψηλά μονοπάτια τα οποία οδηγούν στο πάνω τμήμα του πάρκου. Απολαύστε τα διάφορα events που συμβαίνουν στην κεντρική πλατεία, αγοράστε τα κλασσικά αναμνηστικά και έπειτα στην στάση Lesseps από όπου μπορείτε να πάρετε το μετρό για τον επόμενο προορισμό σας. Προτείνουμε φυσικά ξεκούραση μετά από αυτήν την γεμάτη βόλτα και βραδινή βόλτα στην μαρίνα. 


O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!
Pin It button on image hover