Travel Plan

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Λατρεμένα Χανιά!










Ποιος δεν έχει ακούσει για τα Χανιά; Ας πάρουμε τα πράγματα όμως με τη σειρά.  Τα Χανιά είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού που αποτελεί και το δυτικότερο τμήμα του νησιού της Κρήτης (συγκεκριμένα βρίσκονται στο βόρειο-ανατολικό τμήμα του νομού).

Η πόλη των Χανίων είναι χτισμένη στα ερείπια της αρχαίας Κυδωνίας, η οποία είδε κι έζησε πολλούς επιδρομείς και πολιτισμούς των ...οποίων τα αποτυπώματα φαίνονται στις προσόψεις των εκλεκτών μνημείων της.

Η πανέμορφη αυτή πόλη έχει καταφέρει να κρατήσει τα τοπικά αυθεντικά χρώματα της και το γραφικό της χαρακτήρα, παρά το μεγάλο όγκο τουρισμού, που υποδέχεται κάθε χρόνο.  Θωρείται από πολλούς μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ελλάδας και από τις πιο γραφικές της Κρήτης.

Τα Χανιά χαρακτηρίζονται από έντονη πνευματική ζωή.  Πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου (εκθέσεις, φεστιβάλ, θεατρικές και μουσικές παρστάσεις, εικαστικά κ.α).  Σας προτρέπουμε να μπείτε στον παραμικρό χώρο που θα βρεθεί μπροστά σας, σε μια περιπλάνησή σας στην πόλη και θα φιλοξενεί κάποιο πολιτιστικό δρώμενο!

Τα μουσεία της πόλης φιλοξενούν ένα πλούσιο αρχαιολογικό υλικό και εκθέματά που σκιαγραφούν μία διαχρονική εικόνα της πολιτισμικής ιστορίας του Νομού Χανίων.  Πρόταση μας να επισκεφθείτε το «Ναυτικό Μουσείο Κρήτης» στην Ακτή Κουντουριώτη.  Ένα μουσείο φτιαγμένο με ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα, το οποίο, πιστέψτε μας, απέχει μακράν από καθετί βαρετό μπορεί να σας φέρνει στο μυαλό η λέξη μουσείο!

Τα Χανιά είναι ένας ευλογημένος τόπος, προικισμένος από τη φύση.  Οι παραλίες του νομού τον καθιστούν σχεδόν εξωτικό προορισμό, θα λέγαμε!  Είναι τέτοιας φυσικής ομορφιάς που ανήκουν στις περιπτώσεις αυτές όπου τα λόγια δύσκολα μπορούν να αποδώσουν την πραγματικότητα.  Τι να πρωτοπεί κανείς άλλωστε για το Μπάλο και το Ελαφονήσι;  Για την άμμο, τα νερά;

Οι κάτοικοι των Χανίων σας καλούν να νοιώσετε την κρητική φιλοξενία.  Μια φιλοξενία που ενδεχομένως όμοια της δεν έχετε γευτεί!  «Γνωρίστε την υπερβολή τους και την ηθική τους.  Δεχτείτε τη ζεστή κρητική φιλοξενία, είτε αυτή είναι µια ρακή «στο πόδι», είτε ένα κρασί µε «ένα ψιχάλι αίγα», είτε ένα πλουσιοπάροχο γεύμα σε ένα φτωχικό και ταπεινό σπιτικό. Ο Χανιώτης θα σας περιβάλλει µε την αγάπη του, θα µοιραστεί µαζί σας ό,τι έχει και θα σας κάνει να αισθανθείτε πως βρίσκεστε στο σπίτι σας.»  Μπορεί και να βρίσκεστε!

Πηγή και περισσότερες πληροφορίες: επίσημη ιστοσελίδα Δήμου Χανίων





























 


Pin It button on image hover