Travel Plan

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Ονειρικές παραλίες σε εξωτικούς κόλπους!

Φυσικό παράθυρο στο Μαγευτικό κόλπο του Ha Long Bay στο Βιετνάμ

Σε εξωτικούς κόλπους, ήρεμα καταγάλανα νερά, λευκή άμμος  και ένας βυθός, που εντυπωσιάζει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, είναι τα  «συστατικά» των ονειρεμένων παραλιών που σας παρουσιάζουμε εδώ, από τη μια άκρη της γης έως την άλλη. 

Ακτές εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς, που αποτελούν τα δυνατά «τουριστικά» χαρτιά των χωρών στις οποίες ανήκουν και μαγεύουν κάθε επισκέπτη!  Αρκεί μια φωτογραφία. 


  • Hanauma Bay, Χαβάη, ΗΠΑ
Όταν η θάλασσα εισχωρεί μέσα σε έναν ηφαιστειακό κώνο, τότε τα λόγια είναι περιττά!  Η απόκοσμη αυτή παραλία, κατά μήκος της νοτιοανατολικής ακτής του νησιού Οάχου (ανατολικά της Χονολουλού) της Χαβάης, αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, καθώς δέχεται το χρόνο πάνω από τρία εκατομμύρια επισκέπτες! 
Το τοπίο συμπληρώνουν κοραλλιογενείς ύφαλοι που εξέχουν από τη θάλασσα, αλλά και ψηλοί φοίνικες που φτάνουν μέχρι την ακτή.

  • Maya Bay, Ταϊλάνδη
Μια εντυπωσιακή παραλία με εξαιρετικά καθαρά νερά, , αποτελεί μία από τις πολλές τουριστικές «ατραξιόν» της περιοχής, ιδιαίτερα από τη στιγμή, που πρωταγωνίστησε στην ταινία “The Beach” με τον Leonardo Di Caprio.  
Στη Maya Bay θα βρείτε παραλίες με λευκή άμμο, κοραλλιογενείς ύφαλους και πελώριους βράχους.  Κάποιες από αυτές «εξαφανίζονται» λόγω της παλίρροιας και των κυμάτων μεταξύ Νοέμβρη και Απρίλη, που καθιστούν και την πρόσβαση στον κόλπο επικίνδυνη.  Από τώρα ξεκινά η καλύτερη περίοδος για να την επισκεφτεί κανείς!  Αν ανήκετε στους λάτρεις της περιπέτειας ή σε όσους αγαπούν την υποβρύχια εξερεύνηση, η Maya Bay εκπληρώνει κάθε φαντασία.

  • Ha Long Bay, Βιετνάμ
Στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, βρίσκεται στην επαρχία Quang Ninh του Βιετνάμ.  Πρόκειται για ένα μοναδικής φυσικής ομορφιάς τοπίο.  Ο κόλπος διαθέτει χιλιάδες βραχώδη νησιά σε διάφορα μεγέθη και σχήματα (πάνω από 3.000!) και είναι γνωστός για τις γεωλογικές και γεωμορφολογικές εναλλαγές του.  Σε πολλά από τα νησιά σχηματίζονται τεράστιες σπηλιές.
H παραλία Ha Long Bay αποτελεί ένα από τα κρυφά-διαμάντια της περιοχής, με την πυκνή βλάστηση να φτάνει μέχρι τη θάλασσα και τη «χρυσή» άμμο να εκτείνεται σε αρκετά χιλιόμετρα.
  • Hanalei Bay, Χαβάη, ΗΠΑ
Μία από τις πλέον εντυπωσιακές παραλίες στη βόρεια ακτή του νησιού Kauai στη Χαβάη, περιβάλλεται από βουνά και έχει έκταση περίπου τριών χιλιομέτρων. Δεσπόζει στο κέντρο ενός σχεδόν τέλειου ημικυκλίου του ομώνυμου κόλπου και διακρίνεται για τη λευκή άμμο και τα πρασινογάλαζα νερά.
Σε ορισμένα σημεία της παραλίας μάλιστα, καταρράκτες καταλήγουν στη θάλασσα, συνθέτοντας μια μοναδική εικόνα και καθιστώντας τη Hanalei Bay μία από τις πλέον πολύ-φωτογραφημένες ακτές της Χαβάης και του κόσμου.



O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!


 
 Αεροφωτογραφία του Hanauma Bay
Η μοναδική παραλία του Hanauma Bay με τους φοίνικες




 Πανοραμική άποψη του Maya Bay

 
 Ενώ αποβιβάζεστε στην κινηματογραφική "Παραλία"!

 
 Ο μοναδικός κόλπος Ha Long Bay



 Άποψη της παραλίας στο Ha Long Bay

 
 Στο τέλειο ημικύκλιο του Hanalei Bay...


Άποψη της παραλίας του Hanalei Bay

 
Όχι τυχαία, μια από τις πιο πολύ-φωτογραφημένες ακτές!
Pin It button on image hover