Travel Plan

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Le Pavillon des Lettres: ένα ξενοδοχείο για βιβλιόφιλους!

Η θέα από τα δωμάτια του ξενοδοχείου
Σε μια από τις πιο avant-garde συνοικίες του Παρισιού, στο φημισμένο Marais, ένα ιδιαίτερο ξενοδοχείο που θα κερδίσει σίγουρα τους  απανταχού βιβλιόφιλους ταξιδιώτες.  

Στο “Le Pavillon des Lettres”, οι βιβλιόφιλοι, θα νιώσουν σα στο σπίτι τους!  Κάθε ένα από τα 26 δωμάτια του ξενοδοχείου αντιστοιχεί σε ένα γράμμα της αλφαβήτου και είναι αφιερωμένο σε έναν διάσημο συγγραφέα.  Φέρει το όνομά του και είναι διακοσμημένο με ανάλογο στυλ.  

Πραγματικά διαχρονικό, το “Pavillon des Lettres” συνδυάζει την ...
τέχνη της γραφής και την αισθητική της διακόσμησης, αποτίοντας φόρο τιμής τόσο σε διάσημους συγγραφείς, όσο και σε κρυμμένα ταλέντα της γαλλικής και της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Πίσω από κάθε πόρτα κρύβεται το πνεύμα ενός ποιητή, ενός συγγραφέα, ενός παθιασμένου βιρτουόζου ή μιας ιδιοφυΐας!  Την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα των δωματίων δίνουν κυρίως τα επιλεγμένα αποσπάσματα που «στολίζουν» τους τοίχους, αποκαλύπτοντας την ομορφιά και την ποίηση των διαφόρων συγγραφέων μέσα από μια συνάντηση με έναν ασυνήθιστο διακοσμητή, το Didier Benderli.

Το έργο του αποτελεί μια συμμαχία των τεχνών, που συνδυάζει τη λογοτεχνία, τη ζωγραφική και τη γλυπτική για να δημιουργήσει ένα λεπτό μεταξύ τους διάλογο.  Αλληλεπίδραση χρωμάτων και υλικών, σε ένα concept που αντιπαραβάλει την επιλογή των πρώτων υλών με τα μεταξένια και αισθησιακά υλικά που το ολοκληρώνουν,  προκειμένου να δημιουργηθεί η σωματική αυτή αίσθηση που θα συμπληρώσει την πνευματική χαρά της ανάγνωσης.

Και επειδή ο ύπνος ως γνωστόν τρέφεται με όμορφες εικόνες, τα αποσπάσματα αυτά  έχουν ως κύριες πηγές το φαντασιακό της νύχτας, τα όνειρα και την ποίηση.

Και αν αυτό δε σας έπεισε, οι συγγραφείς που βρίσκουν στέγη στο “Le Pavillon des Lettres” σίγουρα θα το κάνουν!  Andersen, Baudelaire, Calderon, Diderot, Eschyle, Flaubert, Goethe, Hugo, Ibsen, James, Kafka, La Fontaine, Musset, Nerval, Ovid, Proust, Queiroz, Rousseau, Shakespeare, Tolstoy, Urfe, Voltaire, Woolf, Xenophon, Yeats και Zola.
Στο δωμάτιό σας θα σας περιμένει ένα iPad με βιβλία και κείμενα του συγγραφέα, που θα σας φιλοξενήσει!


Pin It button on image hover