Travel Plan

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Το Βερολίνο του David Bowie






Επιστρέφουμε στη γερμανική πρωτεύουσα ακούγοντας το νέο τραγούδι του Λευκού Δούκα, που είναι εμπνευσμένο από την εποχή που έζησε στη πόλη τη δεκαετία του ‘70. Αναζητούμε τα σημάδια εκείνης της εποχής, όπου ο David και η παρέα του ηχογραφούσαν πίσω από το Τείχος, ξενυχτούσαν σε υπόγεια και έτρωγαν όστρακα. Λίγο αργότερα με soundtrack τα τραγούδια τους, η πόλη θα αρχίσει να αλλάζει δραματικά, ποτέ όμως δεν σταμάτησε να σιγοτραγουδά το Heroes.






Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις με την οποία μας υποδέχτηκε το 2013 ήταν η κυκλοφορία ενός νέου δίσκου από τον David Bowie. Σύμφωνα με τον Λευκό Δούκα, ο δίσκος αυτός θα μιλάει για τα χρόνια που αυτός έζησε στο Βερολίνο. Ο Bowie έφτασε στην πόλη στο τέλος του '76 εν μέρει για να αντιμετωπίσει τον εθισμό του στα ναρκωτικά. Μέχρι το '79 κυκλοφορεί τρεις δίσκους, τους γνωστούς ως Τρίπτυχο του Βερολίνου Low, Heroes και Lodger. Ο Iggy Pop, με ανάλογες εξαρτήσεις και δαίμονες φτάνει και αυτός στην πόλη και μοιράζεται το διαμέρισμα με τον Μπάουι, ενώ συνεργάζονται για τα δύο σόλο άλμπουμ του Pop The idiot και Lust for Life. 




Where Are We Now?
Το πρώτο single από το νέο δίσκο του Bowie λέγεται Where Are We Now? και είναι γεμάτο από αναφορές από τη ζωή του στο Βερολίνο, εκείνη την εποχή. Οι στίχοι στάζουν μελαγχολία για τη πόλη πριν την πτώση του Τείχους.  Κάπως έτσι θέλησε να αποτίσει ένα μικρό φόρο τιμής στις γειτονιές που μαζί τους άλλαξε κι ο ίδιος. Άλλωστε όπως έχει δηλώσει, το Βερολίνο του μοιάζει. Λίγες πόλεις έχουν υποστεί τόσο καθοριστικές αλλαγές. Όπως άλλωστε κι εγώ, έχει πει χαρακτηριστικά.




Με αφορμή αυτό λοιπόν επιστρέψαμε  στο Βερολίνο για να δούμε τι έχει αλλάξει από εκείνη την εποχή που ο Bowie και η παρέα του ξενυχτούσαν στα κλαμπ Dschungel και SO36 και ηχογραφούσαν σα τρελοί στα θρυλικά Hansa Studio.

Πατήστε εδώ για να δείτε τις καλύτερες επιλογές για διαμονή στο Βερολίνο  στη γειτονιά του David Bowie.


Πηγή: www.arttravel.gr








Pin It button on image hover