Travel Plan

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Τα πρώτα φεστιβάλ του καλοκαιριού


5 αφορμές για ταξίδι 

Κι αν τα καθιερωμένα φεστιβαλικά ραντεβού του Ιουλίου και του Αυγούστου αργούν ακόμα λίγο, 5 διοργανώσεις προσφέρουν την κατάλληλη αφορμή για να προϋπαντήσετε το καλοκαίρι μουσικά, γευστικά και… αθλητικά!

Mount Athos Area Gourmet 2013 


Την ευκαιρία για ένα συναρπαστικό σαφάρι στις γευστικές παραδόσεις και στις σχετικά ανεξερεύνητες ομορφιές της περιοχής του Άθω στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής προσφέρει από τις 15 Μαΐου μέχρι τις 15 Ιουνίου το Mount Athos Area Gourmet, με την επιμέλεια της γνωστής chef Ντίνας Νικολάου. Για έναν ολόκληρο μήνα ξενοδοχεία και εστιατόρια της περιοχής θα ...
φιλοξενούν γαστρονομικά και οινικά events, καθώς και μαθήματα μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής αναδεικνύοντας τα εξαιρετικά ντόπια προϊόντα και εστιάζοντας στην αρχαιοελληνική, τη μοναστηριακή, την προσφυγική και την μεσογειακή κουζίνα. Αυτή η γιορτή γαστρονομίας δεν μένει όμως μόνο σε κλειστούς χώρους, αλλά μυεί τους επισκέπτες στην ευρύτερη περιοχή μέσα από βιωματικές εμπειρίες, όπως ο «Αριστοτελικός Περίπατος» από το Άλσος του Αριστοτέλη μέχρι τα Αρχαία Στάγειρα και τα «Eat & Walk» στην Αρναία και την Ουρανούπολη, που συνδυάζουν τους περιπάτους με τις γευστικές απολαύσεις. Το πρόγραμμα έχει μέχρι και μαθήματα ψαρέματος στα ψαροκάικα των κατοίκων της Αμμουλιανής, με την ψαριά να ψήνεται επί τόπου στο λιμάνι συνοδεία κρασιού και τσίπουρου.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.mountathosarea.org. Όλα τα must-see στην Ουρανούπολη και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και γεύσηςεδώ

 Tinos World Music Festival


Χτίζοντας επάνω στην πολύ καλή παράδοση που έχει δημιουργήσει με το «Tinos Jazz Festival», το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού φιλοξενεί στο πανέμορφο νεοκλασικό του κτίριο το 1ο «Tinos World Music Festival» στις 24 και 25 Μαΐου. Ένα διήμερο λοιπόν, στη διάρκεια του οποίου 12 μουσικοί θα καταφτάσουν στο κυκλαδίτικο νησί φέρνοντας μαζί τους μουσικές της Ανατολικής Μεσογείου. Η λαουτίστα και τραγουδίστρια Μάρθα Μαυροειδή θα εμπλουτίσει παραδοσιακούς ήχους των Βαλκανίων με σύγχρονη αρμονία και αυτοσχεδιασμό, συμπράττοντας με τον Κώστα Αναστασιάδη στα τύμπανα, τον Γιώργο Βεντουρή (φωτό ) στο κοντραμπάσο και τον Βαγγέλη Καρίπη στα κρουστά. Οι δύο τελευταίοι θα συντροφεύσουν και τον Νορβηγό ακορντεονίστα Stian Carstensen σε μια συναυλία με το ιδιαίτερο μουσικό του χαρμάνι από ήχους βαλκανικούς, jazz και bluegrass. Ο σημαντικός Τούρκος μουσικός Erkan Oğur θα εμφανιστεί μαζί με τον δεξιοτέχνη της πολίτικης λύρας Derya Turkan και τον κοντραμπασίστα Παύλο Σπυρόπουλο, ενώ ο συνθέτης και κοντραμπασίστας Κώστας Θεοδώρου θα έχει μαζί του τον Τάκη Φαραζή στο πιάνο, τον Κυριάκο Ταπάκη στο ούτι, τον Παντελή Στόικο στην τρομπέτα και τον Κώστα Αναστασιάδη στα τύμπανα σε μία εμφάνιση σε jazz ρυθμούς. 
 
Είσοδος ελεύθερη, ώρα έναρξης 21.30, www.itip.gr

Όλα τα must-see στην Τήνο και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και γεύσης εδώ.

Αγρομουσικό Φεστιβάλ 2013
  

Το… λίγο πολύ τρελούτσικο κατασκηνωτικό «Αγρομουσικό Φεστιβάλ» διοργανώνεται φέτος για δεύτερη χρονιά το σαββατοκύριακο 24-26/5 σε μία καταρχήν ιδανική τοποθεσία: το επισκέψιμο βιολογικό αγρόκτημα και ξενώνα «Ευμέλεια» που απλώνεται σε έναν πανέμορφο ελαιώνα 70 στρεμμάτων στις Γούβες Λακωνίας. Εκεί θα στήσετε τις σκηνές σας το απόγευμα της Παρασκευής και λίγο αργότερα θα ξεκινήσουν τα… όργανα. Dj sets από Blue Lagoon, Palov, Nausicaä, Miss Catalina, Mr Tsoo και Cest Pagrav, live acts από Joalz, Σtella, Dimitris Tasainas & The Soul Vibrators, One Hour Before The Trip και Al&Natachef, προβολές βραβευμένων ταινιών του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, πλήρες μπαρ με ποτά και ελαφριά σνακ όλη την ημέρα, διάφορες κατασκευές από φυσικά και ανακυκλωμένα υλικά, κουζίνα με τους Tip The Chef, αλλά και μία έκπληξη για όσους βρεθούν εκεί! Το κόστος συμμετοχής ανά άτομο είναι €80 και περιλαμβάνει μεταφορά με μισθωμένο λεωφορείο (σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε μετάβαση με δικό σας μέσο ), μπουφέ καλωσορίσματος και δύο πλούσια πρωινά, ενώ αν η κατασκήνωση δεν είναι το φόρτε σας οι άνθρωποι του φεστιβάλ θα σας στείλουν λίστα με κοντινά ξενοδοχεία. 
Περισσότερες πληροφορίες στο www.agromusicfestival.gr
 
Φεστιβάλ Ορειβατικού και Θαλάσσιου Αθλητισμού Τσαγκαράδας


Τουρισμό και άθληση με φόντο τη μαγευτική φύση του Πηλίου μας καλεί να συνδυάσουμε το Φεστιβάλ Ορειβατικού και Θαλάσσιου Αθλητισμού Τσαγκαράδας, μια σημαντική πρωτοβουλία του τοπικού Τουριστικού & Αναπτυξιακού Συλλόγου που υλοποιείται φέτος για πρώτη φορά (5-9/6 ). Κατάβαση φαραγγιών, αναρρίχηση φυσικού πεδίου, ποδηλασία βουνού, θαλάσσιο κανό, υποβρύχιες καταδύσεις, ιππασία, τοξοβολία και πεζοπορία είναι μερικές μόνο από τις συνολικά 11 δραστηριότητες στις οποίες μπορούν να συμμετέχουν όλοι, από επαγγελματίες αθλητές μέχρι ερασιτέχνες όλων των ηλικιών. Το σχεδιασμό και τη διεξαγωγή των αθλημάτων έχουν αναλάβει γνωστοί εκπαιδευτές, όπως οι Νίκος Μαγγίτσης, Αναστάσιος Αποκρεμιώτης, Θάνος Νικάκης και Κίμων Παπαδημητρίου, οι οποίοι θα δώσουν το παρών και στο εναρκτήριο street party της Τετάρτης για μια πρώτη γνωριμία με τους συμμετέχοντες.  Όλες οι επιχειρήσεις-μέλη (ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ κ.λπ. ) του Τουριστικού & Αναπτυξιακού Συλλόγου Τσαγκαράδας συμμετέχουν στο φεστιβάλ με ειδικές τιμές, ενώ προσφορές ισχύουν και στις τιμές συμμετοχής στις διάφορες δραστηριότητες. 
 
Περισσότερες πληροφορίες στο www.tsagarada-pelion.com και στη σελίδα του φεστιβάλ στο facebook (Φεστιβάλ Τσαγκαράδας ). 
 
Όλα τα must-see στην Τσαγκαράδα και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και γεύσης 
εδώ

 The Montofoli Festival

 


 
Με φόρα από την περσινή, παρθενική και επιτυχημένη διοργάνωση, το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής του κτήματος Μοντοφώλι στην Κάρυστο προσκαλεί 15 μουσικούς από όλο τον κόσμο στη σκηνή που θα στηθεί στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Μάρκου στις 22 και 23 Ιουνίου. Ανάμεσά τους ο διεθνώς πολυβραβευμένος κλαρινετίστας Jose Franch-Ballester από τη Βαλένθια της Ισπανίας, το κουιντέτο χάλκινων πνευστών Eburon από το Βέλγιο που βραβεύτηκε πρόσφατα στον 8ο Διεθνή Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου της Λυών, ο επίσης διακεκριμένος Γάλλος σαξοφωνίστας Sylvain Rifflet που επιστρέφει και φέτος στο φεστιβάλ, καθώς και η συνθέτις και τραγουδίστρια Κατερίνα Πολέμη. Όπως και πέρυσι τις δύο βραδιές ανοίγουν οι νεαροί σπουδαστές του τοπικού Ωδείου της Εύας Βασιλοπούλου, ενώ τους σημαντικούς προσκεκλημένους θα υποδέχεται μουσικά το νεοσύστατο Montofoli String Quartet, με μέλη από τις σημαντικότερες Κρατικές Ελληνικές Ορχήστρες. Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καρύστου και της Πρεσβείας του Βελγίου. 
Εισιτήρια από €10, προπώληση από την Ticket Services (2107234567 ), περισσότερες πληροφορίες στο www.montofolifestival.gr.
Όλα τα must-see στην Κάρυστο και αξιολογημένες προτάσεις διαμονής και γεύσης 
εδώ
Βαλσάμης Δουκάκης vdoukakis@athinorama.gr












 
Pin It button on image hover