Travel Plan

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Bath: ένα άγνωστο βρετανικό στολίδι


Το βραβευμένο Royal Crescent

To Bath ανήκει στην κομητεία του Somerset στη Νοτιοδυτική Αγγλία και βρίσκεται περίπου 20 χλμ. από την πόλη του Bristol, στην κοιλάδα του ποταμού Avon.  Για την ακρίβεια τοποθετείται στο νότιο άκρο της Cotswolds, μιας κορυφογραμμής γνωστής για τη φυσική της ομορφιά.  Οι λόφοι που περιβάλλουν την πόλη (το υψηλότερο σημείο τους φτάνει τα 238 μ.), δίνουν την εντύπωση ότι τα σπίτια σκαρφαλώνουν σχεδόν στο λόφο.

Το Bath είναι διάσημο για τα ...
ρωμαϊκά λουτρά του.  Μάλιστα εξαρχής είχε χτιστεί σα λουτρόπολη από τους Ρωμαίους το 43 μ.Χ., υπό τη Λατινική ονομασία “Aquae Sulis” (τα νερά του Sulis), και αναπτύχθηκε ακριβώς γύρω από τις θερμές πηγές της.

Κατά τους γνωστούς προ-ρωμαϊκούς χρόνους, σύμφωνα με την παράδοση, ήταν οι μόνες γνωστές θερμές πηγές στην Αγγλία, ενώ από την εποχή της Ελισάβετ της Α’ η πόλη του Bath αναπτυσσόταν όλο και περισσότερο κυρίως λόγω του εύπορου πληθυσμού.  Ως εκ τούτου, συναντά κανείς στην πόλη πολλά ιστορικά κτίρια, κυρίως από τη γεωργιανή περιόδου.  Η πέτρα που χαρακτηρίζει το αστικό τοπίο της πόλης εξορύσσεται στη γειτονική περιοχή Bathstone (Πέτρα του Bath).

Όλες οι σημαντικές φάσεις της ιστορίας της Αγγλίας εκπροσωπούνται μέσα στην πόλη, από τα Ρωμαϊκά Λουτρά (συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής κέλτικης παρουσίας), μέχρι το Αβαείο του Μπαθ και το Royal Crescent, καθώς και το πλέον πρόσφατο Thermae Bath Spa του 2006 - μια προσπάθεια της πόλης να αναβιώσει την ιστορική της πρωτοκαθεδρία ως η μόνη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου, που προσφέρει στους επισκέπτες να απολαύσουν το ένα λουτρό σε φυσικά θερμές πηγές.

Η ιστορία της πόλης αντικατοπτρίζεται στο Κτίριο της Συλλογής Bath (Building of Bath Collection)του 1765, που χτίστηκε ως η Πρεσβυτεριανή Εκκλησία του Trinity, γνωστή επίσης και ως το Παρεκκλήσι της κοντέσας Huntingdon, η οποία έζησε στο διπλανό σπίτι από το 1707 ως το 1791.

Η πόλη του Bath χαρακτηρίστηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO το 1987, αναγνωρίζοντας με αυτό τον τρόπο τη διεθνή πολιτιστική της σημασία.  Επιπλέον διαθέτει μια ποικιλία από θέατρα, μουσεία και άλλες πολιτιστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες συνέβαλλαν να εξελιχθεί σε ένα σημαντικό τουριστικό κέντρο, με πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες να διαμένουν και 3,8 εκατομμύρια επισκέπτες την ημέρα κάθε χρόνο, ορμώμενοι κυρίως στα πλαίσια του πολιτιστικού τουρισμού.

Η γραφικότητα και η ομορφιά της πόλης του Bath συνοψίζεται στη βράβευση του Royal Crescent το 2010, με τη δεύτερη θέση στα Google Street View Awards στην κατηγορία "Πιο Γραφικός Δρόμος της Βρετανίας".



O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!


Πανοραμική άποψη του Bath


Οι κήποι της πόλης, Parade Gardens


Τα γραφικά κανάλια του ποταμού, που διασχίζει την πόλη


To Αββαείο του Bath



Τα εντυπωσιακά ρωμαϊκά λουτρά


Τα χαρακτηριστικά σπίτια με τις τις αυλές

Pin It button on image hover