Travel Plan

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ελεύθερα Μουσεία!

Ίσως αυτό το Σάββατο να είν' η ευκαιρία να (ξαν)ανεβείτε μέχρι τον Παρθενώνα!


Από το 1977 η 18η Μαΐου έχει οριστεί ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων στα πλαίσια μια προσπάθεια, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) να αναδειχθεί ο ρόλος των Μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία.


Για το 2013 οι εορταστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα έχουν ήδη ξεκινήσει, καθώς θα έχουν συνολική διάρκεια 8 ημερών, με γενικό τίτλο «Μουσεία (Μνήμη + Δημιουργικότητα) = Κοινωνική Αλλαγή».

Εκθέσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές, ημερίδες, συνέδρια, διαλέξεις, οργανωμένες ξεναγήσεις, μουσικές και ένα πλήθος εκδηλώσεων διενεργείται σε Μουσεία και Iδρύματα σε όλη την Ελλάδα.

Μεταξύ των highlights των εκδηλώσεων:
  • Η Αρχαιολογική Συλλογή Αχαρνών, καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, που διανύουμε (10-18.05.2013), διοργανώνει σειρά παρουσιάσεων για τις περίτεχνες κοσμηματοθήκες που περιλαμβάνονται στα εκθέματά της.
  • Στις 12.05.13, ο πύργος του Νέου Υδαταερίου στην Τεχνόπολη άνοιγε για πρώτη φορά τις πόρτες του στο κοινό!  Σας προτείνουμε να συνδυάσετε μια επίσκεψη σας στο νέο αυτό απόκτημα της πόλης, με μια ξενάγηση στη συνέχεια στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου.
  • Η κορύφωση των εορταστικών εκδηλώσεων θα λάβει χώρα το Σάββατο 18 Μαΐου, κατά τη διάρκεια της οποίας όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία της Αθήνας θα είναι ανοιχτά για το κοινό, με ελεύθερη είσοδο.
Το Μουσείο της Ακρόπολης, για όσους δεν το έχουν ήδη επισκεφθεί!
Καρυάτιδες στο εσωτερικό του Μουσείου της Ακρόπολης
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών

Pin It button on image hover