Travel Plan

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Τρένο VS αεροπλάνο. Δείτε τον «νικητή»


Το τρένο τείνει να γίνει το δημοφιλέστερο μέσο μεταφοράς στην Ευρώπη του σήμερα. Αεροπορικές συνδέσεις παραχωρούν την θέση τους στα ταχύτατα τρένα ενώ και οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείας προχωρούν σε όλο και περισσότερες συνεργασίας με τις σιδηροδρομικές εταιρίες κάνοντας το ταξίδι ακόμα πιο άνετο και όσο και αν ακούγεται περίεργο και πιο γρήγορο!

Αν αναζητάτε την αίτια τότε σας καλούμε να ...

ανακαλύψετε το εκτεταμένο σιδηροδρομικό δίκτυο (ναι, η Ελλάδα αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα), τα ταχύτατα και υπερσύγχρονα τρένα και την άνεση που προσφέρει το ταξίδι με τρένο.  

Σε ένα πρόσφατο ταξίδι στο Amsterdam για την μετάβαση μας στις Βρυξέλλες επιλέξαμε την λύση του τρένου. Άνετες θέσεις σε ένα πολυτελές περιβάλλον, ένα πλήρες πρωινό και φυσικά δωρεάν ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο καθόλη την διάρκεια του δίωρου ταξιδιού σε κάνουν να νιώθεις πως δεν θέλεις να τελειώσει αυτό το ταξίδι. 

Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε την δυνατότητα επιβίβασης και αποβίβασης σε σταθμούς που βρίσκονται πιο κοντά στην αφετηρία σας ή τον προορισμό σας, την αποφυγή όλων των χρονοβόρων διαδικασιών που απαιτούνται στα αεροδρόμια, τις extra χρεώσεις των αεροπορικών εταιρειών και τα πολύ όμορφα τοπία που εναλλάσσονται έξω το παράθυρο και τότε δεν είναι τυχαίο χαρακτηρίζεται πλέον ως το πιο δημοφιλές μεταφορικό μέσο των ευρωπαίων. 

Τι πρέπει να ξέρετε για το ταξίδι με τρένο:

Η Ευρώπη «μικραίνει»: Το ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό δίκτυο επεκτείνεται και εκσυγχρονίζεται διαρκώς. Αυτό σημαίνει ότι απλά μπορείτε να διαλέξετε τον ιδανικό προορισμό και να φθάσετε εκεί ταχύτατα και άνετα. Σήμερα, στο επίκεντρο των εξελίξεων βρίσκεται οι Βρυξέλλες όπου τείνουν να γίνουν κόμβος για τις σιδηροδρομικές συνδέσεις με τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις. Σήμερα από την βελγική πρωτεύουσα μπορείτε να ταξιδέψετε σε προορισμούς στην Ην. Βασίλειο, Ολλανδία, Γερμανία και Γαλλία. 

Επιλέξτε το σωστό Eurail Pass: Για τους φοιτητές το Eurail Pass είναι η ιδανική ευκαιρία για να γνωρίσουν την Ευρώπη. Με αυτό μπορείτε να ταξιδέψετε μέχρι και σε 24 χώρες ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται χώρες όπως η Γαλλία, η Ισπανία και η Ιρλανδία. Μπορείτε να επιλέξετε το Continuous Pass (με μέγιστη διάρκεια έως και τρεις μήνες), το Flexipass (για ταξίδια 10 ή 15 ημερών μέσα στους επόμενους δύο μήνες), Select Pass (για ταξίδια σε 3, 4 ή 5 χώρες μέσα στους επόμενους δύο μήνες) καθώς και εισιτήρια που σου επιτρέπουν απεριόριστα ταξίδια σε μία ή δύο χώρες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Swiss Rail Pass που δίνει στον κάτοχο του την δυνατότητα δωρεάν εισόδου σε περισσότερα από 400 μουσεία στην Ελβετία.  

Η τεχνολογία στην υπηρεσία του ταξιδιώτη: Σιδηροδρομικές εταιρείες όπως η Eurostar, Thalys, TGV (Γαλλία), RENFE (Ισπανία), ICE (Γερμανία), Italo (Ιταλία) προσφέρουν ήδη web και mobile υπηρεσίες όπως και οι αεροπορικές εταιρείες ενώ πλέον τα περισσότερα τρένα διαθέτουν δωρεάν WiFi για τους επιβάτες τους κάτι που φαίνεται να εκτιμούν ιδιαίτερα οι business travelers. 

Τι λένε οι αριθμοί: Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις φαίνεται πως το τρένο κερδίζει το 75% των επιβατών (σε σχέση με το αεροπορικό ταξίδι) για ταξίδια μικρότερα των τριών ωρών. Όταν το ταξίδι είναι μέχρι δύο ώρες τότε το τρένο κερδίζει ξεκάθαρα το αεροπλάνο με ποσοστό 95% της αγοράς. 


O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!



























Pin It button on image hover