Travel Plan

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Τα δωμάτια της ελίτ!







H είσοδος του φημισμένου ξενοδοχείου Ritz στο Παρίσι


Ξενοδοχεία όπου διέμεναν γνωστές προσωπικότητες, διάσημοι ηθοποιοί, παγκοσμίου φήμης συγγραφείς, κλπ, στους χώρους των οποίων μάλιστα εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν ορισμένα από τα πλέον γνωστά έργα της λογοτεχνίας.  Ως ένα φόρο τιμής τα ξενοδοχεία αυτά, περήφανα για την «κληρονομιά» τους, δίνουν σήμερα τα ονόματά τους στους χώρους τους.  Πάμε ένα ταξίδι στο χρόνο & στις διαμονές της ελίτ!

Αφετηρία μας η «Πόλη του Φωτός» και το φημισμένο “Ritz”, όπου ...
κάποτε εδώ έμειναν οι Scott Fitzgerald,  Marcel Proust και Jean-Paul Sartre.  Σήμερα οι σουίτες που τους φιλοξένησαν, φέρουν το όνομά τους.  Ο αγαπημένος πελάτης ωστόσο του ξενοδοχείου φαίνεται ότι ήταν ο φημισμένος Hemingway.  Το όνομά του πήρε το μεγάλο bar του ξενοδοχείου.

Στο “Elysee”  της Νέας Υόρκης ερχόταν ο Μarlon Βrando, η Ava Gardner, αλλά ο πιο γνωστός πελάτης ήταν ο Tennessee Williams.  Φημολογείται μάλιστα ότι επί δεκαπέντε χρόνια, οι γείτονες του δωματίου του δεν μπορούσαν να κοιμηθούν λόγο του ήχου της γραφομηχανής του.  Προς τιμήν του, το δωμάτιο που διέμενε σήμερα λέγεται “Sunset Suite”.

Σε ένα από τα δωμάτια του “Angleterre” στην Αγία Πετρούπολη ξετυλίχθηκε μια διάσημη τραγική ιστορία, καθώς εκεί έδωσε τέλος στη ζωή του ο γνωστός Ρώσος ποιητής Sergey Esenin.

Στο “Stanley Hotel” στο Κολοράντο είχε μείνει ο Stephen King και έγραψε μάλιστα ένα από τα πιο γνωστά έργα του το "Τhe Shining".

Στην πολυτελές “Renaissance” σουίτα του ξενοδοχείου “Danieli” στη Βενετία μένανε μόνο οι πλούσιοι συγγραφείς. ..  Εδώ, κάποτε, έμειναν ο Balzac,o Zola, o George Sand, o Alfred de Musset και ο πολυταξιδεμένος Proust.

Στο δωμάτιο 411 του “Pera Palace” στην Κωνσταντινούπολη η Αγκάθα Κρίστι έγραψε ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματά της, το"Φόνος στο Orient Express ".



O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!


Το φημισμένο “Ritz”


“Elysee” - η σουίτα που διέμενε ο Tennessee Williams

Angleterre” - το δωμάτιο που φιλοξένησε το Sergey Esenin

“Stanley Hotel”, εμφανείς οι αναφορές στη «Λάμψη»




Η “Renaissance” σουίτα, αγαπημένη των πλούσιων συγγραφέων















“Pera Palace”













Pin It button on image hover