Travel Plan

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Η «γειτονική» Τζια...


Άποψη από το νυχτερινό Βουρκάρι
Η Τζια σε απόσταση μόλις μιας ώρας από το λιμάνι του Λαυρίου είναι ένας ιδανικός προορισμός για το Σαββατοκύριακο και όχι μόνο! 

Η Κέα ή αλλιώς Τζια, όπως είναι πιο γνωστή, είναι ένας αγαπημένος προορισμός τόσο των ιστιοπλόων, όσο και ενός πιο εναλλακτικού ταξιδιωτικού κοινού.

Το Βουρκάρι, το γραφικό λιμάνι, όπου συγκεντρώνονται τα ...
περισσότερα σκάφη, είναι και το hot spot του νησιού.  Μη σας κάνει εντύπωση αν μεταξύ αυτών δείτε αραγμένα κάποια από τα πιο ακριβά σκάφη.  Παρόλ’ αυτά το νησί αποτελεί έναν πιο «προσγειωμένο» προορισμό, όπου επικρατεί κυρίως το συναίσθημα μιας αξιοζήλευτης ηρεμίας.  Πράγμα το οποίο αποτελεί και το ξεχωριστό της ομορφιάς του.  Στο Βουρκάρι μην παραλείψετε να απολαύσετε ένα ποτό δίπλα στο κύμα στο στέκι του νησιού, «Βινύλιο».

Από τους οικισμούς ξεχωρίζει ο Κούνδουρος, ο πλέον γραφικός.  Οι περισσότερες κατοικίες που συναντά κανείς εδώ είναι εξοχικές, χτισμένες κυρίως με σχιστολιθικές πέτρες και πλάκες, όπως και τα παραδοσιακά τζιώτικα σπίτια, οι λεγόμενες καθοικιές.  Οι παραλίες του οικισμού είναι αρκετά κοσμικές.

Οι παραλίες του νησιού στο σύνολό τους είναι εύκολα προσβάσιμες.  Ιδανικές για οικογένειες θεωρούνται ο Οτζιάς, με τα σχετικά ρηχά νερά του και τη φυσική σκιά από τα αρμυρίκια, όπως επίσης η αμμουδερή παραλία κοντά στο λιμάνι της Κορησσίας. 

Στις Ποίησσες ή Ποίσσες μπορείτε να περάσετε όλη την ημέρα σας στη θάλασσα, προφυλαγμένοι κάτω από τις ψάθινες ομπρέλες του δήμου.  Εδώ βρίσκονται και το μοναδικό κάμπινγκ του νησιού και ο διάσημος «Χριστόφορος», μία από τις καλύτερες ταβέρνες της Τζιας.

Σε περίπτωση που είστε από αυτούς που προτιμούν μια μεγαλύτερη ησυχία στο μπάνιο τους σας συστήνουμε το πιο απομονωμένο Καλυδονύχι.  Αξίζει ακόμη να επισκεφτείτε τη μεγάλη παραλία του Σπαθιού με τα βότσαλα και  κρυστάλλινα νερά αλλά και την εξωτική Ξύλα με την παχιά άμμο.  Για να  φτάσετε στο Σπαθί οδικώς, θα πρέπει απλώς να κάνετε λίγο υπομονή με το χωματόδρομο, οδηγώντας προσεκτικά.  Η βουτιά που θα κάνετε σίγουρα θα σας αποζημιώσει...

Το Σαββατοκύριακο πλησιάζει και η Τζια σας περιμένει!


O CEO κ.Δασκαλάκης Γεώργιος & η ομάδα του travelplan.gr σας εύχονται καλά ταξίδια!



 







Pin It button on image hover