Travel Plan

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Νομός Χανίων: Ο,τι λαχταρά η ψυχή μας!

Προσφέρει ό,τι μπορείτε να επιθυμήσετε. Ψηλά βουνά και φαράγγια, παραλίες και… πολιτείες, γραφικά ορεινά χωριά και κοσμικά παραλιακά, πυκνή βλάστηση και άγρια επιβλητικά τοπία, απομόνωση και πολυκοσμία. Χωρίς πολλά λόγια και χωρίς υπερβολή. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχετε όχημα και όρεξη για χιλιόμετρα.
Προτάσεις:
Σούδα. Το λιμάνι. Αν φτάσετε νωρίς το πρωί, απολαύστε τον πρώτο καφέ της ημέρας και δοκιμάστε μπουγάτσα με μυζήθρα και άχνη ζάχαρη στον Ιορδάνη. Είναι πολύ νόστιμη!

Χανιά. Χωρίς πολλές συστάσεις, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης και η πιο κοσμοπολίτικη. Χτισμένη στα ερείπια της αρχαίας Κυδωνίας και επηρεασμένη αρχιτεκτονικά από όλους τους κατακτητές που πέρασαν κατά καιρούς, δικαιούται μια γενναία βόλτα στις συνοικίες της Παλιάς Πόληςαλλά και στο πολυφωτογραφημένο Παλιό Λιμάνι, ένα ποτό στη γειτονιά των Λουξ και ένα δεύτερο στο Κουμ Καπί, όπου τα τελευταία, αρκετά πια, χρόνια φιλοξενεί τα περισσότερα μπαρ, καφέ και μεζεδοπωλεία της πόλης. Στο νεότερο τμήμα των Χανίων, περάστε οπωσδήποτε το κατώφλι της Δημοτικής Αγοράς και δροσιστείτε κάτω από τη σκιά των ψηλών δέντρων του Κήπου.


Ελαφονήσι. Ετερη εξωτική παραλία στο νοτιοδυτικό άκρο του νομού, με κέδρους, ροζ και λευκή άμμο και νησάκι που θα το φτάσετε περπατώντας μέσα στη θάλασσα. Δημοφιλέστατο έχει και καντίνες και ομπρελοξαπλώστρες. Εναλλακτικά, για αληθινή ησυχία, αναζητήστε το Κεδρόδασος· μια παραδεισένια παραλία γεμάτη... κέδρους.

Κολυμπήστε στην Κυανή Ακτή, στις Καλύβες, στην Αλμυρίδα και πιο μακριά στη Γιωργιούπολη (εδώ η θάλασσα θέλει προσοχή, γιατί έχει ρεύματα). Επισκεφτείτε την πανέμορφη φυσική λίμνη του Κουρνά αλλά και το Λαογραφικό Μουσείο Γαβαλοχωρίου. Περάστε από τα Ντουλιανά με τα όμορφα αναπαλαιωμένα σπίτια. Ελάτε για καφέ και γλυκό αλλά και ρακόμελο στο Λιακωτό στον Βάμο, και δοκιμάστε νόστιμη πίτσα στη Λιτσάρδα. Σε αυτό το μικρό χωριό διοργανώνεται και ένα από τα μεγαλύτερα πανηγύρια της επαρχίας κάθε Δεκαπενταύγουστο. Σημειώστε το!

Για πληροφορίες/κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@travelplan.gr ή στο 210 3333300
Πηγή: kathimerini.gr
Pin It button on image hover