Travel Plan

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Τι αξίζει να δείτε στο Αμβούργο

• Την Παλιά Πόλη, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας καταστράφηκε με την πυρκαγιά του 1842, φτιάχτηκε, καταστράφηκε πάλι στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και φτιάχτηκε ξανά. Σημειώστε: Τον Ναό του Αγίου Πέτρου, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το Δημαρχείο (Rathaus), το παλαιότερο το Χρηματιστήριο της Γερμανίας ακριβώς από πίσω και την Οπερα.

• Το Kunstmeile, ή αλλιώς το ένα μίλι τέχνης που θα πρέπει να διανύσετε. Εδώ, συγκεντρώνονται πολλά μουσεία και αίθουσες τέχνης και μεταξύ άλλων ο κατάλευκος κύβος, όπου στεγάζεται η γκαλερί Gegenwart, με 3 ορόφους γεμάτους μοντέρνα τέχνη, το μουσείο Kunst & Gewerbe με ξεχωριστά γλυπτά, έπιπλα, κοσμήματα κ.λπ., η Πινακοθήκη (Kunsthalle) και ο πολυχώρος Deichtorhallen, όπου φιλοξενούνται εκτός των άλλων εκδηλώσεις και εκθέσεις διάσημων δημιουργών.

• Τη λίμνη Αλστερ. Απέχει μόλις 1 - 1,5 χλμ. από το κέντρο της πόλης και είναι χωρίς υπερβολή ένας παράδεισος. Με παλιά αρχοντικά και μέγαρα ολόγυρα, παραδοσιακά μια από τις πλουσιότερες γειτονιές της πόλεις, η λίμνη πνίγεται στο πράσινο και είναι γεμάτη, ειδικά τις ζεστές ημέρες του χρόνου, μικρούς, μεγάλους και μεγαλύτερους, που λιάζονται στο γρασίδι που απλώνεται στις όχθες της, κάνουν πικ νικ, αθλούνται, βολτάρουν.

• Το εμπορικό κέντρο του Αμβούργου γύρω από το Δημαρχείο και στην οδό Monckenberstrasse (κάτι σαν τη δική μας Ερμού, τηρουμένων των αναλογιών), όπου θα βρείτε αμέτρητα πολυκαταστήματα, πολύ καλές τιμές και πολύ καλύτερες εκπτώσεις. Η αγορά της πόλης είναι τόσο πλούσια που θα έχετε στη διάθεσή σας περί τους 80.000 υπαλλήλους για να σας εξυπηρετήσουν.

Προσοχή! Στη Γερμανία, όπως και στην Ελλάδα (ακόμα τουλάχιστον) τα καταστήματα είναι ανοιχτά Δευτέρα με Σάββατο. Και δεν κάνουν εξαίρεση τις Κυριακές για τους τουρίστες πάρα μόνο σε σημεία όπως οι σιδηροδρομικοί σταθμοί. Επίσημη τοποθέτηση: Η Κυριακή είναι ημέρα αργίας σύμφωνα με την Καθολική Εκκλησία και οφείλουμε να τη σεβαστούμε. Εκτός και αν πρόκειται να αγοράσουμε ψάρια, το μόνο πράγμα που πωλείται τις Κυριακές στο Αμβούργο, εδώ και 300 περίπου χρόνια.


Για περισσότερες πληροφορίες/κρατήσεις επικοινωνήστε στο info@travelplan.gr ή στο 210 3333300
Πηγή: kathimerini.gr
Pin It button on image hover